0 0

Μοιράσου την:

ή αντέγραψε και μοιράσου τη διεύθυνση URL

Συστατικά

Για το σιρόπι
600 γρ Νερό
880 γρ Ζάχαρη
1 Πορτοκάλι
1 Ξύλο κανέλας
Για το κέικ
125 γρ Αλεύρι μαλακό
125 γρ Σιμιγδάλι ψιλό
280 γρ Καρύδια τριμμένα
200 γρ Ζάχαρη
1 Βανίλια
1 Ξύσμα Πορτοκάλι
12 γρ Μπέικιν πάουντερ
7 Αυγά

Καρυδόπιτα

Κουζίνες:
  • Εύκολη

Συστατικά

  • Για το σιρόπι

  • Για το κέικ

Σημειώσεις

Κοινοποίηση

Καρυδόπιτα

Καρυδόπιτα!!!! Ένα τέλειο κομμάτι καρυδόπιτα μπορεί να σου φτιάξει τη μέρα! Δεν υπάρχει η τέλεια εποχή για να την απολαύσεις, καθώς μπορεί να συνδυαστεί άψογα σε κάθε εποχή. Είτε με παγωτό, είτε με κρέμα, ακόμα και σκέτη, είναι από τα πιο νόστιμα κέικ που υπάρχουν. Προσωπικά, η καρυδόπιτα μου αρέσει χωρίς πολύ σιρόπι και χωρίς πολλά αρωματικά. Θέλω να απολαμβάνω τη γεύση του καρυδιού. Αυτή τη συνταγή σας δίνω κιόλας. Σε άλλη περίπτωση θα σας δώσω και άλλες συνταγές για καρυδόπιτα διαφορετικά εκτελεσμένες. Πάντως, εσείς που έχετε παιδιά, αυτή είναι η τέλεια καρυδόπιτα. Όχι πολύ γλυκιά, γεύση από καρύδι και πολύ αφράτη. Μου αρέσει να σιροπιάζω την καρυδόπιτα όταν είναι ζεστή με κρύο σιρόπι. Έτσι δεν γίνεται αυτό που λέμε “νια νια”.

Υλικά για το σιρόπι

  • 600 γρ νερό

  • 880 γρ ζάχαρη

  • 1 πορτοκάλι κομμένο στη μέση

  • 1 ξύλο κανέλας

Υλικά για το κέικ

  • 7 αυγά (χωριστά ο κρόκος από το ασπράδι)

  • 200 γρ ζάχαρη

  • 1 βανιλίνη

  • 12 γρ μπέικιν πάουντερ

  • 125 γρ αλεύρι μαλακό

  • 125 γρ σιμιγδάλι ψιλό

  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι

  • 280 γρ καρύδια τριμμένα

Μέθοδος

  • Ξεκινάμε κάνοντας το σιρόπι. Θέλουμε το σιρόπι να είναι κρύο όταν θα σιροπιάσουμε. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και αφήνουμε να πάρει μια βράση να λιώσει η ζάχαρη και αφαιρούμε από το μάτι.

  • Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα. Μπορούμε να προσθέσουμε και τη μισή ζάχαρη στη μαρέγκα αν θέλουμε, αλλά δεν αλλάζει κάτι.

  • Αφού κάνουμε τη μαρέγκα, θα αφρατέψουμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και το ξύσμα. Αφρατεύουμε να διαλυθεί η ζάχαρη και στη συνέχεια θα προσθέσουμε τους κρόκους στη μαρέγκα. Ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν.

  • Τέλος θα προσθέσουμε στα αυγά, τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε με  μαρίζ ή στο μίξερ σε σιγανή ταχύτητα για πολύ λίγο (δευτερόλεπτα) μέχρι να ενσωματωθούν. Εδώ θα προσέξουμε να μη χάσουμε τον αέρα που δώσαμε στα αυγά.

  • Βουτυροαλευρώνουμε ένα ταψάκι ανάλογο (25χ35), ρίχνουμε τη ζύμη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς αέρα για 30 λεπτά.

  • Βγάζουμε από το φούρνο, αφού προηγουμένως έχουμε ελέγξει αν ψήθηκε και σιροπιάζουμε. Χρησιμοποιούμε όλο το σιρόπι. Αφήνουμε μία ώρα περίπου να τραβήξει το σιρόπι και τότε μπορούμε να κόψουμε για να την απολαύσουμε!!

(Επισκέψεις συνολικά 189 , 1 επισκέψεις σήμερα)

Βήματα

1
Έγινε

Ξεκινάμε κάνοντας το σιρόπι. Θέλουμε το σιρόπι να είναι κρύο όταν θα σιροπιάσουμε. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και αφήνουμε να πάρει μια βράση να λιώσει η ζάχαρη και αφαιρούμε από το μάτι.

2
Έγινε

Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα. Μπορούμε να προσθέσουμε και τη μισή ζάχαρη στη μαρέγκα αν θέλουμε, αλλά δεν αλλάζει κάτι. 

3
Έγινε

Αφού κάνουμε τη μαρέγκα, θα αφρατέψουμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και το ξύσμα. Αφρατεύουμε να διαλυθεί η ζάχαρη και στη συνέχεια θα προσθέσουμε τους κρόκους στη μαρέγκα. Ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν.

4
Έγινε

Τέλος θα προσθέσουμε στα αυγά, τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε με  μαρίζ ή στο μίξερ σε σιγανή ταχύτητα για πολύ λίγο (δευτερόλεπτα) μέχρι να ενσωματωθούν. Εδώ θα προσέξουμε να μη χάσουμε τον αέρα που δώσαμε στα αυγά.

5
Έγινε

Βουτυροαλευρώνουμε ένα ταψάκι ανάλογο (25χ35), ρίχνουμε τη ζύμη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς αέρα για 30 λεπτά.

6
Έγινε

Βγάζουμε από το φούρνο, αφού προηγουμένως έχουμε ελέγξει αν ψήθηκε και σιροπιάζουμε. Χρησιμοποιούμε όλο το σιρόπι. Αφήνουμε μία ώρα περίπου να τραβήξει το σιρόπι και τότε μπορούμε να κόψουμε για να την απολαύσουμε!!

red velvet
προηγούμενο
Red Velvet Κέικ
επόμενο
Muffins (Με Κομμάτια Σοκολάτας)
red velvet
προηγούμενο
Red Velvet Κέικ
επόμενο
Muffins (Με Κομμάτια Σοκολάτας)

Προσθέστε το σχόλιό σας