0 0

Μοιράσου την:

ή αντέγραψε και μοιράσου τη διεύθυνση URL

Συστατικά

Ρυθμίστε τις μερίδες:
500 γρ. Μπάμιες
2 τμχ. Πατάτες
1 τμχ. Καρότο
1/2 τμχ. Κρεμμύδι
500 γρ. Στήθος κοτόπουλο
250 γρ. Σάλτσα ντομάτας
1 κ.γ. Πελτέ ντομάτας
Νερό
Αλάτι
Πιπέρι
1 κ.γ. Μαϊντανός
1/2 φλ. Ελαιόλαδο
1 πρζ. Ζάχαρη

Προσθήκη στους σελιδοδείκτες

[userpro_bookmark width="100%"]

Μπάμιες μελωμένες

Μελωμένες μπάμιες που λιώνουν στο στόμα

  • 50'
  • Μερίδες 4
  • Εύκολη

Συστατικά

Σημειώσεις

Κοινοποίηση

Οι μπάμιες ως γνωστών, είναι ένα παρεξηγημένο υλικό στην κουζίνα ενός νοικοκυριού. Σε πολλούς το άκουσμα και μόνο της λέξης, δημιουργεί μια αρνητική εντύπωση. Και όλο αυτό μέχρι κάποιος να τις δοκιμάσει. Όταν μαγειρεύονται βγάζουν μια απίστευτη γεύση, μια γλυκήτητα η οποία συνδυάζεται με τον καλύτερο τρόπο με τα υπόλοιπα υλικά της κατσαρόλας. Για το λόγο αυτό έχουν πολλούς φίλους και πολλούς εχθρούς. Στη συνταγή που θα σας δώσω παρακάτω  σχεδόν εξαφανίζονται στη κατσαρόλα και είναι μελωμένες. Ο καθένας μπορεί να τις κάνει όπως επιθυμεί, αλλά για μια πρώτη επαφή αυτή είναι η καλύτερη επιλογή.

(Επισκέψεις συνολικά 236 , 1 επισκέψεις σήμερα)

Βήματα

1
Έγινε

Προετοιμασία

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες. Κόβουμε το καρότο ροδέλες.
Κόβουμε το κοτόπουλο σαν τηγανιά.

2
Έγινε

Μαγείρεμα

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και αφήνουμε να κάψει σε δυνατή φωτιά. Μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε μέσα το κοτόπολο που το έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια σαν τηγανιά. Αλατοπιπερώνουμε και σωτάρουμε σε δυνατή φωτιά.
Μόλις πάρει χρώμα αφαιρούμε από την κατσαρόλα.

3
Έγινε

Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι, τις πατάτες και το καρότο. Σωτάρουμε για 1-2 λεπτά και μετά ρίχνουμε μέσα τις μπάμιες. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ζεσταθούν και μετά βάζουμε πάλι στην κατσαρόλα το κοτόπουλο.
Βάζουμε τον ντοματοπελτέ και ανακατεύουμε να πάει παντού.

4
Έγινε

Σβήνουμε με τη σάλτσα ντομάτας και μετά προσθέτουμε βραστό νερό. Τόσο ώστε να καλύπτει τα υλικά.
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, λίγη ζάχαρη και αλατοπιπερώνουμε.
Ανακατεύουμε τα υλικά και μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτια στο σιγανό και σκεπάζουμε τη κατσαρόλα.

5
Έγινε

Μαγειρεύουμε για περίπου 45 λεπτά. Ελέγχουμε αν έχουν γίνει οι πατάτες. Αν οι πατάτες είναι μαλακές σβήνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε τον μαϊντανό, ανακατεύουμε και αφήνουμε τη κατσαρόλα σκεπασμένη πάνω στο κλειστό μάτι μέχρι να σερβίρουμε.
Όσο αφήνουμε τη κατσαρόλα κλειστή τόσο περισσότερο μελώνουν οι μπάμιες μας.

6
Έγινε

Καλή όρεξη!!!

Κριτικές συνταγών

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
προηγούμενο
Καρμπονάρα (Αυθεντική)
επόμενο
Χταπόδι ξυδάτο
προηγούμενο
Καρμπονάρα (Αυθεντική)
επόμενο
Χταπόδι ξυδάτο

Προσθέστε το σχόλιό σας