0 0

Μοιράσου την:

ή αντέγραψε και μοιράσου τη διεύθυνση URL

Συστατικά

Ρυθμίστε τις μερίδες:
250 γρ. Βούτυρο αγελαδινό
250 γρ. Γάλα
440 γρ. Ζάχαρη
4 Αυγά
1 Βανίλια
500 γρ. Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Αλάτι
80 γρ. Ζελέ σκόνη (ανανάς)
80 γρ. Ζελέ σκόνη (βατόμουρο)

Προσθήκη στους σελιδοδείκτες

[userpro_bookmark width="100%"]

Αφράτο κέικ με σκόνη ζελέ

Κουζίνες:
  • 60'
  • Μερίδες 12
  • Εύκολη

Συστατικά

Σημειώσεις

Κοινοποίηση

Αφράτο κέικ με σκόνη ζελέ

Το κέικ από μόνο του, αποτελεί το καθημερινό “τσίμπημα” σε κάθε σπίτι. Από τη στιγμή που είναι το πιο εύκολο γλυκό, στο οποίο δεν μπορεί κανείς να αντισταθεί.
Έτσι λοιπόν πήρα την συνταγή μου του κέικ και είπα να προσθέσω σκόνες από ζελέ που βρήκα ξεχασμένες στο ντουλάπι μου. Το αποτέλεσμα δεν μπορούσα να το φανταστώ και απλά περίμενα με ανυπομονησία να ψηθεί το κέικ. Την ώρα που ψηνόταν, τα αρώματα ήταν υπέροχα και το σπίτι είχε πλημμυρίσει από τις μυρωδιές των  φρούτων. Ανανάς και βατόμουρο ήταν οι δύο γεύσεις, ένας συνδυασμός ακαταμάχητος. Δείτε τη συνταγή. Κάντε και εσείς αυτό το κέικ και όποιος το δοκιμάσει να είστε σίγουροι ότι θα ενθουσιαστεί. Εάν θέλετε, μπορείτε να μειώσετε τη ζάχαρη της συνταγής σε περίπτωση που δεν βρείτε ζελέ χωρίς ζάχαρη.

Υλικά

  • 250 γρ. βούτυρο αγελαδινό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 440 γρ. ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 1 βανίλια
  • 1 πρζ. αλάτι
  • 250 γρ. γάλα
  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 80 γρ. σκόνη ζελέ ανανά (επιλεκτικά)
  • 80 γρ. σκόνη ζελέ βατόμουρο (επιλεκτικά)

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει. Ρίχνουμε μέσα τα αυγά και τη βανίλια και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν. Προσθέτουμε το αλάτι και το γάλα.

  • Αφού ενσωματωθεί και το γάλα, μοιράζουμε το μείγμα σε 2 μπολ και προσθέτουμε σε κάθε ένα από μια σκόνη ζελέ. Ανακατεύουμε καλά.

  • Στη συνέχεια θα μοιράσουμε το αλεύρι στα δύο μπολ και με μία σπάτουλα (μαρίζ) ανακατεύουμε. Δεν το χτυπάμε πάρα πολύ για να γίνει αφράτο. Μόλις χαθεί το αλεύρι, σταματάμε.

  • Παίρνουμε μία φόρμα  και τη βουτυρώνουμε πολύ καλά και την αλευρώνουμε. Δεν θέλουμε να μας κολλήσει το κέικ όταν είναι να το βγάλουμε.

  • Σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς, ψήνουμε για περίπου 1 ώρα.

    Το ελέγχουμε στα 50 λεπτά βάζοντας μέσα ένα μαχαίρι για να δούμε αν είναι υγρό ή όχι.

    Αν το μαχαίρι βγαίνει ιδρωμένο τότε ψήνουμε ακόμα λίγο. Αν το μαχαίρι βγει καθαρό τότε το κέικ είναι έτοιμο.

  • Αφού ψηθεί, βγάζουμε το κέικ από το φούρνο και αφήνουμε μέσα στη φόρμα για άλλο ένα δεκάλεπτο.

    Στη συνέχεια ξεφορμάρουμε το κέικ και το μεταφέρουμε σε σχάρα για να έχει αέρα έτσι ώστε να μην ιδρώσει το κέικ.

    Σερβίρουμε με λίγο άχνη.

    Καλή απόλαυση!!!!!

(Επισκέψεις συνολικά 656 , 2 επισκέψεις σήμερα)

Βήματα

1
Έγινε

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει. Ρίχνουμε μέσα τα αυγά και τη βανίλια και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν. Προσθέτουμε το αλάτι και το γάλα. 

2
Έγινε

Αφού ενσωματωθεί και το γάλα, μοιράζουμε το μείγμα σε 2 μπολ και προσθέτουμε σε κάθε ένα από μια σκόνη ζελέ. Ανακατεύουμε καλά.

3
Έγινε

Στη συνέχεια θα μοιράσουμε το αλεύρι στα δύο μπολ και με μία σπάτουλα (μαρίζ) ανακατεύουμε. Δεν το χτυπάμε πάρα πολύ για να γίνει αφράτο. Μόλις χαθεί το αλεύρι, σταματάμε.

4
Έγινε

Παίρνουμε μία φόρμα για κέικ και τη βουτυρώνουμε πολύ καλά και την αλευρώνουμε. Δεν θέλουμε να μας κολλήσει το κέικ όταν είναι να το βγάλουμε.

5
Έγινε

Σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς, ψήνουμε το κέικ για περίπου 1 ώρα.
Το ελέγχουμε στα 50 λεπτά βάζοντας μέσα ένα μαχαίρι για να δούμε αν είναι υγρό ή όχι.
Αν το μαχαίρι βγαίνει ιδρωμένο τότε ψήνουμε ακόμα λίγο. Αν το μαχαίρι βγει καθαρό τότε το κέικ είναι έτοιμο.

6
Έγινε

Αφού ψηθεί, βγάζουμε το κέικ από το φούρνο και αφήνουμε μέσα στη φόρμα για άλλο ένα δεκάλεπτο.
Στη συνέχεια ξεφορμάρουμε το κέικ και το μεταφέρουμε σε σχάρα για να έχει αέρα έτσι ώστε να μην ιδρώσει το κέικ.
Σερβίρουμε με λίγο άχνη.
Καλή απόλαυση!!!!!

Κριτικές συνταγών

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
σολομός
προηγούμενο
Σολομός ψημένος σε βούτυρο, μέλι και σκόρδο
ψωμάκια
επόμενο
Αφράτα ψωμάκια για Μπέργκερ
σολομός
προηγούμενο
Σολομός ψημένος σε βούτυρο, μέλι και σκόρδο
ψωμάκια
επόμενο
Αφράτα ψωμάκια για Μπέργκερ

Προσθέστε το σχόλιό σας