0 0

Μοιράσου την:

ή αντέγραψε και μοιράσου τη διεύθυνση URL

Συστατικά

Ρυθμίστε τις μερίδες:
500 γρ. Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του με άρωμα πορτοκάλι
250 γρ. Βούτυρο
380 γρ. Ζάχαρη
1 τμχ. Βανίλια
260 γρ. Γάλα
4 Αυγά
8 γρ. Μαχλέπι
6 γρ. Κακουλέ
3 κ.σ. Μαρμελάδα κάστανο άγλυκη
180 γρ. Πραλίνα για επικάλυψη

Προσθήκη στους σελιδοδείκτες

[userpro_bookmark width="100%"]

Κέικ Τσουρέκι με επικάλυψη πραλίνας

Το απόλυτο μυρωδάτο κέικ που δεν πρέπει να λείπει από κανένα σπίτι

Κουζίνες:
  • 1 ώρα και 10 λεπτά
  • Μερίδες 15
  • Εύκολη

Συστατικά

Σημειώσεις

Κοινοποίηση

Αδιαμφισβήτητα μία από τις αγαπημένες μου γεύσεις, είναι αυτή των αρωμάτων του τσουρεκιού. Πορτοκάλι, μαχλέπι, κακουλέ, είναι ο συνδυασμός της “αμαρτίας” κατά την άποψή μου και θα ήθελα να μοιραστώ αυτά τα αρώματα μέσα από μια συνταγή κέικ που είναι πιο εύκολο στη παρασκευή του, αλλά και δεν θα έπρεπε να λείπει από κανένα σπίτι. Επίσης σκέφτηκα να προσθέσω την επικάλυψη πραλίνας για να απογειωθεί το απόλυτο κέικ, τόσο σε γεύση, αλλά τόσο και σε εμφάνιση!!

(Επισκέψεις συνολικά 517 , 1 επισκέψεις σήμερα)

Βήματα

1
Έγινε

Διαδικασία

Έχουμε όλα μας τα υλικά σε θερμοκρασία δωματίου.
Σε ένα μπωλ, αφρατεύουμε καλά το βούτυρο με ένα μίξερ χειρός.

2
Έγινε

Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη να ενσωματωθεί καλά με το βούτυρο.

3
Έγινε

Προσθέτουμε τα αυγά 1-1 τη φορά χτυπώντας καλά.

4
Έγινε

Στη συνέχεια βάζουμε το γάλα, τη βανίλια, το κακουλέ, το μαχλέπι και τη μαρμελάδα και ανακατεύουμε.

5
Έγινε

Τέλος ρίχνουμε μέσα το αλεύρι και χτυπάμε καλά να μην έχει σβώλους από αλεύρι.

6
Έγινε

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά μια φόρμα για κέικ.
Ρίχνουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο, στους 160 βαθμούς, για περίπου 1 ώρα.
Ελέγχουμε με μαχαίρι ή οδοντογλυφίδα αν έχει ψηθεί το κέικ. Αν βγει στεγνό το μαχαίρι, τότε το κέικ μας έχει ψηθεί. Δεν ανοίγουμε το φούρνο πριν από τα 30 λεπτά, γιατί θα πέσει το κέικ μας.

7
Έγινε

Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να ξεκουραστεί 10 λεπτά πριν να το ξεφορμάρουμε.

8
Έγινε

Αφού έχει κρυώσει, λιώνουμε τη πραλίνα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων και απλώνουμε πάνω από το κέικ.
Αφού φάτε την πρώτη μπουκιά θα μείνετε άφωνοι.
Καλή επιτυχία και καλή σας απόλαυση.

Κριτικές συνταγών

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
προηγούμενο
Black Velvet Pancakes
επόμενο
Ραγού Μπολονέζ η αυθεντική
προηγούμενο
Black Velvet Pancakes
επόμενο
Ραγού Μπολονέζ η αυθεντική

Προσθέστε το σχόλιό σας