0 0

Μοιράσου την:

ή αντέγραψε και μοιράσου τη διεύθυνση URL

Συστατικά

Ρυθμίστε τις μερίδες:
Παντεσπάνι
6 Αυγά
120 γρ. Ζάχαρη
30 γρ. Ζάχαρη μαρέγκα
50 γρ. Κακάο
λίγο Αλάτι
1/2 κ.γ. Βανίλια
Κρέμα
160 γρ. Κρέμα γάλακτος
1/2 κουτί Μόρφατ
40 γρ. Άχνη ζάχαρη
40 γρ. Μέλι
400 γρ. Μασκαρπόνε
1 κ.γ. Βανίλια

Προσθήκη στους σελιδοδείκτες

[userpro_bookmark width="100%"]

Γαλακτοφέτες

Γαλακτοφέτες, Αφράτες και Πεντανόστιμες

Κουζίνες:
  • 30΄
  • Μερίδες 12
  • Εύκολη

Συστατικά

  • Παντεσπάνι

  • Κρέμα

Σημειώσεις

Κοινοποίηση

Γαλακτοφέτες

Ποιος έχει περάσει τα παιδικά του χρόνια χωρίς να φάει γαλακτοφέτες; Αυτή η γεύση της γαλακτοφέτας είναι νομίζω μια παιδική ανάμνηση, την οποία μέσα από τη συνταγή που θα σας δώσω, θα τη φέρετε στο σπίτι σας. Φτιάξτε τώρα μόνοι σας, τις δικές σας γαλακτοφέτες. Οι οποίες βέβαια, είναι και πανεύκολες στο να γίνουν. Αφράτες, λιώνουν στο στόμα, κατάλληλες για τα παιδιά, αλλά ακόμα και για  μεγάλους. Αυτές οι γαλακτοφέτες έχουν γίνει το αγαπημένο σνάκ της κόρης μου και θα ήθελα να μοιραστώ τη συνταγή μου μαζί σας!!!

Υλικά

Παντεσπάνι

  • 6 αυγά
  • 120γρ. ζάχαρη
  • 30γρ. ζάχαρη ( για μαρέγκα)
  • 50γρ. κακάο
  • 1/2 κ.γ. βανίλια
  • λίγο αλάτι

Κρέμα

  • 160γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1/2 κουτί morfat
  • 40γρ. άχνη
  • 400γρ. μασκαρπόνε
  • 40γρ. μέλι
  • 1 κ.γ. βανίλια

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς αέρα. Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια.
  • Σε ένα μίξερ βάζουμε να γίνει η μαρέγκα. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μεσαία ταχύτητα. Μόλις αρχίζει να αφρίζει, προσθέτουμε τη ζάχαρη. Στη συνέχεια ανεβάζουμε ταχύτητα μέχρι να γίνει σφιχτή μαρέγκα. Ταυτόχρονα σε άλλο μπολ, χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να διπλασσιαστεί σε όγκο. Στη συνέχεια θα προσθέσουμε το κακάο κοσκινισμένο, τη βανίλια, το αλάτι και θα ανακατέψουμε με μια σπάτουλα.
  • Αφού ετοιμαστεί και η μαρέγκα, προσθέτουμε λίγη λίγη στο μείγμα με τους κρόκους και ανακατεύουμε με σπάτουλα σε κυκλικές κινήσεις, για να μην πέσει ο αέρας και χαθεί ο όγκος.
  • Απλώνουμε το μείγμα σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε για 10 λεπτά. Βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
  • Μέχρι να κρυώσει το παντεσπάνι, κάνουμε την κρέμα. Χτυπάμε την κρέμα γαλάκτος με τη ζάχαρη και τη morfat, μέχρι να έχουμε μία σαντιγί. Σε άλλο μπολ, χτυπάμε τα υπόλοιπα υλικά να γίνουν κρέμα. Ενώνουμε τη σαντιγί με τη κρέμα με απαλές κινήσεις.
  • Αφού κρυώσει το παντεσπάνι, το κόβουμε στη μέση. Βάζουμε την κρέμα στο μισό παντεσπάνι και καλύπτουμε με άλλο μισό. Στο σημείο αυτό θέλω να πω πως εγώ χρησιμοποίησα περίπου τη μισή κρέμα και κράτησα την άλλη μισή να κάνω βούτες επειδή είναι πεντανόστιμη.
  • Κόβουμε σε ατομικά κομμάτια και αποθηκεύουμε στο ψυγείο.
(Επισκέψεις συνολικά 148 , 1 επισκέψεις σήμερα)

Βήματα

1
Έγινε

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς αέρα. Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια.

Σε ένα μίξερ βάζουμε να γίνει η μαρέγκα. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μεσαία ταχύτητα. Μόλις αρχίζει να αφρίζει, προσθέτουμε τη ζάχαρη. Στη συνέχεια ανεβάζουμε ταχύτητα μέχρι να γίνει σφιχτή μαρέγκα. Ταυτόχρονα σε άλλο μπολ, χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να διπλασσιαστεί σε όγκο. Στη συνέχεια θα προσθέσουμε το κακάο κοσκινισμένο, τη βανίλια, το αλάτι και θα ανακατέψουμε με μια σπάτουλα.

2
Έγινε

Αφού ετοιμαστεί και η μαρέγκα, προσθέτουμε λίγη λίγη στο μείγμα με τους κρόκους και ανακατεύουμε με σπάτουλα σε κυκλικές κινήσεις, για να μην πέσει ο αέρας και χαθεί ο όγκος. 

3
Έγινε

Απλώνουμε το μείγμα σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε για 10 λεπτά. Βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει.

4
Έγινε

Μέχρι να κρυώσει το παντεσπάνι, κάνουμε την κρέμα. Χτυπάμε την κρέμα γαλάκτος με τη ζάχαρη και τη morfat, μέχρι να έχουμε μία σαντιγί. Σε άλλο μπολ, χτυπάμε τα υπόλοιπα υλικά να γίνουν κρέμα. Ενώνουμε τη σαντιγί με τη κρέμα με απαλές κινήσεις.

5
Έγινε

Αφού κρυώσει το παντεσπάνι, το κόβουμε στη μέση. Βάζουμε την κρέμα στο μισό παντεσπάνι και καλύπτουμε με άλλο μισό. Στο σημείο αυτό θέλω να πω πως εγώ χρησιμοποίησα περίπου τη μισή κρέμα και κράτησα την άλλη μισή να κάνω βούτες επειδή είναι πεντανόστιμη.

6
Έγινε

Κόβουμε σε ατομικά κομμάτια και αποθηκεύουμε στο ψυγείο.

Κριτικές συνταγών

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
προηγούμενο
Κουραμπιέδες
πανσέτα
επόμενο
Τραγανή Πανσέτα
προηγούμενο
Κουραμπιέδες
πανσέτα
επόμενο
Τραγανή Πανσέτα

Προσθέστε το σχόλιό σας