0 0

Μοιράσου την:

ή αντέγραψε και μοιράσου τη διεύθυνση URL

Συστατικά

Ρυθμίστε τις μερίδες:
5 Μελιτζάνες
Αλάτι
1 κ.σ. Ξύδι από κόκκινο κρασί
2 κ.σ. Ελαιόλαδο
1 σκελίδα Σκόρδο

Μελιτζανοσαλάτα

Κουζίνες:
 • Μερίδες 4
 • Εύκολη

Συστατικά

Σημειώσεις

Κοινοποίηση

Μελιτζανοσαλάτα

Η μελιτζανοσαλάτα είναι σαλάτα που βασίζεται σε μελιτζάνα ψιλοκομμένη ή πολτοποιημένη και ψημένη στα κάρβουνα ή στο φούρνο. Στο μείγμα προστίθενται αλάτι, ξίδι, ελαιόλαδο και πολτοποιημένο ή πολύ ψιλοκομμένο σκόρδο.
Η αγαπημένη μου μελιτζάνα, όταν την ψήνω στη ψησταριά και μετά την κάνω σαλάτα, την απολαμβάνω καθημερινά! Τόσο εύκολη διαδικασία, με τόσο νόστιμο αποτέλεσμα. Σε ποιον δεν αρέσει; Ο αγαπημένος μου συνδυασμός είναι με λίγο τυροκαυτερή και αρκετό ψωμάκι. Μπορώ να ζήσω και μόνο με αυτό. Παρακάτω θα σας δώσω την συνταγή που φτιάχνω σχεδόν κάθε εβδομάδα. Πολύ απλή και τέλεια, πεντανόστιμη.

Υλικά

 • 5 μελιτζάνες
 • αλάτι
 • 1 κ.σ. ξύδι από κόκκινο κρασί
 • 1 σκελίδα σκόρδο
 • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

 • Πλένουμε καλά τις μελιτζάνες και τις τρυπάμε με ένα μαχαίρι ή πιρούνι σε πολλά σημεία. Αυτό θα μας βοηθήσει να ψηθεί πιο γρήγορα η μελιτζάνα μας.

 • Σε δυνατή φωτιά στη ψησταριά, είτε με αέριο, είτε με κάρβουνο, τοποθετούμε τις μελιτζάνες στη σχάρα. Ψήνουμε πολύ καλά από τη μία πλευρά, μέχρι να μαλακώσει πολύ και να πατιέται και στη συνέχεια γυρνάμε από την άλλη και ψήνουμε κατά τον ίδιο τρόπο. Οι μελιτζάνες είναι έτοιμες, εφόσον έχουν μαλακώσει πολύ.

 • Μόλις τις ψήσουμε, τις τοποθετούμε σε σουρωτήρι για να στραγγίσουν τα ζουμιά τους. Μετά από 5 λεπτά, αφού κρυώσουν λίγο και μπορούμε να τις πιάσουμε, τις ξεφλουδίζουμε και κρατάμε τη σάρκα τους μέσα στο σουρωτήρι. 

 • Αφήνουμε για μία ώρα περίπου και μετά τις μεταφέρουμε σε ξύλο κοπής όπου και θα τις ψιλοκόψουμε με ένα μαχαίρι. Προσθέτουμε το σκόρδο πολτοποιημένο ή ψιλοκομμένο, το λάδι, το ξύδι και το αλάτι. Δοκιμάζουμε και μεταφέρουμε σε σκεύος ανάλογο με καπάκι για να διατηρήσουμε τη σαλάτα μας στο ψυγείο.

(Επισκέψεις συνολικά 2.738 , 23 επισκέψεις σήμερα)

Βήματα

1
Έγινε

Πλένουμε καλά τις μελιτζάνες και τις τρυπάμε με ένα μαχαίρι ή πιρούνι σε πολλά σημεία. Αυτό θα μας βοηθήσει να ψηθεί πιο γρήγορα η μελιτζάνα μας.

2
Έγινε

Σε δυνατή φωτιά στη ψησταριά, είτε με αέριο, είτε με κάρβουνο, τοποθετούμε τις μελιτζάνες στη σχάρα. Ψήνουμε πολύ καλά από τη μία πλευρά, μέχρι να μαλακώσει πολύ και να πατιέται και στη συνέχεια γυρνάμε από την άλλη και ψήνουμε κατά τον ίδιο τρόπο. Οι μελιτζάνες είναι έτοιμες, εφόσον έχουν μαλακώσει πολύ.

3
Έγινε

Μόλις τις ψήσουμε, τις τοποθετούμε σε σουρωτήρι για να στραγγίσουν τα ζουμιά τους. Μετά από 5 λεπτά, αφού κρυώσουν λίγο και μπορούμε να τις πιάσουμε, τις ξεφλουδίζουμε και κρατάμε τη σάρκα τους μέσα στο σουρωτήρι. 

4
Έγινε

Αφήνουμε για μία ώρα περίπου και μετά τις μεταφέρουμε σε ξύλο κοπής όπου και θα τις ψιλοκόψουμε με ένα μαχαίρι. Προσθέτουμε το σκόρδο πολτοποιημένο ή ψιλοκομμένο, το λάδι, το ξύδι και το αλάτι. Δοκιμάζουμε και μεταφέρουμε σε σκεύος ανάλογο με καπάκι για να διατηρήσουμε τη σαλάτα μας στο ψυγείο.

ζυμάρι για πίτσα
προηγούμενο
Ζυμάρι για πίτσα ( 24 ώρες ξεκούρασης )
κρέπες
επόμενο
Κρέπες
ζυμάρι για πίτσα
προηγούμενο
Ζυμάρι για πίτσα ( 24 ώρες ξεκούρασης )
κρέπες
επόμενο
Κρέπες

Προσθέστε το σχόλιό σας