0 0

Μοιράσου την:

ή αντέγραψε και μοιράσου τη διεύθυνση URL

Συστατικά

Ρυθμίστε τις μερίδες:
550 γρ. Αλεύρι (γ.ο.χ.)
200 γρ. Βούτυρο αγελαδινό
100 γρ. Φυτίνη
125 γρ. Αμύγδαλα καβουρδισμένα
94 γρ Άχνη ζάχαρη

Προσθήκη στους σελιδοδείκτες

[userpro_bookmark width="100%"]

Κουραμπιέδες

Οι πιο νόστιμοι κουραμπιέδες

Κουζίνες:
  • Μερίδες 35
  • Εύκολη

Συστατικά

Σημειώσεις

Κοινοποίηση

Κουραμπιέδες

Ο κουραμπιές είναι γλύκισμα που φτιάχνεται παραδοσιακά τις ημέρες των Χριστουγέννων. Η ονομασία του σημαίνει μπισκότο, που αποτελείται από αλεύρι, βούτυρο και άχνη ζάχαρη. Υλικά όπου αποτελούν και τα βασικά στοιχεία του μπισκότου. Σίγουρα οι συνταγές είναι πολλές και το μυαλό κάθε νοικοκυράς, νέας ή και παλιάς, μπερδεύεται μέσα σε όλες αυτές τις πληροφορίες. Η συνταγή για τους κουραμπιέδες πρέπει να είναι απλή. Το άρωμα και η γεύση πρέπει να προέρχονται από ένα καλό βούτυρο και τα καβουρδισμένα αμύγδαλα. Γι’ αυτό λοιπόν, σας δίνω τη δική μου συνταγή, να τη δοκιμάσετε και είμαι σίγουρος πως θα την κάνετε δική σας.

Υλικά

  • 550 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 200 γρ. βούτυρο αγελαδινό
  • 100 γρ. φυτίνη
  • 125 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα με φλοιό
  • 94 γρ. άχνη ζάχαρη + για το άχνισμα

Συνταγή

  • Έχουμε τα βούτυρα σε θερμοκρασία δωματίου. Με ένα μίξερ χτυπάμε τα βούτυρα με την άχνη μέχρι να διαλυθεί η άχνη και να διπλασσιαστεί σε όγκο.
  • Σπάμε τα αμύγδαλα σε ένα γουδί ή σε μπλέντερ σε μικρά κομμάτια ανάλογα πως μας αρέσουν. Προσθέτουμε στο μείγμα.
  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ρίχνουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα και εύπλαστο. Αν είναι πολύ μαλακό, προσθέτουμε λίγο ακόμα αλεύρι.
  • Σχηματίζουμε μπαλάκια των 30 γραμμαρίων και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα. Πατάμε ελαφρώς με το δάχτυλο τα μπαλάκια για να τα δώσουμε σχήμα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 22 λεπτά περίπου.
  • Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν καλά πριν τους αχνίσουμε.
  • Βάζουμε σε ένα μπολ άχνη και ρίχνουμε τους κουραμπιέδες μέσα και τους καλύπτουμε με την άχνη. Τους τινάζουμε ελαφρώς λαι τους τοποθετούμε σε πιατέλα σε σχήμα πυραμίδας, αχνίζοντας σε κάθε στρώση.
(Επισκέψεις συνολικά 1,469 , 1 επισκέψεις σήμερα)

Βήματα

1
Έγινε

Έχουμε τα βούτυρα σε θερμοκρασία δωματίου. Με ένα μίξερ χτυπάμε τα βούτυρα με την άχνη μέχρι να διαλυθεί η άχνη και να διπλασσιαστεί σε όγκο.

2
Έγινε

Σπάμε τα αμύγδαλα σε ένα γουδί ή σε μπλέντερ σε μικρά κομμάτια ανάλογα πως μας αρέσουν. Προσθέτουμε στο μείγμα.

3
Έγινε

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ρίχνουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα και εύπλαστο. Αν είναι πολύ μαλακό, προσθέτουμε λίγο ακόμα αλεύρι.

4
Έγινε

Σχηματίζουμε μπαλάκια των 30 γραμμαρίων και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα. Πατάμε ελαφρώς με το δάχτυλο τα μπαλάκια για να τα δώσουμε σχήμα.

5
Έγινε

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 22 λεπτά περίπου.
Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν καλά πριν τους αχνίσουμε.

6
Έγινε

Βάζουμε σε ένα μπολ άχνη και ρίχνουμε τους κουραμπιέδες μέσα και τους καλύπτουμε με την άχνη. Τους τινάζουμε ελαφρώς λαι τους τοποθετούμε σε πιατέλα σε σχήμα πυραμίδας, αχνίζοντας σε κάθε στρώση.

Κριτικές συνταγών

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
gingerbread
προηγούμενο
Gingerbread Men
Γαλακτοφέτες
επόμενο
Γαλακτοφέτες
gingerbread
προηγούμενο
Gingerbread Men
Γαλακτοφέτες
επόμενο
Γαλακτοφέτες

Προσθέστε το σχόλιό σας