0 0

Μοιράσου την:

ή αντέγραψε και μοιράσου τη διεύθυνση URL

Συστατικά

1 κιλό αλεύρι τύπου 00 για πίτσα
600 γρ Νερό
2 γρ Μαγιά νωπή
25 γρ Αλάτι

Ζυμάρι για πίτσα ( 24 ώρες ξεκούρασης )

Κουζίνες:
  • 10'
  • Εύκολη

Συστατικά

Σημειώσεις

Κοινοποίηση

Ζυμάρι για πίτσα ( 24 ώρες ξεκούρασης )

Ένα από τα καλύτερα ζυμάρια για πίτσα, ειδικά για πίτσες τύπου Νάπολης (neapolitan), όπου το χαρακτηριστικό τους είναι γωνίες φουσκωτές γεμάτες αέρα και στη μέση μία λεπτά ζύμη. Αυτό το ζυμάρι το χρησιμοποιούμε για απευθείας ζύμωμα όπως λέγεται, καθώς δεν θα χρησιμοποιήσουμε κάποιο προζύμι. Είναι σημαντικό, να ξεκουραστεί το ζυμάρι για 24 ώρες σε θερμοκρασία ψυγείου 3-6 βαθμούς. Για το λόγο αυτό, χρησιμοποιούμε και πολύ λίγη μαγιά. Με τον τρόπο αυτό, πετυχαίνουμε να δώσουμε πλούσιο άρωμα ζύμωσης στο ζυμάρι, αλλά και μια ελαφριά υφή που δεν θα μας φουσκώνει το στομάχι. Φυσικά, αυτό το ζυμάρι μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και για πίτσα ταψιού. Απλά θα χρειαστεί να το φέρετε σε θερμοκρασία δωματίου πριν τη χρήση και ψήσιμο σε υψηλές θερμοκρασίες.

Υλικά

  • 1 κιλό αλεύρι τύπου 00
  • 600 γρ νερό κρύο
  • 2 γρ μαγιά νωπή
  • 25 γρ αλάτι

Εκτέλεση συνταγής

  • Στον κάδο του μίξερ, προσθέτουμε το νερό μαζί με τη μαγιά. Ανακατεύουμε με τον γάντζο σε αργή ταχύτητα μέχρι να διαλυθεί η μαγιά και το νερό γίνει λευκό.
  • Στη συνέχεια, προσθέτουμε το μισό αλεύρι και ανακατεύουμε στο σιγανό μέχρι να ενσωματωθεί. Προσθέτουμε και το υπόλοιπο αλεύρι και ανακατεύουμε σε μεσαία ταχύτητα. Η όλη διαδικασία θα μας πάρει 10 λεπτά. Στα τελευταία 2 λεπτά θα βάλουμε το αλάτι. 
  • Μόλις ζυμωθεί, μεταφέρουμε το ζυμάρι σε αλευρωμένο πάγκο και καλύπτουμε με μπολ και αφήνουμε να ξεκουραστεί 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου. Μετά κάνουμε 2 διπλώματα και δημιουργούμε μία μπάλα με αέρα μέσα που θα βοηθήσει στο φούσκωμα. Μεταφέρουμε σε ανάλογο μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να ζυμωθεί για 24 ώρες στο ψυγείο. 
  • Πριν από τη χρήση του ζυμαριού, αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου για 4-6 ώρες.
(Επισκέψεις συνολικά 1.428 , 2 επισκέψεις σήμερα)

Βήματα

1
Έγινε

Στον κάδο του μίξερ, προσθέτουμε το νερό μαζί με τη μαγιά. Ανακατεύουμε με τον γάντζο σε αργή ταχύτητα μέχρι να διαλυθεί η μαγιά και το νερό γίνει λευκό.

2
Έγινε

Στη συνέχεια, προσθέτουμε το μισό αλεύρι και ανακατεύουμε στο σιγανό μέχρι να ενσωματωθεί. Προσθέτουμε και το υπόλοιπο αλεύρι και ανακατεύουμε σε μεσαία ταχύτητα. Η όλη διαδικασία θα μας πάρει 10 λεπτά. Στα τελευταία 2 λεπτά θα βάλουμε το αλάτι. 

3
Έγινε

Μόλις ζυμωθεί, μεταφέρουμε το ζυμάρι σε αλευρωμένο πάγκο και καλύπτουμε με μπολ και αφήνουμε να ξεκουραστεί 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου. Μετά κάνουμε 2 διπλώματα και δημιουργούμε μία μπάλα με αέρα μέσα που θα βοηθήσει στο φούσκωμα. Μεταφέρουμε σε ανάλογο μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να ζυμωθεί για 24 ώρες στο ψυγείο. 

4
Έγινε

Πριν από τη χρήση του ζυμαριού, αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου για 4-6 ώρες.

προηγούμενο
Γαλακτομπούρεκο
μελιτζανοσαλάτα
επόμενο
Μελιτζανοσαλάτα
προηγούμενο
Γαλακτομπούρεκο
μελιτζανοσαλάτα
επόμενο
Μελιτζανοσαλάτα

Προσθέστε το σχόλιό σας