0 0

Μοιράσου την:

ή αντέγραψε και μοιράσου τη διεύθυνση URL

Συστατικά

Ρυθμίστε τις μερίδες:
400γρ. Γίγαντες
Αλάτι
Πιπέρι
700γρ. Σάλτσα ντομάτας
2 τμχ. Λουκάνικα
2 τμχ. Κρεμμύδι
2 τμχ. Σέλερι κλωνάρι
2 τμχ. Καρότο
100 γρ. Ελαιόλαδο
200γρ. Νερό
Ζάχαρη
Ρίγανη
1/4 ματσ. Σέλινο
1/4 ματσ. Μαϊντανός
1 κ.γ. Πελτέ ντομάτας

Προσθήκη στους σελιδοδείκτες

[userpro_bookmark width="100%"]

Γίγαντες με λουκάνικο

Απολαυστικοί Γίγαντες με λουκάνικο

Κουζίνες:
  • Μερίδες 4
  • Εύκολη

Συστατικά

Σημειώσεις

Κοινοποίηση

Τα φασόλια γίγαντες είναι φαγητό καθαρά ελληνικό. Τα φασόλια αυτά προέρχονται από μια ποικιλία φασολιών τα οποία είναι μεγάλα και ξερά. Εξού και το ¨γίγαντες¨. Οι γίγαντες είναι κυρίως χορτοφαγικός μεζές, αλλά η προσθήκη του λουκάνικου απογείωνει περισσότερο τη γεύση τους. Μπορούν να καταναλωθούν ως μεζές, αλλά και ως κυρίως πιάτο. Είναι ιδιαιτέρως δημοφιλές κατά τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες. Οι γίγαντες με λουκάνικο, οφείλω να ομολογήσω ότι είναι από τους αγαπημένους μου μεζέδες ή και κυρίως γεύματα και μου αρέσουν ακόμα και σκέτοι. Πολλοί λένε ότι γενικώς τα φασόλια τους φουσκώνουν το στομάχι και πολύ περισσότερο οι γίγαντες. Δεν θα πω ότι είναι μύθος, απλά θέλουν ιδιαίτερη προσοχή στο μούλιασμα, έτσι ώστε να γίνουν πιο φιλικά προσκήμενοι στο στομάχι μας. Ας δούμε παρακάτω τη συνταγή γίγαντες με λουκάνικο γιατί μου άνοιξε η όρεξη.

(Επισκέψεις συνολικά 1,621 , 1 επισκέψεις σήμερα)

Βήματα

1
Έγινε

Από το προηγούμενο απόγευμα, βάζουμε τους γίγαντες να μουλιάσουν σε κρύο νερό. Για να καταλάβουμε ότι έχουν μουλιάσει οι γίγαντες, θα πρέπει να επιπλέουν στο νερό.

2
Έγινε

Την επόμενη μέρα στραγγίζουμε καλά τους γίγαντες. Τους βάζουμε σε κατσαρόλα με κρύο νερό για να βράσουν. Μόλις πάρει βράση το νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσουν με κλειστό καπάκι μέχρι να μαλακώσουν. Περίπου μία ώρα.

3
Έγινε

Όσο περιμένουμε να βράσουν οι γίγαντες, ετοιμάζουμε τη σάλτσα μας.
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, τα καρότα και το σέλερι.
Κόβουμε και τα λουκάνικα σε ροδέλες.

4
Έγινε

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το μισό ελαιόλαδο της συνταγής. Μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε μέσα τα λουκάνικα. Σωτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο μεριές. Βγάζουμε τα λουκάνικα σε απορροφητικό χαρτί και ρίχνουμε μέσα τα λαχανικά μας. Σε μέτρια φωτιά τα καραμελώνουμε μέχρι να γυαλίσουν. Ρίχνουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα τη σάλτσα ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, λίγο ζάχαρη, λίγο ρίγανη. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά. Προσθέτουμε και τα λουκάνικα.

5
Έγινε

Αφού βράσουν οι γίγαντες, τους τοποθετούμε σε ένα πυρέξ. Βάζουμε τη σάλτσα, το νερό και το υπόλοιπο λάδι.
Ψιλοκόβουμε το σέλινο και το βάζουμε από πάνω.
Ανακατεύουμε τα υλικά και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.

6
Έγινε

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20´με το αλουμινόχαρτο και άλλα 20 χωρίς το αλουμινόχαρτο.
Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τον απλώνουμε πάνω στο φαγητό.
Θέλουμε να υπάρχει ελάχιστο ζουμί, ίσα ίσα να γυαλίζουν.

7
Έγινε

Μπορούν να καταναλωθούν ζεστοί αλλά και σε θερμοκρασία δωματίου.
Σας εύχομαι καλή απόλαυση!

Κριτικές συνταγών

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
προηγούμενο
Σούπα Τοσκάνης με τορτελλίνια
Γιαουρτλού Σουτζουκάκια
επόμενο
Γιαουρτλού Σουτζουκάκια
προηγούμενο
Σούπα Τοσκάνης με τορτελλίνια
Γιαουρτλού Σουτζουκάκια
επόμενο
Γιαουρτλού Σουτζουκάκια

Προσθέστε το σχόλιό σας