0 0

Μοιράσου την:

ή αντέγραψε και μοιράσου τη διεύθυνση URL

Κριθαρότο με μοσχαράκι και λαχανικά στη χύτρα

Κουζίνες:
  • Μερίδες 4
  • Εύκολη

Συστατικά

Σημειώσεις

Κοινοποίηση

Κριθαρότο με μοσχαράκι και λαχανικά στη χύτρα

Μία από τις καλύτερες συνταγές που θα μπορούσατε να κάνετε για τα παιδιά σας. Κριθαρότο με μοσχαράκι και λαχανικά στη χύτρα. Τόσο νόστιμο που δεν χρειάζεται να κάνετε δύο διαφορετικά φαγητά και επιπλέον το μαγείρεμα στη χύτρα θα σας λύσει τα χέρια. Εύκολη συνταγή, υγιεινή και πεντανόστιμη. Δεν νομίζω να χρειάζεται κάτι άλλο.
Το μαγείρεμα στη χύτρα μειώνει αισθητά τον χρόνο μαγειρέματος του κρέατος. Κανονικά το μοσχαράκι σε μια κατσαρόλα χρειάζεται περίπου 3 ώρες για να γίνει μαλακό, ενώ στη χύτρα σε μισή ώρα είναι έτοιμο. Κερδίζουμε χρόνο για τον εαυτό μας, καθώς ο χρόνος είναι πολύτιμος ιδίως όταν εργάζεσαι και έχεις και παιδιά που πρέπει να φάνε κ.τλ.π.
Χρησιμοποιούμε στη συνταγή, ότι λαχανικά έχουμε στο ψυγείο μας. Έτσι έκανα και εγώ στη συνταγή μου.
Ακολουθήστε τη συνταγή και θα έχετε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα.

Υλικά

  • 1/2 κιλό μοσχαράκι σε κομμάτια (ελιά)
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο σε ροδέλες
  • 1 κούπα κριθαράκι
  • ελαιόλαδο
  • 1/2 μελιτζάνα σε μεγάλους κύβους
  • 1 κολοκυθάκι σε μεγάλα κομμάτια
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 200 γρ. σάλτσα ντομάτας
  • νερό
  • ρίγανη
  • αλάτι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 150 γρ. φέτα
  • 1 κ.σ. μουστάρδα

Εκτέλεση

  • Πριν ξεκινήσουμε το μαγείρεμα, πλένουμε και κόβουμε τα λαχανικά μας.
  • Στη συνέχεια, σε καυτό ελαιόλαδο στη χύτρα ρίχνουμε τα κομμάτια κρέατος να ροδίσουν καλά από όλες τις μεριές.
    Προσθέτουμε τα λαχανικά και τον πελτέ ντομάτας. Ανακατεύουμε καλά.
  • Έπειτα, ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας νερό βραστό ίσα να σκεπάζει τα υλικά. Αλατίζουμε, ρίχνουμε λίγη ρίγανη, το σκόρδο και κλείνουμε το καπάκι.
    Αφού σηκωθεί η βαλβίδα, χαμηλώνουμε την ένταση της εστίας και αφήνουμε για τριάντα λεπτά. Κλείνουμε το μάτι και περιμένουμε να πέσει  η βαλβίδα.
  • Ανοίγουμε το καπάκι και προσθέτουμε το κριθαράκι. Ανάβουμε πάλι το μάτι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και αφήνουμε να βράσει το κριθαράκι για δεκαπέντε λεπτά περίπου.
  • Μόλις βράσει, σβήνουμε την εστία, και προσθέτουμε τη φέτα θρυμματισμένη τη μουστάρδα και λίγο ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι το κριθαρότο να αποκτήσει κρεμώδη υφή.
(Επισκέψεις συνολικά 324 , 2 επισκέψεις σήμερα)

Βήματα

1
Έγινε

Πριν ξεκινήσουμε το μαγείρεμα, πλένουμε και κόβουμε τα λαχανικά μας.

2
Έγινε

Στη συνέχεια, σε καυτό ελαιόλαδο στη χύτρα ρίχνουμε τα κομμάτια κρέατος να ροδίσουν καλά από όλες τις μεριές.
Προσθέτουμε τα λαχανικά και τον πελτέ ντομάτας. Ανακατεύουμε καλά.

3
Έγινε

Έπειτα, ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας νερό βραστό ίσα να σκεπάζει τα υλικά. Αλατίζουμε, ρίχνουμε λίγη ρίγανη, το σκόρδο και κλείνουμε το καπάκι.
Αφού σηκωθεί η βαλβίδα, χαμηλώνουμε την ένταση της εστίας και αφήνουμε για τριάντα λεπτά. Κλείνουμε το μάτι και περιμένουμε να πέσει  η βαλβίδα.

4
Έγινε

Ανοίγουμε το καπάκι και προσθέτουμε το κριθαράκι. Ανάβουμε πάλι το μάτι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και αφήνουμε να βράσει το κριθαράκι για δεκαπέντε λεπτά περίπου. 

5
Έγινε

Μόλις βράσει, σβήνουμε την εστία, και προσθέτουμε τη φέτα θρυμματισμένη τη μουστάρδα και λίγο ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι το κριθαρότο να αποκτήσει κρεμώδη υφή.

προηγούμενο
Αφράτη Βασιλόπιτα Τσουρέκι
κεφτεδάκια
επόμενο
Αφράτα κεφτεδάκια αλά κρεμ
προηγούμενο
Αφράτη Βασιλόπιτα Τσουρέκι
κεφτεδάκια
επόμενο
Αφράτα κεφτεδάκια αλά κρεμ

Προσθέστε το σχόλιό σας