0 0

Μοιράσου την:

ή αντέγραψε και μοιράσου τη διεύθυνση URL

Συστατικά

Ρυθμίστε τις μερίδες:
540 γρ. Αλεύρι λευκό δυνατό
1 πακ. Μαγιά ξηρή
10 γρ. Ζάχαρη
350 γρ. Νερό
2 1/2 κ.γ. Αλάτι

Προσθήκη στους σελιδοδείκτες

[userpro_bookmark width="100%"]

Εύκολο Καρβέλι ψωμιού

Το πιο εύκολο ψωμί από τα χεράκια σας

Κουζίνες:

Ψωμί Φραντζόλα

 • 150΄
 • Μερίδες 2
 • Εύκολη

Συστατικά

Σημειώσεις

Κοινοποίηση

Φραντζόλα Ψωμί

Με μόλις πέντε υλικά, απλά βήματα, εύκολη συνταγή και χωρίς εξειδικευμένες τεχνικές, αυτό το ψωμί είναι ότι πρέπει για να το κάνετε. Η αλήθεια είναι πως πρόκειται για μια πανεύκολη συνταγή με την οποία όλοι θα έχετε πλέον σπίτι σας, το δικό σας φρέσκο ζυμωτό ψωμί. Συνταγή εύκολη, μέσα σε 2 ώρες χωρίς ταλαιπωρία θα έχετε τέλειο αφράτο ψωμάκι με τραγανή κόρα. Για κάθε είδους χρήση, μπορείτε να δώσετε και ότι σχήμα επιθυμείτε. Στρόγγυλο ή φραντζόλα σε φόρμα για ψωμί.

Υλικά

 1. 540 γρ. αλεύρι σκληρό για ψωμί
 2. 1 πακέτο ξηρή μαγιά
 3. 350 γρ. νερό
 4. 10 γρ. ζάχαρη
 5. 2 1\2 κ.γ. αλάτι

Συνταγή

 1. Ζυγίζουμε και κοσκινίζουμε το αλεύρι της συνταγής. Προσθέτουμε όλα τα υλικά στο μπολ του μίξερ εκτός από το νερό.
 2. Ζεσταίνουμε το νερό ώστε να είναι χλιαρό. Το νερό θα το προσθέσουμε σιγά σιγά στα υπόλοιπα υλικά.
 3. Εάν δεν έχουμε μίξερ και ζυμώνουμε στο χέρι, ακολουθούμε ακριβώς την ίδια διαδικασία.
 4. Έχοντας τα υλικά μας στο μίξερ, χτυπάμε με τον γάντζο σε σιγανή ταχύτητα για να ανακατευτούν καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο λίγο το νερό. Μπορεί να χρειαστεί να το βάλουμε όλο, αλλά υπάρχει πιθανότητα να μην χρειαστεί όλο, οπότε το βάζουμε σιγά σιγά για να είμαστε σίγουροι. Θέλουμε το ζυμάρι μας να είναι εύπλαστο και να μην κολλάει στα τοιχώματα του μίξερ.
 5. Η διαδικασία θα πάρει περίπου 7 λεπτά και η ταχύτητα που δουλεύουμε είναι μέτρια προς σιγανή.
 6. Αφού ζυμώσουμε το ζυμάρι, το αφήνουμε να φουσκώσει , σκεπασμένο με μία πετσέτα, για περίπου 1-2 ώρες, μέχρι να διπλασσιαστεί σε μέγεθος.
 7. Αφού φουσκώσει, πατάμε το ζυμάρι να φύγει ο αέρας, και το χωρίζουμε σε 2 ίσα μέρη. Κάθε ένα μέρος το ανοίγουμε πρόχειρα με το χέρι μας σε ορθογώνιο σχήμα. Δουλεύοντας πάντα στο ένα κομμάτι, διπλώνουμε από την κοντή πλευρά μέχρι τη μέση και στη συνέχεια διπλώνουμε άλλη μία για να κλείσουμε το ζυμάρι σαν φάκελο. Πιέζουμε ελαφρώς από το πλάι για να δώσουμε σχήμα και ρολάρουμε για να γίνει φραντζολάκι. Κάνουμε το ίδιο και με το άλλο κομμάτι.
 8. Βάζουμε σε ένα ταψί λαδόκολλα και πασπαλίζουμε με αλεύρι ή καλαμποκάλευρο για πιο τραγανή κρούστα. Αφήνουμε να φουσκώσουν σκεπασμένα για 45 λεπτά μέχρι να διπλασσιαστούν. Στο χρόνο αυτό προθερμαίνουμε το φούρνο στους 225 βαθμούς.
 9. Αφού φουσκώσουν, πασπαλίζουμε ελαφρώς με αλεύρι και με ένα κοφτερό μαχαίρι κάνουμε 3 σχησμές οι οποίες θα βοηθήσουν να φουσκώσει το ψωμί καλύτερα. Προσέχουμε να μην τραυματήσουμε το ζυμάρι.
 10. Βάζουμε στο φούρνο ένα ταψί με βραστό νερό και τα ψήνουμε τα ψωμιά σε υγρασία για περίπου 25 λεπτά, μέχρι η κόρα να πάρει ένα ωραίο χρυσό καφέ χρώμα. Ελέγχουμε αν έχουν ψηθεί χτυπώντας τα ψωμιά από κάτω. Αν ακούγεται σαν κούφιο, τότε είναι έτοιμα.
 11. Σβήνουμε το φούρνο και αφήνουμε τα ψωμιά μέσα με ανοιχτή πορτά άλλα 5 λεπτά. Βγάζουμε τα ψωμιά από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν.
 12. Μπορούμε να σερβιριστούμε και αμέσως. Καλή επιτυχία!!
(Επισκέψεις συνολικά 269 , 1 επισκέψεις σήμερα)

Βήματα

1
Έγινε

Ζυγίζουμε και κοσκινίζουμε το αλεύρι της συνταγής. Προσθέτουμε όλα τα υλικά στο μπολ του μίξερ εκτός από το νερό.

2
Έγινε

Ζεσταίνουμε το νερό ώστε να είναι χλιαρό. Το νερό θα το προσθέσουμε σιγά σιγά στα υπόλοιπα υλικά.

3
Έγινε

Εάν δεν έχουμε μίξερ και ζυμώνουμε στο χέρι, ακολουθούμε ακριβώς την ίδια διαδικασία.

4
Έγινε

Έχοντας τα υλικά μας στο μίξερ, χτυπάμε με τον γάντζο σε σιγανή ταχύτητα για να ανακατευτούν καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο λίγο το νερό. Μπορεί να χρειαστεί να το βάλουμε όλο, αλλά υπάρχει πιθανότητα να μην χρειαστεί όλο, οπότε το βάζουμε σιγά σιγά για να είμαστε σίγουροι. Θέλουμε το ζυμάρι μας να είναι εύπλαστο και να μην κολλάει στα τοιχώματα του μίξερ.

5
Έγινε

Η διαδικασία θα πάρει περίπου 7 λεπτά και η ταχύτητα που δουλεύουμε είναι μέτρια προς σιγανή.

6
Έγινε

Αφού ζυμώσουμε το ζυμάρι, το αφήνουμε να φουσκώσει , σκεπασμένο με μία πετσέτα, για περίπου 1-2 ώρες, μέχρι να διπλασσιαστεί σε μέγεθος.

7
Έγινε

Αφού φουσκώσει, πατάμε το ζυμάρι να φύγει ο αέρας, και το χωρίζουμε σε 2 ίσα μέρη. Κάθε ένα μέρος το ανοίγουμε πρόχειρα με το χέρι μας σε ορθογώνιο σχήμα. Δουλεύοντας πάντα στο ένα κομμάτι, διπλώνουμε από την κοντή πλευρά μέχρι τη μέση και στη συνέχεια διπλώνουμε άλλη μία για να κλείσουμε το ζυμάρι σαν φάκελο. Πιέζουμε ελαφρώς από το πλάι για να δώσουμε σχήμα και ρολάρουμε για να γίνει φραντζολάκι. Κάνουμε το ίδιο και με το άλλο κομμάτι.

8
Έγινε

Βάζουμε σε ένα ταψί λαδόκολλα και πασπαλίζουμε με αλεύρι ή καλαμποκάλευρο για πιο τραγανή κρούστα. Αφήνουμε να φουσκώσουν σκεπασμένα για 45 λεπτά μέχρι να διπλασσιαστούν. Στο χρόνο αυτό προθερμαίνουμε το φούρνο στους 225 βαθμούς.

9
Έγινε

Αφού φουσκώσουν, πασπαλίζουμε ελαφρώς με αλεύρι και με ένα κοφτερό μαχαίρι κάνουμε 3 σχησμές οι οποίες θα βοηθήσουν να φουσκώσει το ψωμί καλύτερα. Προσέχουμε να μην τραυματήσουμε το ζυμάρι.

10
Έγινε

Βάζουμε στο φούρνο ένα ταψί με βραστό νερό και τα ψήνουμε τα ψωμιά σε υγρασία για περίπου 25 λεπτά, μέχρι η κόρα να πάρει ένα ωραίο χρυσό καφέ χρώμα. Ελέγχουμε αν έχουν ψηθεί χτυπώντας τα ψωμιά από κάτω. Αν ακούγεται σαν κούφιο, τότε είναι έτοιμα.

11
Έγινε

Σβήνουμε το φούρνο και αφήνουμε τα ψωμιά μέσα με ανοιχτή πορτά άλλα 5 λεπτά. Βγάζουμε τα ψωμιά από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν.

12
Έγινε

Μπορούμε να σερβιριστούμε και αμέσως. Καλή επιτυχία!!

Κριτικές συνταγών

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
τσίζκεικ
προηγούμενο
Τσίζκεϊκ ( Cheesecake )
Πίτσα
επόμενο
Πίτσα χωρίς μαγιά
τσίζκεικ
προηγούμενο
Τσίζκεϊκ ( Cheesecake )
Πίτσα
επόμενο
Πίτσα χωρίς μαγιά

Προσθέστε το σχόλιό σας