0 0

Μοιράσου την:

ή αντέγραψε και μοιράσου τη διεύθυνση URL

Συστατικά

Ρυθμίστε τις μερίδες:
120 γρ Αλεύρι (γ.ο.χ.)
260 γρ Γάλα
2 Αυγά
2 κ.σ. Ζάχαρη
25 γρ Βούτυρο λιωμένο

Κρέπες

  • Μερίδες 8
  • Εύκολη

Συστατικά

Σημειώσεις

Κοινοποίηση

Κρέπες

Μεγάλο κεφάλαιο οι κρέπες. Ανεξάντλητο, αν υπολογίσουμε και τους συγγενείς της, αφού -μαγειρικά μιλώντας- η κρέπα ανήκει στη μεγάλη οικογένεια των χυλών. Σε μεγάλα μαγειρικά λεξικά και εγκυκλοπαίδειες φαγητού όπως αυτό της Οξφόρδης, δεν έχει καν δικό της λήμμα. Αναφέρεται ως υποκατηγορία των pancakes, μια επίπεδη και λεπτή εκδοχή τους. Ξαδέλφες της είναι και οι τηγανίτες, αλλά και άλλα πιτάκια τηγανιού, όχι όμως οι λουκουμάδες ή τα ντόνατ, τα οποία περιέχουν μαγιά. Κρέπες υπάρχουν σε πολλές κουζίνες και όχι μόνο στη γαλλική, όπως ίσως νομίζουμε. Άλλες πιο λεπτές και δαντελωτές, άλλες πιο χοντρές, παρασκευάζονται πάνω κάτω με τον ίδιο τρόπο, από αλεύρι, γάλα και αυγό, αν και υπάρχουν διαφοροποιήσεις ως προς το άμυλο ή το υγρό στοιχείο που προστίθεται. Καθώς είναι μια ζύμη που δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις και δεν θέλει ζύμωμα, δεν της είναι απαραίτητη η γλουτένη. Η ζύμη της κρέπας είναι ουδέτερη, ούτε γλυκιά ούτε αλμυρή, ώστε να μπορεί να το παίξει σε δυο ταμπλό και να σερβιριστεί είτε ως φαγητό είτε ως γλυκό.
Έπειτα από πολλές δοκιμές, παρακάτω θα σας δώσω την καλύτερη και πιο εύκολη βασική συνταγή για κρέπες. 

Υλικά

  • 120 γρ αλεύρι

  • 260 γρ γάλα

  • 2 αυγά

  • 2 κ.σ. ζάχαρη

  • 25 γρ βούτυρο λιωμένο

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με τα αυγά και το γάλα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

  • Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ενσωματωθεί.

  • Τέλος προσθέτουμε το βούτυρο.

  • Παίρνουμε αντικολλητικό τηγάνι και το αφήνουμε να κάψει σε μέτρια θερμοκρασία. Αφού ζεσταθεί, αλείφουμε με ένα χαρτί ή πινέλο λίγο βούτυρο στην επιφάνεια του τηγανιού και βάζουμε μία ποσότητα από το μείγμα. Κουνάμε το τηγάνι να πάει παντού το μείγμα.

  • Μόλις στεγνώσει και δούμε ότι από κάτω άλλαξε χρώμα και ψήθηκε, γυρνάμε την κρέπα και ψήνουμε άλλα 2 το πολύ λεπτά μέχρι να πάρει λίγο χρώμα.

  • Βγάζουμε στην άκρη και συνεχίζουμε με το υπόλοιπο μείγμα.

  • Μπορούμε να αποθηκεύσουμε το μείγμα στο ψυγείο σκεπασμένο με μεμβράνη, μέχρι και 5 μέρες.

(Επισκέψεις συνολικά 1.086 , 1 επισκέψεις σήμερα)

Βήματα

1
Έγινε

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με τα αυγά και το γάλα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

2
Έγινε

Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ενσωματωθεί.

3
Έγινε

Τέλος προσθέτουμε το βούτυρο.

4
Έγινε

Παίρνουμε αντικολλητικό τηγάνι και το αφήνουμε να κάψει σε μέτρια θερμοκρασία. Αφού ζεσταθεί, αλείφουμε με ένα χαρτί ή πινέλο λίγο βούτυρο στην επιφάνεια του τηγανιού και βάζουμε μία ποσότητα από το μείγμα. Κουνάμε το τηγάνι να πάει παντού το μείγμα.

5
Έγινε

Μόλις στεγνώσει και δούμε ότι από κάτω άλλαξε χρώμα και ψήθηκε, γυρνάμε την κρέπα και ψήνουμε άλλα 2 το πολύ λεπτά μέχρι να πάρει λίγο χρώμα. 

6
Έγινε

Βγάζουμε στην άκρη και συνεχίζουμε με το υπόλοιπο μείγμα.

7
Έγινε

Μπορούμε να αποθηκεύσουμε το μείγμα στο ψυγείο σκεπασμένο με μεμβράνη, μέχρι και 5 μέρες.

μελιτζανοσαλάτα
προηγούμενο
Μελιτζανοσαλάτα
μακαρονάδα
επόμενο
Viral Μακαρονάδα με ψητή φέτα και ντοματίνια
μελιτζανοσαλάτα
προηγούμενο
Μελιτζανοσαλάτα
μακαρονάδα
επόμενο
Viral Μακαρονάδα με ψητή φέτα και ντοματίνια

Προσθέστε το σχόλιό σας