0 1

Μοιράσου την:

ή αντέγραψε και μοιράσου τη διεύθυνση URL

Συστατικά

Ρυθμίστε τις μερίδες:
200 γρ. Λιγκουίνι
2 Κρόκοι αυγού
60 γρ. Πεκορίνο
70 γρ. Γκουαντσιάλε
Αλάτι
Πιπέρι
Σχοινόπρασσο για το σερβίρισμα
Ρίγανη για το σερβίρισμα

Προσθήκη στους σελιδοδείκτες

[userpro_bookmark width="100%"]

Καρμπονάρα (Αυθεντική)

Η αυθεντική Καμπονάρα χωρίς μυστικά

Κουζίνες:
  • 20'
  • Μερίδες 2
  • Μεσαία

Συστατικά

Σημειώσεις

Κοινοποίηση

Η καρμπονάρα είναι ένα αγαπημένο Ιταλικό πιάτο σε όλο τον κόσμο, γεμάτο ενδιαφέρουσες αντιθέσεις γευστικές και ιστορικές. Παρά την απλότητα της συνταγής, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από την επιλογή των υλικών, μέχρι και την παρασκευή της. Εδώ στην Ελλάδα, λίγοι γνωρίζουν την αυθεντική συνταγή της καρμπονάρας καθώς ο περισσότερος κόσμος κάνει την καρμπονάρα με μπέικον , κρέμα γάλακτος, μανιτάρια και διάφορα τυριά. Η αυθεντική καρμπονάρα περιέχει 5 βασικά υλικά. Ζυμαρικά (επιλογής, συνήθως λιγκουίνι), κρόκο αυγού, πεκορίνο (romano), γκουαντσιάλε και πιπέρι. Το γκουαντσιάλε βέβαια είναι δύσκολο να το βρει κανείς στην Ελλάδα και αν το βρεις είναι πανάκριβο. Ωστόσο αξίζει μία φορά στο τόσο να κάνεις την καρμπονάρα με γκουαντσιάλε καθώς η γεύση του απογειώνει τη συνταγή. Πάμε να δούμε τη συνταγή που είναι αρκετά εύκολη και γρήγορη.

(Επισκέψεις συνολικά 693 , 1 επισκέψεις σήμερα)

Βήματα

1
Έγινε

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό να βράσει για τα ζυμαρικά μας.
Παράλληλα, κόβουμε το γκουαντσιάλε σε χοντρά κυβάκια. Δεν το κόβουμε πολύ μικρά κομμάτια γιατί θα στεγώσει στο σωτάρισμα.
Βάζουμε σε ένα μπολ τους κρόκους με το πεκορίνο και ανακατεύουμε. Αργότερα θα βάλουμε μέσα νερό από τα ζυμαρικά για να γίνει μία σάλτσα.

2
Έγινε

Μόλις το νερό βράσει, ρίχνουμε μέσα λίγο αλάτι και τα ζυμαρικά μας. Βράζουμε τα ζυμαρικά 2 λεπτά λιγότερο απ' όσο γράφει η συσκευασία.
Καθώς βράζουν τα ζυμαρικά, σωτάρουμε το γκουαντσιάλε σε τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για περίπου 3 λεπτά μέχρι να γίνει τραγανό, αλλά να μην έχει στεγνώσει εντελώς. Αφήνουμε στην άκρη.

3
Έγινε

Καθώς βράζουν τα ζυμαρικά, ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Στο μπολ με τους κρόκους και το πεκορίνο, ρίχνουμε σιγά σιγά 2 κουτάλες νερό από το νερό που βράζουν τα ζυμαρικά. Ρίχνουμε σιγά σιγά και ανακατεύουμε γρήγορα για να μην ψηθούν οι κρόκοι.

4
Έγινε

Μόλις βράσουν τα ζυμαρικά στο επιθυμητό στάδιο, μεταφέρουμε τα ζυμαρικά στο τηγάνι με το γκουαντσιάλε. Ανακατεύουμε τα ζυμαρικά με το γκουαντσιάλε και μετά ρίχνουμε τη σάλτσα μέσα στα ζυμαρικά. Αν μας φαίνεται η σάλτσα πολύ παχύρευστη, ρίχνουμε λίγο από το νερό των ζυμαρικών και ανακατεύουμε.

5
Έγινε

Σερβίρουμε όσο είναι ζεστά με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, φρέσκια ρίγανη και ψιλοκομμένο σχοινόπρασσο.
Από πάνω μπορούμε να τρίψουμε κατά βούληση λίγο πεκορίνο ακόμα.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση.

Κριτικές συνταγών

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
προηγούμενο
Κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο
επόμενο
Μπάμιες μελωμένες
προηγούμενο
Κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο
επόμενο
Μπάμιες μελωμένες

Προσθέστε το σχόλιό σας