0 0

Μοιράσου την:

ή αντέγραψε και μοιράσου τη διεύθυνση URL

Συστατικά

Ρυθμίστε τις μερίδες:
2 τμχ. Στήθος κοτόπουλο
180 γρ. Φρυγανιά
140 γρ. Παρμεζάνα
2 κ.σ. Βασιλικός ψιλοκομμένος
2 τμχ. Αυγά
1 κ.γ. Θυμάρι
Αλάτι
Πιπέρι
70 γρ. Αλεύρι (γ.ο.χ.)
340 γρ. Σάλτσα ντομάτας
230 γρ. Βουβαλίσια Μοτσαρέλα
Ελαιόλαδο

Προσθήκη στους σελιδοδείκτες

[userpro_bookmark width="100%"]

Κοτόπουλο με παρμεζάνα (Chicken parmesan)

Απολαυστικό Κοτόπουλο με παρμεζάνα

  • 55'
  • Μερίδες 4
  • Μεσαία

Συστατικά

Σημειώσεις

Κοινοποίηση

Κοτόπουλο με παρμεζάνα. Ένας απίστευτος γευστικά συνδυασμός, που μπορεί να σε καθηλώσει. Το κοτόπουλο πρέπει να είναι πάρα πολύ λεπτά κομμένο για να έχουμε το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα. Είναι σημαντικό το μέγεθος γιατί θέλουμε το κοτόπουλο να είναι αρκετά τραγανό. Η παρμεζάνα στο πανάρισμα σε συνδυασμό με το ελαιόλαδο στο τηγάνισμα, είναι το μυστικό που κρύβεται πίσω από την τραγανή επιφάνεια του κοτόπουλου. Μπορούμε να συνδυάσουμε το πιάτο αυτό με μακαρόνια ή και ρύζι. Βέβαια είναι τόσο νόστιμο που μπορείτε να το φάτε και μόνο του. Πάμε να δούμε τη συνταγή!

(Επισκέψεις συνολικά 557 , 1 επισκέψεις σήμερα)

Βήματα

1
Έγινε

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

2
Έγινε

Παίρνουμε 2 στήθοι κοτόπουλου από το κρεοπωλείο και τα κόβουμε στη μέση ώστε να έχουμε 4 κομμάτια.
Βάζουμε το κάθε κομμάτι ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες και με ένα πλάστη χτυπάμε ώστε να κάνουμε το κομμάτι αρκετά λεπτό, περίπου 1 εκατοστό.
Αλατοπιπερώνουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη.

3
Έγινε

Για το πανάρισμα, σε ένα μπολ βάζουμε τη φρυγανιά με τα 90 γρ. παρμεζάνας και το θυμάρι. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα, και σε ένα άλλο μπολ, βάζουμε το αλεύρι.

4
Έγινε

Πανάρουμε το κάθε κομμάτι κοτόπουλου ξεχωριστά. Περνάμε πρώτα από το αλεύρι. Τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι και το περνάμε από το αυγό και τη φρυγανιά. Θέλουμε να καλυφθεί καλά όλο το κομμάτι με τη φρυγανιά.
Πανάρουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου μισή ώρα να κάτσει το πανάρισμα.

5
Έγινε

Βγάζουμε το κοτόπουλο από το ψυγείο. Παίρνουμε ένα τηγάνι και βάζουμε ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις κάψει, βάζουμε τα κοτόπουλα στο τηγάνι, 2 τη φορά, και σωτάρουμε για 3 λεπτά από τη κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα.
Βγάζουμε το κομμάτια και αφήνουμε στην άκρη.

6
Έγινε

Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε τη μισή σάλτσα ντομάτας και από πάνω ρίχνουμε τα κοτόπουλα.
Καλύπτουμε από πάνω με την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας και την υπόλοιπη παρμεζάνα.
Από πάνω βάζουμε σε κάθε κοτόπουλο περίπου 2 κομμάτια μοτσαρέλας, πασπαλίζουμε με το φρέσκο βασιλικό και ψήνουμε στο φούρνο χωρίς καπάκι για 30 λεπτά.

7
Έγινε

Σερβίρουμε όσο είναι ζεστό!
Καλή σας απόλαυση!!!!!!

Κριτικές συνταγών

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
προηγούμενο
Μπακλαβάς
επόμενο
Κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο
προηγούμενο
Μπακλαβάς
επόμενο
Κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο

Προσθέστε το σχόλιό σας