Creator of flavors - Brunch lover - Brunch Creator
Χαλκίδης Ιωάννης
Τι σχέση έχει το γκουρμέ με το… οφσάιντ;
Στη θεωρία καμία. Στην πράξη όμως και στην πραγματικότητα αυτοί οι δύο κόσμοι, της μαγειρικής και του ποδοσφαίρου δηλαδή, συναντήθηκαν στη ζωή μου και ο ένας μ΄ έκανε… πάσα στον άλλο. Έτσι ενώ σπούδαζα πληροφορική στις Σέρρες και παράλληλα προσπαθούσα να γίνω επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, ένας τραυματισμός ανέκοψε την πορεία μου στα γήπεδα και στάθηκε η αφορμή για να δω με άλλο μάτι τις απόπειρες που έκανα να μαγειρέψω για φίλους και συμφοιτητές. Τα ενθουσιώδη σχόλια για τα πιάτα που ετοίμαζα καθώς και η χαρά αλλά και η ικανοποίηση που ένιωθα κάθε φορά που προσπαθούσα να δημιουργήσω το δικό μου γευστικό κόσμο με έπεισαν ότι αυτός είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσω. Επέστρεψα στη Θεσσαλονίκη, ξεκίνησα και ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στο τμήμα μαγειρικής στο Ι.Ε.Κ ΑΚΜΗ και στη συνέχεια έκανα την πρακτική μου άσκηση σ’ ένα από τα καλύτερα ξενοδοχεία της πόλης, το Daios Luxury Living Hotel. Εκεί είχα την ευκαιρία να δουλέψω δίπλα σε εξαιρετικούς σεφ και με τη στήριξή τους να νιώσω για πρώτη φόρα ότι πραγματικά ανήκω σε αυτό το χώρο. Ακολούθησε η πρώτη μου δουλειά, στο Μαρμελάδα #feelslikehome, σε ένα χώρο που σέρβιρε κυρίως brunch, κάτι καινούργιο και για μένα αλλά και για το ευρύ κοινό. Έτσι μου δόθηκε η δυνατότητα να προσθέσω τη δική μου πινελιά στο μενού και να δημιουργήσω πιάτα με την προσωπική μου γευστική αισθητική. Η προσπάθεια αυτή όχι μόνο απέσπασε θετικές κριτικές, αλλά με τον καιρό απέκτησε φανατικούς φίλους. Το επαγγελματικό μου ταξίδι συνεχίζεται στο κορυφαίο breakfast spot της Ελλάδας το γνωστό σε όλους Estrella. Στο κατάστημα της Θεσσαλονίκης που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, ετοίμαζα με τους συναδέλφους μου πιάτα που κερδίζουν την εμπιστοσύνη του κοινού αλλά και πολλών επωνύμων που μας τιμούν καθημερινά με την παρουσία τους. Από μια θέση που συνήθως καλύπτεται από πολύ πιο έμπειρους επαγγελματίες προσπαθούσα καθημερινά να αποκτώ περισσότερες γνώσεις και να γίνομαι καλύτερος. Πλέον, μέχρι και σήμερα το ταξίδι μου συνεχίζεται στο κορυφαίο brunch brand της Ελλάδας το γνωστό Estrella, αλλά στο κατάστημα που βρίσκεται στον χώρο του Μεγαλύτερου εμπορικού της Βορείου Ελλάδος, το Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη. Το ταξίδι στον κόσμο της μαγειρικής από μόνο του έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον. Σίγουρα όμως γίνεται ακόμη πιο συναρπαστικό όταν ο στόχος δεν είναι απλά το κυνήγι της γεύσης, αλλά η ανάδειξη και η συμμετοχή της ελληνικής κουζίνας και των ελλήνων σεφ στο παγκόσμιο μενού… Παράλληλα με την εργασία μου, έχω την ευκαιρία να μεταδίδω της γνώσεις μου πάνω στη μαγειρική και στη ζαχαροπλαστική σε νέους υποψήφιους μάγειρες, διδάσκοντας μαγειρική σε Δ.Ι.Ε.Κ όπως είναι αυτό του Λαγκαδά, αλλά και της Σίνδου. Κλείνοντας το σημείωμα θα ήθελα να προσθέσω κάτι ακόμα. Κάθε συνταγή, περιγράφει συνήθως με ακρίβεια τα βήματα για την εκτέλεσή της. Ωστόσο μια συνταγή από μόνη της δεν έχει ψυχή. Μένει λοιπόν στον καθένα μας να προσθέσει μια μεγάλη δόση από τον ίδιο του τον εαυτό. Αυτή είναι και η δική μου φιλοδοξία.
Γιάννης Χαλκίδης
Θέλετε να βεβαιωθείτε ότι δεν θα χάσετε καμία συνταγή του Γιάννη Χαλκίδη;
Συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα, θα λαμβάνετε μια ειδοποίηση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κάθε φορά που δημοσιεύω μια νέα συνταγή.
Σας ευχαριστώ για την υποστήριξή σας!!