0 0

Μοιράσου την:

ή αντέγραψε και μοιράσου τη διεύθυνση URL

Συστατικά

Ρυθμίστε τις μερίδες:
1 κιλό Μοσχαράκι ποντίκι
250 γρ Κριθαράκι
Ελαιόλαδο
1 κ.σ. Πελτέ ντομάτας
1 Καρότο
1/2 Κρεμμύδι
1 σκελίδα Σκόρδο
800 γρ. Σάλτσα ντομάτας
1 λίτρο Νερό
1 Ξύλο κανέλας
2 Δαφνόφυλλα
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
1 κ.γ. Ζάχαρη

Γιουβέτσι Μοσχαράκι στη χύτρα

Κουζίνες:
  • 60'
  • Μερίδες 4
  • Εύκολη

Συστατικά

Σημειώσεις

Κοινοποίηση

Γιουβέτσι Μοσχαράκι στη χύτρα

Τι πιο μαμαδίστικο φαγητό από ένα γιουβέτσι με μοσχαράκι. Ένα από τα αγαπημένα μου φαγητά, καθώς το κριθαράκι, το μοσχαράκι που λιώνει και ο συνδυασμός των αρωμάτων, συνθέτουν το απόλυτο οικογενειακό φαγητό. Το μαγείρεμα στη χύτρα έχει γίνει μέρος της ζωής μας, καθώς οι ρυθμοί της καθημερινότητας, επιβάλουν στο να βρίσκουμε τρόπους να κερδίζουμε χρόνο ακόμα και στο μαγείρεμα. Και γιατί να πούμε όχι, αφού για παράδειγμα το γιουβέτσι μας με το μοσχαράκι είναι έτοιμο στη χύτρα μέσα σε μία ώρα. Δεν ξέρω εσείς τι λέτε, πάντως εγώ την αγαπώ!!

Υλικά

  • 1 κιλό μοσχαράκι ποντίκι κομμένο σε χοντρά κομμάτια
  • 1 ποτήρι κριθαράκι
  • 1/2 κρεμμύδι κομμένο σε χοντρές φέτες
  • 1 καρότο κομμένο σε ροδέλες
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 800γρ, σάλτσα ντομάτας
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 3 ποτήρια νερό
  • ελαιόλαδο
  • 1 στικ κανέλα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 2 δαφνόφυλλα

Παρασκευή

  • Βάζουμε τη χύτρα να ζεσταθεί στο μάτι. Αφού πάρει θερμοκρασία, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και το μοσχάρι μας. Αλατοπιπερώνουμε καλά και αφήνουμε το κρέας να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.

    Αφού πάρει χρώμα το κρέας, ρίχνουμε μέσα το καρότο και το κρεμμύδι, ανακατεύουμε και ρίχνουμε τον πελτέ. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Ο πελτές πρέπει να διαλυθεί καλά σε όλα τα κομμάτια του κρέατος.

  • Στη συνέχεια, ρίχνουμε μέσα τη σάλτσα και το νερό. Προσθέτουμε το αλάτι, το σκόρδο, το πιπέρι, τη ζάχαρη, τη ρίγανη, τα δαφνόφυλλα και το στικ κανέλας. Κλείνουμε τη χύτρα και περιμένουμε να σηκωθεί η βαλβίδα, σύμφωνα με τις οδηγίες της χύτρας μας. Αφού σηκωθεί η βαλβίδα, χαμηλώνουμε στο σιγανό το μάτι μας και μαγειρεύουμε για 45 λεπτά.

  • Στα 45 λεπτά, κλείνουμε τελείως το μάτι και αφήνουμε να πέσει η βαλβίδα. Αφού πέσει, ανοίγουμε και βγάζουμε το μοσχαράκι. Προσθέτουμε στα ζουμιά που έμειναν το κριθαράκι και μαγειρεύουμε για 10 – 15 λεπτά. Μέχρι να ρουφήξει όλα τα τα ζουμιά.

  • Βάζουμε στο κριθαράκι αφού τελειώσει και το μοσχαράκι και σερβίρουμε ζεστά.

(Επισκέψεις συνολικά 2.261 , 14 επισκέψεις σήμερα)

Βήματα

1
Έγινε

Βάζουμε τη χύτρα να ζεσταθεί στο μάτι. Αφού πάρει θερμοκρασία, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και το μοσχάρι μας. Αλατοπιπερώνουμε καλά και αφήνουμε το κρέας να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
Αφού πάρει χρώμα το κρέας, ρίχνουμε μέσα το καρότο και το κρεμμύδι, ανακατεύουμε και ρίχνουμε τον πελτέ. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Ο πελτές πρέπει να διαλυθεί καλά σε όλα τα κομμάτια του κρέατος.

2
Έγινε

Στη συνέχεια, ρίχνουμε μέσα τη σάλτσα και το νερό. Προσθέτουμε το αλάτι, το σκόρδο, το πιπέρι, τη ζάχαρη, τη ρίγανη, τα δαφνόφυλλα και το στικ κανέλας. Κλείνουμε τη χύτρα και περιμένουμε να σηκωθεί η βαλβίδα, σύμφωνα με τις οδηγίες της χύτρας μας. Αφού σηκωθεί η βαλβίδα, χαμηλώνουμε στο σιγανό το μάτι μας και μαγειρεύουμε για 45 λεπτά.

3
Έγινε

Στα 45 λεπτά, κλείνουμε τελείως το μάτι και αφήνουμε να πέσει η βαλβίδα. Αφού πέσει, ανοίγουμε και βγάζουμε το μοσχαράκι. Προσθέτουμε στα ζουμιά που έμειναν το κριθαράκι και μαγειρεύουμε για 10 - 15 λεπτά. Μέχρι να ρουφήξει όλα τα τα ζουμιά.

4
Έγινε

Βάζουμε στο κριθαράκι αφού τελειώσει και το μοσχαράκι και σερβίρουμε ζεστά.

ρολάκια κανέλας
προηγούμενο
Ρολάκια Κανέλας με ζάχαρη σε κρυστάλλους (Kanelbullar)
Χριστουγεννιάτικα μπισκότα
επόμενο
Χριστουγεννιάτικα Μπισκότα
ρολάκια κανέλας
προηγούμενο
Ρολάκια Κανέλας με ζάχαρη σε κρυστάλλους (Kanelbullar)
Χριστουγεννιάτικα μπισκότα
επόμενο
Χριστουγεννιάτικα Μπισκότα

Προσθέστε το σχόλιό σας