0 0

Μοιράσου την:

ή αντέγραψε και μοιράσου τη διεύθυνση URL

Συστατικά

Ρυθμίστε τις μερίδες:
Για τα κεφτεδάκια
250 γρ. Μοσχαρίσιος κιμάς
250 γρ. Χοιρινός κιμάς
70 γρ. Γάλα
2 κ.σ. Φρυγανιά
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Σκόρδο σκόνη
1 κ.σ. Μουστάρδα
1 Αυγό
1 κ.σ. Ελαιόλαδο
1 κ.σ. Μαϊντανός
1 κ.γ. Δυόσμος
Σάλτσα
200 γρ. Κρέμα γάλακτος
2 κ.σ. Αλεύρι (γ.ο.χ.)
1 κ.σ. Βούτυρο
200 γρ. Σάλτσα ντομάτας
1/2 ποτήρι Νερό
Ρίγανη
Αλάτι
1/2 φλυτζάνι Λευκό κρασί

Αφράτα κεφτεδάκια αλά κρεμ

Κουζίνες:
  • Μερίδες 4
  • Εύκολη

Συστατικά

  • Για τα κεφτεδάκια

  • Σάλτσα

Σημειώσεις

Κοινοποίηση

Αφράτα κεφτεδάκια αλά κρεμ

Κεφτεδάκια. Ακούς την λέξη και το μυαλό σου κάνει παιχνίδια με γεύσεις, αναμνήσεις και προσμονή. Δεν υπάρχει κάποιος που να μην του αρέσουν τα κεφτεδάκια. Σκέτα, με σάλτσα, αλά κρεμ, τηγανιτά, ψητά ή και στο φούρνο. Όπως και να τα δοκιμάσεις είναι απόλαυση.
Απόλαυση όμως είναι και η συνταγή που σας έχω για αυτά τα υπέροχα, αφράτα κεφτεδάκια αλά κρεμ. Μία κρέμα τόσο πλούσια σε γεύση, που ντύνει με μοναδικό τρόπο αυτό το πιάτο, ώστε να έχουμε το τέλειο αποτέλεσμα. Η συνταγή είναι πανεύκολη και μπορεί να την κάνει ο καθένας. Μπορείτε να τα συνοδεύσετε με ρύζι, πατάτες τηγανιτές, πουρέ, ή και με μακαρόνια.

Υλικά

  • 500 γρ. Ανάμεικτο κιμά (μοσχάρι, χοιρινό)
  • 70 γρ. γάλα
  • 2 κ.σ. φρυγανιά
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη
  • 1 κ.γ. σκόρδο σκόνη
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 αυγό
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. δυόσμο ψιλοκομμένο

Για τη σάλτσα

  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 200 γρ. σάλτσα ντομάτας
  • 1/2 ποτήρι νερό
  • ρίγανη
  • αλάτι
  • 1/2 φλυτζάνι του καφέ λευκό κρασί

Εκτέλεση

  • Αρχίζουμε τη συνταγή μας πλάθοντας τον κιμά. Βάζουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια σε ένα μπολ και αναμειγνύουμε μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά. Στη συνέχεια, χωρίζουμε σε μπαλάκια για να κάνουμε τα κεφτεδάκια μας και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.
  • Αφού περάσει η ώρα, σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο με λίγο βούτυρο (προαιρετικά) και σωτάρουμε σε δυνατή φωτιά τα κεφτεδάκια μας. Μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές. Αφαιρούμε τα κεφτεδάκια από το τηγάνι και χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς δυνατή.
  • Σβήνουμε με το κρασί και αφού εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε το βούτυρο με το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά και μόλις γίνει σαν “ζυμαράκι”, ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας.
  • Από τη στιγμή που θα πάρει βράση, ρίχνουμε τα κεφτεδάκια στο τηγάνι. Σιγοβράζουμε με κλειστό καπάκι για άλλα 5 λεπτά και σβήνουμε το μάτι.
  • Μόλις δούμε ότι η σάλτσα μας είναι δεμένη, το φαγητό μας είναι έτοιμο.

 

(Επισκέψεις συνολικά 755 , 1 επισκέψεις σήμερα)

Βήματα

1
Έγινε

Αρχίζουμε τη συνταγή μας πλάθοντας τον κιμά. Βάζουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια σε ένα μπολ και αναμειγνύουμε μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά. Στη συνέχεια, χωρίζουμε σε μπαλάκια για να κάνουμε τα κεφτεδάκια μας και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.

2
Έγινε

Αφού περάσει η ώρα, σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο με λίγο βούτυρο (προαιρετικά) και σωτάρουμε σε δυνατή φωτιά τα κεφτεδάκια μας. Μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές. Αφαιρούμε τα κεφτεδάκια από το τηγάνι και χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς δυνατή.

3
Έγινε

Σβήνουμε με το κρασί και αφού εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε το βούτυρο με το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά και μόλις γίνει σαν "ζυμαράκι", ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας.

4
Έγινε

Περιμένουμε και μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε τα κεφτεδάκια στο τηγάνι. Σιγοβράζουμε με κλειστό καπάκι για άλλα 5 λεπτά και σβήνουμε το μάτι.

5
Έγινε

Μόλις δούμε ότι η σάλτσα μας είναι δεμένη, το φαγητό μας είναι έτοιμο.

προηγούμενο
Κριθαρότο με μοσχαράκι και λαχανικά στη χύτρα
μπισκότα καρδούλες
επόμενο
Μπισκότα Καρδούλες με 3 υλικά
προηγούμενο
Κριθαρότο με μοσχαράκι και λαχανικά στη χύτρα
μπισκότα καρδούλες
επόμενο
Μπισκότα Καρδούλες με 3 υλικά

Προσθέστε το σχόλιό σας