0 0

Μοιράσου την:

ή αντέγραψε και μοιράσου τη διεύθυνση URL

Συστατικά

Ρυθμίστε τις μερίδες:
150 γρ. Πορτοκάλι χυμός
150 γρ. Ελαιόλαδο
150 γρ. Ζάχαρη
600 γρ. Αλεύρι (γ.ο.χ.)
1 κ.γ. Κανέλα
1 κ.γ. Μπέικιν σόδα
1/2 κ.γ. Ξύδι
1 πρέζα Αλάτι

Προσθήκη στους σελιδοδείκτες

[userpro_bookmark width="100%"]

Κουλουράκια Κανέλας Νηστίσιμα

Νηστίσιμα Κουλουράκια Κανέλας

Χαρακτηριστικά:
  • Vegan
Κουζίνες:
  • 30'
  • Μερίδες 40
  • Εύκολη

Συστατικά

Σημειώσεις

Κοινοποίηση

Κουλουράκια Κανέλας

Θέλετε να πιείτε τον καφέ σας ή το τσάι σας και θέλετε κάτι συνοδευτικό αλλά νηστίσιμο; Τι καλύτερο από τα νηστίσιμα κουλουράκια κανέλας που σας έχω εδώ; Εμένα μου αρέσουν τραγανά τα κουλουράκια, οπότε η συνταγή βγάζει τα πιο τραγανά και απολαυστικά κουλουράκια που έχετε φάει. Το άρωμα της κανέλας σε συνδυασμό με το πορτοκάλι, θεωρώ ότι είναι η απόλυτη χημική ένωση του μαγειρικού περιοδικού πίνακα χημικών στοιχείων. Με λίγα λόγια είναι συνταγή που όλοι πρέπει να τη δοκιμάσετε. Είναι πανεύκολη συνταγή που γίνεται σε μόλις 2 λεπτά. Το πιο χρονοβόρο; Το πλάσιμο. Αλλά η βοήθεια από τα παιδιά μας είναι σημαντική εδώ, αλλά και διασκεδαστική. “Με τα δυο χεράκια, πλάθω κουλουράκια” και τι κουλουράκια, του Γιάννη Χαλκίδη!!!! Πάμε να δούμε τη συνταγή!

Υλικά

  • 150 γρ. χυμός πορτοκάλι
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 150 γρ. ελαιόλαδο
  • 600 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.γ. μπέικιν σόδα
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • λίγο αλάτι
  • λίγο ξύδι λευκό (1/2 κ.γ. ξύδι )

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το λάδι και το χυμό πορτοκάλι μέχρι να λιώσει.

  • Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη σόδα με το ξύδι και αφήνουμε λίγο να αφρίσει.

  • Προσθέτουμε το αλεύρι και την κανέλα και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη σφιχτή. Προσέχουμε να μην κάνει σπασίματα στο πλάσιμο.

  • Αφού λοιπόν κάνουμε τη ζύμη, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και ξεκινάμε να πλάθουμε τα κουλουράκια μας. Ο καθένας πλάθει σε ότι μέγεθος επιθυμεί, αλλά ιδανικά είναι να παίρνουμε ένα κομμάτι ζυμάρι περίπου 25-30 γραμμάρια. Το κάνουμε μπαλίτσα και το ανοίγουμε σε κορδόνι λεπτό. Σχηματίζουμε το κουλουράκι και τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα. Τα κουλουράκια αυτά δε φουσκώνουν οπότε μπορείτε να τα βάλετε δίπλα δίπλα στο ταψί.

  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 13-15 λεπτά. Τα βλέπουμε ανάλογα με το χρώμα που θέλουμε και το πόσο τραγανά τα θέλουμε.

  • Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και απολαμβάνουμε!

(Επισκέψεις συνολικά 77 , 1 επισκέψεις σήμερα)

Βήματα

1
Έγινε

Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το λάδι και το χυμό πορτοκάλι μέχρι να λιώσει.

2
Έγινε

Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη σόδα με το ξύδι και αφήνουμε λίγο να αφρίσει.

3
Έγινε

Προσθέτουμε το αλεύρι και την κανέλα και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη σφιχτή. Προσέχουμε να μην κάνει σπασίματα στο πλάσιμο.

4
Έγινε

Αφού λοιπόν κάνουμε τη ζύμη, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και ξεκινάμε να πλάθουμε τα κουλουράκια μας. Ο καθένας πλάθει σε ότι μέγεθος επιθυμεί, αλλά ιδανικά είναι να παίρνουμε ένα κομμάτι ζυμάρι περίπου 25-30 γραμμάρια. Το κάνουμε μπαλίτσα και το ανοίγουμε σε κορδόνι λεπτό. Σχηματίζουμε το κουλουράκι και τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα. Τα κουλουράκια αυτά δε φουσκώνουν οπότε μπορείτε να τα βάλετε δίπλα δίπλα στο ταψί.

5
Έγινε

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 13-15 λεπτά. Τα βλέπουμε ανάλογα με το χρώμα που θέλουμε και το πόσο τραγανά τα θέλουμε.

6
Έγινε

Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και απολαμβάνουμε!

Κριτικές συνταγών

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Ρολάκια με ταχίνι
προηγούμενο
Νηστίσιμα ρολάκια με Ταχίνι
γαριδομακαρονάδα
επόμενο
Γαριδομακαρονάδα Νηστίσιμη
Ρολάκια με ταχίνι
προηγούμενο
Νηστίσιμα ρολάκια με Ταχίνι
γαριδομακαρονάδα
επόμενο
Γαριδομακαρονάδα Νηστίσιμη

Προσθέστε το σχόλιό σας