• Αρχική
  • Κεφτεδάκια τηγανητά με σάλτσα ντομάτας
0 0

Μοιράσου την:

ή αντέγραψε και μοιράσου τη διεύθυνση URL

Συστατικά

Ρυθμίστε τις μερίδες:
Υλικά για τη σάλτσα
2 Κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης
1 Καρότο
1 Κρεμμύδι
2 σκ. Σκόρδο
500 γρ. Σάλτσα ντομάτας
1 κ.γ. Πελτέ ντομάτας
Νερό
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
1 κ.σ. Μουστάρδα
1 κ.σ. Κέτσαπ
1 κ.σ. Βασιλικός
Υλικά για τα κεφτεδάκια
500 γρ. Μοσχαρίσιος κιμάς
Αλάτι
Πιπέρι
Κύμινο
1 Αυγό
1 κ.σ. Μουστάρδα
100 γρ. Φρυγανιά
1 κ.σ. Μαϊντανός
Αλεύρι (γ.ο.χ.) Για το πανάρισμα

Προσθήκη στους σελιδοδείκτες

[userpro_bookmark width="100%"]

Κεφτεδάκια τηγανητά με σάλτσα ντομάτας

Τα καλύτερα Κεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας

  • 60΄
  • Μερίδες 3
  • Εύκολη

Συστατικά

  • Υλικά για τη σάλτσα

  • Υλικά για τα κεφτεδάκια

Σημειώσεις

Κοινοποίηση

Κεφτεδάκια τηγανητά με σάλτσα ντομάτας

Δεν νομίζω να υπάρχει άνθρωπος στον κόσμο που να μην έχει φάει κεφτεδάκια τηγανητά. Επίσης δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος που να μην το λατρεύει αυτό το φαγητό. Ακούς κεφτεδάκια τηγανητά και σου έρχονται στο μυαλό μυρωδιές, γεύσεις, εικόνες οικογενειακές, μνήμες και άλλα πολλά. Ναι τα φαγητά μπορούν και ξυπνάνε μνήμες. Πάμε να δούμε την παραδοσιακή συνταγή για τους πιο νόστιμους κεφτέδες!

Υλικά για τη σάλτσα

  • 2 τμχ. πιπεριές φλωρίνης (κομμένο σε χοντρά κομμάτια)
  • 1 τμχ. καρότο (κομμένο σε μικρές ροδέλες)
  • 1 τμχ. κρεμμύδι ξερό (κομμένο σε χοντρά κομμάτια)
  • 2 σκ. σκόρδο (ολόκληρες)
  • 500 γρ. σάλτσα ντομάτας
  • 1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
  • Νερό (1 ποτήρι)
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • ρίγανη
  • 1 κ.σ. φρέσκο βασιλικό (ψιλοκομμένο)
  • 1 κ.σ. κέτσαπ

Υλικά για τα κεφτεδάκια

  • 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 100 γρ. φρυγανιά
  • 1 αυγό
  • 1κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
  • λίγο κύμινο
  • αλεύρι ( για πανάρισμα )

Εκτέλεση

  • Αρχικά θα ετοιμάσουμε τον κιμά. Σε ένα μπολ ανάλογο, βάζουμε όλα τα υλικά μας, εκτός από το αλεύρι και ανακατεύουμε με βρεγμένα χέρια. Βρέχουμε τα χέρια μας για να δώσουμε λίγη υγρασία. Αφού ανακατέψουμε τον κιμά μας, περίπου 5 λεπτά ανακάτεμα, κλείνουμε το μπολ με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο.
  • Στη συνέχεια θα κάνουμε τη σάλτσα μας. Θα πάρουμε ένα τηγάνι και θα το βάλουμε να κάψει καλά. Αφού ζεσταθεί θα βάλουμε λίγο ελαιόλαδο και θα προσθέσουμε τις πιπεριές, το καρότο, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Θέλουμε να μαυρίσουν, να καούν. Αφού καούν, προσθέτουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε. Βάζουμε τη σάλτσα ντομάτας και το νερό. Αφού πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Βάζουμε καπάκι και αφήνουμε περίπου 20 λεπτά να σιγοβράζει.
  • Στο μεταξύ θα κάνουμε τα κεφτεδάκια. Βγάζουμε τον κιμά από το ψυγείο και σχηματίζουμε κεφτεδάκια των 20-25 γραμμαρίων. Περνάμε τα κεφτεδάκια από το αλεύρι και τα τινάζουμε όσο καλύτερα μπορούμε.
  • Παίρνουμε ένα βαθύ τηγάνι και βάζουμε ηλιέλαιο για το τηγάνισμα. Η ένταση στο λάδι θέλουμε να είναι μέτρια προς δυνατή. Μόλις ζεσταθεί, τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Περίπου 6-7 λεπτά με πήρε εμένα.
  • Στη συνέχεια, βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να φύγουν τα λάδια και τα βάζουμε μέσα στη σάλτσα μας. Βράζουμε τη σάλτσα μαζί με τα κεφτεδάκια για άλλα 10 λεπτά και τότε είναι έτοιμα να τα σερβίρουμε.
  • Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια μας με τη σάλτσα και με τηγανιτές πατάτες που ταιριάζουν απίστευτα.
(Επισκέψεις συνολικά 2.156 , 1 επισκέψεις σήμερα)

Βήματα

1
Έγινε

Αρχικά θα ετοιμάσουμε τον κιμά. Σε ένα μπολ ανάλογο, βάζουμε όλα τα υλικά μας, εκτός από το αλεύρι και ανακατεύουμε με βρεγμένα χέρια. Βρέχουμε τα χέρια μας για να δώσουμε λίγη υγρασία. Αφού ανακατέψουμε τον κιμά μας, περίπου 5 λεπτά ανακάτεμα, κλείνουμε το μπολ με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο.

2
Έγινε

Στη συνέχεια θα κάνουμε τη σάλτσα μας. Θα πάρουμε ένα τηγάνι και θα το βάλουμε να κάψει καλά. Αφού ζεσταθεί θα βάλουμε λίγο ελαιόλαδο και θα προσθέσουμε τις πιπεριές, το καρότο, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Θέλουμε να μαυρίσουν, να καούν. Αφού καούν, προσθέτουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε. Βάζουμε τη σάλτσα ντομάτας και το νερό. Αφού πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Βάζουμε καπάκι και αφήνουμε περίπου 20 λεπτά να σιγοβράζει.

3
Έγινε

Στο μεταξύ θα κάνουμε τα κεφτεδάκια. Βγάζουμε τον κιμά από το ψυγείο και σχηματίζουμε κεφτεδάκια των 20-25 γραμμαρίων. Περνάμε τα κεφτεδάκια από το αλεύρι και τα τινάζουμε όσο καλύτερα μπορούμε.

4
Έγινε

Παίρνουμε ένα βαθύ τηγάνι και βάζουμε ηλιέλαιο για το τηγάνισμα. Η ένταση στο λάδι θέλουμε να είναι μέτρια προς δυνατή. Μόλις ζεσταθεί, τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Περίπου 6-7 λεπτά με πήρε εμένα.

5
Έγινε

Στη συνέχεια, βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να φύγουν τα λάδια και τα βάζουμε μέσα στη σάλτσα μας. Βράζουμε τη σάλτσα μαζί με τα κεφτεδάκια για άλλα 10 λεπτά και τότε είναι έτοιμα να τα σερβίρουμε.

6
Έγινε

Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια μας με τη σάλτσα και με τηγανιτές πατάτες που ταιριάζουν απίστευτα.

Κριτικές συνταγών

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
mpiskota vouturou
προηγούμενο
Μπισκότα Βουτύρου
σολομός
επόμενο
Σολομός ψημένος σε βούτυρο, μέλι και σκόρδο
mpiskota vouturou
προηγούμενο
Μπισκότα Βουτύρου
σολομός
επόμενο
Σολομός ψημένος σε βούτυρο, μέλι και σκόρδο

Προσθέστε το σχόλιό σας