0 0

Μοιράσου την:

ή αντέγραψε και μοιράσου τη διεύθυνση URL

Συστατικά

Ρυθμίστε τις μερίδες:
3 Μπούτι κοτόπουλο
3 Πατάτες
200 γρ. Νερό 1 ποτήρι
1 τμχ. Λεμόνι
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
1 κ.γ. Κάρι
1 κ.γ. Μουστάρδα
Ελαιόλαδο
1 σκ. Σκόρδο

Προσθήκη στους σελιδοδείκτες

[userpro_bookmark width="100%"]

Κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο

Μυρωδάτο και πεντανόστιμο κοτόπουλο με πατάτες

Κουζίνες:
  • Μερίδες 3
  • Εύκολη

Συστατικά

Σημειώσεις

Κοινοποίηση

Κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο. Ένα από τα “μαμαδίστικα” φαγητά που όλος ο κόσμος αγαπάει. Εύκολο και οικονομικό φαγητό που αρέσει σε όλους. Όλος ο κόσμος ξέρει να μαγειρεύει αυτό το φαγητό, παρ’ όλ αυτά όμως δεν θα μπορούσα να παραλείψω αυτή τη συνταγή από τη σελίδα μου.

(Επισκέψεις συνολικά 267 , 1 επισκέψεις σήμερα)

Βήματα

1
Έγινε

Προετοιμασία

Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες ή σε κυβάκια.
Βάζουμε τις πατάτες στο πυρέξ και αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τη μουστάρδα, λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε πολύ καλά.

2
Έγινε

Πλένουμε καλά τα μπούτια και τα στεγνώνουμε.
Τα αλατοπιπερώνουμε καλά, ρίχνουμε λίγη ρίγανη, το κάρι και λίγο ελαιόλαδο. Τα κάνουμε μασάζ να πάνε παντού τα μπαχαρικά.
Βαζουμε και τα μπούτια στο πυρέξ.
Τρίβουμε από πάνω μία σκελίδα σκόρδο.
Ανακατεύουμε τα υλικά του πυρέξ όλα μαζί και αφήνουμε τα μπούτια με τη πέτσα από τη πάνω πλευρά.
Ρίχνουμε μέσα χυμό από ένα λεμόνι και το νερό.

3
Έγινε

Ψήσιμο

Σκεπάζουμε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς αέρα.
Ψήνουμε για 45 λεπτά με αλουμινόχαρτο και μετά άλλα 40-45 λεπτά χωρίς αλουμινόχαρτο. Μέχρι το κοτόπουλο να πάρει ένα ωραίο χρώμα.

4
Έγινε

Βγάζουμε από το φούρνο, γαρνίρουμε με φρέσκια ρίγανη και σερβίρουμε όσο είναι ζεστό.
Καλή απόλαυση!

Κριτικές συνταγών

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
προηγούμενο
Κοτόπουλο με παρμεζάνα (Chicken parmesan)
επόμενο
Καρμπονάρα (Αυθεντική)
προηγούμενο
Κοτόπουλο με παρμεζάνα (Chicken parmesan)
επόμενο
Καρμπονάρα (Αυθεντική)

Προσθέστε το σχόλιό σας