0 0

Μοιράσου την:

ή αντέγραψε και μοιράσου τη διεύθυνση URL

Προσθήκη στους σελιδοδείκτες

[userpro_bookmark width="100%"]

Γαριδομακαρονάδα Νηστίσιμη

Γαριδομακαρονάδα νηστίσιμη

Κουζίνες:
  • 60'
  • Μερίδες 2
  • Εύκολη

Συστατικά

Σημειώσεις

Κοινοποίηση

Γαριδομακαρονάδα

Αυτή η συνταγή μου για γαριδομακαρονάδα πιστεύω ότι είναι η συνταγή που κάνουν όλοι οι Έλληνες σε περιόδους νηστείας. Αυτό το γκουρμέ έδεσμα, είναι νηστίσιμο, πεντανόστιμο και πολύ εύκολο να το κάνουμε όλοι στα σπίτια μας. Τι και αν βαριόμαστε να καθαρίζουμε γαρίδες;  Υπάρχουν και οι κατεψυγμένες. Αλλά πιο νοστιμιά στο φαγητό μας δίνουν οι φρέσκιες. Ζητάμε από τον ιχθυοπώλη μας να καθαρίσει τις γαρίδες από το εντεράκι τους και είναι έτοιμες για μαγείρεμα. Η μγαριδομακαρονάδα είναι από τα αγαπημένα μου πιάτα καθώς τις γαρίδες τις αγαπώ. Προσωπικά τις καθαρίζω πριν τις μαγειρέψω, ώστε να μην ταλαιπωρούμε στο φαγητό. Αφήνω μόνο τα κεφάλια που κρατάνε όλα τα ζουμιά.

Υλικά

  • 250 γρ. μακαρόνια
  • 500 γρ. σάλτσα ντομάτας
  • 15 – 20 τμχ. γαρίδες
  • ελαιόλαδο
  • 1 καρότο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη
  • ζάχαρη

Εκτέλεση

  • Αρχικά βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τα υλικά για την σάλτσα μας. Σάλτσα ντομάτας, καρότο σε χοντρά κομμάτια, κρεμμύδι, σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, ζάχαρη και 1 ποτήρι νερό. Τα αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσει το καρότο. Περίπου 30-40 λεπτά.

  • Όσο περιμένουμε να γίνει η σάλτσα, θα καθαρίσουμε τις γαρίδες. Αφαιρούμε το τσόφλι και κρατάμε το κεφάλι και προαιρετικά την ουρά για ομορφιά. Καθαρίζουμε το έντερο σε περίπτωση που δεν είναι καθαρισμένο, πλένουμε και αφήνουμε στην άκρη.

  • Βάζουμε τα μακαρόνια μας να βράσουν για περίπου 8 λεπτά. Σουρώνουμε και τα κρυώνουμε. Βάζουμε λίγο λαδάκι στα μακαρόνια και ανακατεύουμε για να μην κολλήσουν.

  • Αφού γίνει η σάλτσα μας, με ένα ραβδομπλέντερ ή στο μιξεράκι, χτυπάμε τη σάλτσα μας.

  • Σωτάρουμε για 2-3 λεπτά τις γαρίδες σε τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και αφαιρούμε. Προσθέτουμε στο τηγάνι τη σάλτσα και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο σιγανό. Προσθέτουμε στη σάλτσα τις γαρίδες για 1 λεπτό και αφαιρούμε.

  • Προσθέτουμε στη σάλτσα τα ζυμαρικά μας. Ανακατεύουμε και αφού ζεσταθούν τα μακαρόνια, αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά. Αν θέλουμε βάζουμε τις γαρίδες μέσα στα μακαρόνια, αλλά εγώ προτιμώ να είναι στο πλάι. Η γαριδομακαρονάδα μας είναι έτοιμη να σερβιριστεί.  Καλή απόλαυση.

(Επισκέψεις συνολικά 167 , 1 επισκέψεις σήμερα)

Βήματα

1
Έγινε

Αρχικά βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τα υλικά για την σάλτσα μας. Σάλτσα ντομάτας, καρότο σε χοντρά κομμάτια, κρεμμύδι, σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, ζάχαρη και 1 ποτήρι νερό. Τα αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσει το καρότο. Περίπου 30-40 λεπτά.

2
Έγινε

Όσο περιμένουμε να γίνει η σάλτσα, θα καθαρίσουμε τις γαρίδες. Αφαιρούμε το τσόφλι και κρατάμε το κεφάλι και προαιρετικά την ουρά για ομορφιά. Καθαρίζουμε το έντερο σε περίπτωση που δεν είναι καθαρισμένο, πλένουμε και αφήνουμε στην άκρη.

3
Έγινε

Βάζουμε τα μακαρόνια μας να βράσουν για περίπου 8 λεπτά. Σουρώνουμε και τα κρυώνουμε. Βάζουμε λίγο λαδάκι στα μακαρόνια και ανακατεύουμε για να μην κολλήσουν.

4
Έγινε

Αφού γίνει η σάλτσα μας, με ένα ραβδομπλέντερ ή στο μιξεράκι, χτυπάμε τη σάλτσα μας. 

5
Έγινε

Σωτάρουμε για 2-3 λεπτά τις γαρίδες σε τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και αφαιρούμε. Προσθέτουμε στο τηγάνι τη σάλτσα και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο σιγανό. Προσθέτουμε στη σάλτσα τις γαρίδες για 1 λεπτό και αφαιρούμε. 

6
Έγινε

Προσθέτουμε στη σάλτσα τα ζυμαρικά μας. Ανακατεύουμε και αφού ζεσταθούν τα μακαρόνια, αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά. Αν θέλουμε βάζουμε τις γαρίδες μέσα στα μακαρόνια, αλλά εγώ προτιμώ να είναι στο πλάι. Η γαριδομακαρονάδα μας είναι έτοιμη να σερβιριστεί.  Καλή απόλαυση.

Κριτικές συνταγών

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
κουλουράκια
προηγούμενο
Κουλουράκια Κανέλας Νηστίσιμα
Τσιπούρα
επόμενο
Τσιπούρα στο Γκριλ
κουλουράκια
προηγούμενο
Κουλουράκια Κανέλας Νηστίσιμα
Τσιπούρα
επόμενο
Τσιπούρα στο Γκριλ

Προσθέστε το σχόλιό σας