0 0

Μοιράσου την:

ή αντέγραψε και μοιράσου τη διεύθυνση URL

Συστατικά

Ρυθμίστε τις μερίδες:
3 Αυγά
20 γρ Ζάχαρη Στέβια
1 Βανίλια
100 γρ Γιαούρτι στραγγιστό
250 γρ Αλεύρι Βρώμης
1 1/2 κγ Μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. Μπέικιν σόδα
1 1/2 κγ Κανέλα
1/2 κγ Τζίντζερ σκόνη
1/2 κγ Μοσχοκάρυδο
1 Ξύσμα Πορτοκάλι
300 γρ Καρότα
100 γρ Σταφίδα ξανθιά
100 γρ Καρύδια τριμμένα

Κέικ Καρότου με αλεύρι Βρώμης

Χαρακτηριστικά:
  • Gluten Free
  • 60'
  • Μερίδες 8
  • Εύκολη

Συστατικά

Σημειώσεις

Κοινοποίηση

Κέικ Καρότου με αλεύρι Βρώμης

Αυτό το υπέροχο κέικ με αλεύρι βρώμης, είναι από τα πιο  υγιεινά κέικ καθώς δεν έχει ούτε ζάχαρη. Είναι πολύ ελαφρύ και είναι κατάλληλο για διαβητικούς. Επίσης δεν περιέχει γλουτένη και είναι πολύ εύκολο στο κάνει οποιοσδήποτε. Τέλειο πρωινό για ενέργεια και πολύ ελαφρύ. Καταναλώνετε χωρίς δισταγμό, γιατί έχει πολύ λίγες θερμίδες.

Υλικά

  • 3 αυγά

  • 20 γρ ζάχαρη στέβια

  • 1 βανίλια (προαιρετικά)

  • 100 γρ στραγγιστό γιαούρτι

  • 250 γρ αλεύρι βρώμης

  • 1 1/2 κγ μπέικιν πάουντερ

  • 1 κγ σόδα μαγειρική

  • 1 1/2 κγ κανέλα

  • 1/2 κγ τζίντζερ σκόνη

  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι

  • 1/2 κγ μοσχοκάρυδο

  • 300 γρ καρότα τριμμένα ή φλοίδες

  • 100 γρ ξανθιά σταφίδα

  • 100 γρ ξηρό καρπό τριμμένο

Μέθοδος

  • Σε ένα μπολ, αφρατεύουμε πολύ καλά τα αυγά μέχρι να φουσκώσουν. 

  • Στη συνέχεια, θα προσθέσουμε τη ζάχαρη στέβια, το γιαούρτι, το ξύσμα, το μοσχοκάρυδο, το τζίντζερ, την κανέλα και τη βανίλια. Θα συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

  • Μετά θα προσθέσουμε τα υπόλοιπα υλικά και με μία σπάτουλα θα ανακατέψουμε απαλά να φύγει ο αέρας που έχουμε δώσει στο μείγμα.

  • Θα μεταφέρουμε το μείγμα σε φόρμα ανάλογη στην οποία έχουμε βάλει λαδόκολλα βρεγμένη! 

  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 40-45 λεπτά.

(Επισκέψεις συνολικά 56 , 1 επισκέψεις σήμερα)

Βήματα

1
Έγινε

Σε ένα μπολ, αφρατεύουμε πολύ καλά τα αυγά μέχρι να φουσκώσουν. 

2
Έγινε

Στη συνέχεια, θα προσθέσουμε τη ζάχαρη στέβια, το γιαούρτι, το ξύσμα, το μοσχοκάρυδο, το τζίντζερ, την κανέλα και τη βανίλια. Θα συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

3
Έγινε

Μετά θα προσθέσουμε τα υπόλοιπα υλικά και με μία σπάτουλα θα ανακατέψουμε απαλά να φύγει ο αέρας που έχουμε δώσει στο μείγμα.

4
Έγινε

Θα μεταφέρουμε το μείγμα σε φόρμα ανάλογη στην οποία έχουμε βάλει λαδόκολλα βρεγμένη! 

5
Έγινε

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 40-45 λεπτά.

προηγούμενο
Muffins (Με Κομμάτια Σοκολάτας)
μπατζίνα
επόμενο
Μπατζίνα με Κολοκυθάκια και Φέτα
προηγούμενο
Muffins (Με Κομμάτια Σοκολάτας)
μπατζίνα
επόμενο
Μπατζίνα με Κολοκυθάκια και Φέτα

Προσθέστε το σχόλιό σας