0 0

Μοιράσου την:

ή αντέγραψε και μοιράσου τη διεύθυνση URL

Συστατικά

800 γρ. Μπακαλιάρος κτψ.
330 γρ. Μαύρη μπύρα
112 γρ. Κορν φλάουερ
112 γρ. Αλεύρι (γ.ο.χ.)
2 τμχ. Πατάτες
1.5 σκ. Σκόρδο
2 κ.σ. Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Ηλιέλαιο για τηγάνισμα

Προσθήκη στους σελιδοδείκτες

[userpro_bookmark width="100%"]

Μπακαλιάρος Σκορδαλιά

Μπακαλιάρος Σκορδαλιά

Κουζίνες:
  • 40'
  • Εύκολη

Συστατικά

Σημειώσεις

Κοινοποίηση

Μπακαλιάρος σκορδαλιά

Παραδοσιακά την ημέρα της 25ης Μαρτίου, σε όλα τα νοικοκυριά της Ελλάδος, μαγειρεύεται ο μπακαλιάρος συνοδεία μιας σκορδαλιάς. Έχουμε συνηθίσει στο να κάνουμε προετοιμασία τον μπακαλιάρο 1 μέχρι και 2 μέρες πιο μπροστά ώστε να τον ξαλμυρίσουμε. Στη συνταγή που ακολουθεί, θα χρησιμοποιήσω κατεψυγμένο φιλέτο μπακαλιάρου όπου δεν χρειάζεται ιδιαίτερη προετοιμασία και μας γλυτώνει χρήσιμο χρόνο. Ο μπακαλιάρος είναι ένα παραδοσιακό πιάτο, γι’ αυτό η συνταγή που σας δίνω είναι όσο πιο παραδοσιακή γίνεται. Λίγα υλικά και πολύ νοστιμιά. Είμαι σίγουρος πως αν διαλέξετε να δοκιμάσετε τη συνταγή, θα ανταμειφθείτε.

Υλικά

Κουρκούτι

  • 330 γρ. μαύρη μπύρα
  • 112 γρ. κορν φλάουρ
  • 112 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 800 γρ. κτψ. μπακαλιάρο

Σκορδαλιά

  • 2 πατάτες
  • 1.5 σκ. σκόρδο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ξεκινάμε τη συνταγή ξεπαγώνοντας καλά τον μπακαλιάρο. Αφού τον ξεπαγώσουμε, πρέπει να τον στεγνώσουμε πολύ καλά.
  • Στη συνέχεια θα βάλουμε τις πατάτες να βράσουν.
  • Καθώς βράζουν οι πατάτες θα κάνουμε το κουρκούτι. Βάζουμε τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε έναν ωραίο χυλό. Βάζουμε το κουρκούτι στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα.
  • Αφού βράσουν οι πατάτες, θα κάνουμε τη σκορδαλιά. Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα μίξερ και αλέθουμε μέχρι να έχουμε μια ωραία κρέμα.
  • Μόλις ετοιμαστεί το κουρκούτι, βάζουμε ηλιέλαιο να κάψει σε ένα βαθύ τηγάνι. Η θερμοκρασία πρέπει να φτάσει περίπου 160 – 180 βαθμούς.
  • Παίρνουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου. Τα βουτάμε πρώτα σε λίγο αλεύρι και στη συνέχεια στο κουρκούτι. Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα. Στραγγίζουμε τα λάδια σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε.



(Επισκέψεις συνολικά 36 , 1 επισκέψεις σήμερα)

Βήματα

1
Έγινε

Ξεκινάμε τη συνταγή ξεπαγώνοντας καλά τον μπακαλιάρο. Αφού τον ξεπαγώσουμε, πρέπει να τον στεγνώσουμε πολύ καλά.

2
Έγινε

Στη συνέχεια θα βάλουμε τις πατάτες να βράσουν.

3
Έγινε

Καθώς βράζουν οι πατάτες θα κάνουμε το κουρκούτι. Βάζουμε τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε έναν ωραίο χυλό. Βάζουμε το κουρκούτι στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα.

4
Έγινε

Αφού βράσουν οι πατάτες, θα κάνουμε τη σκορδαλιά. Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα μίξερ και αλέθουμε μέχρι να έχουμε μια ωραία κρέμα.

5
Έγινε

Μόλις ετοιμαστεί το κουρκούτι, βάζουμε ηλιέλαιο να κάψει σε ένα βαθύ τηγάνι. Η θερμοκρασία πρέπει να φτάσει περίπου 160 - 180 βαθμούς.

6
Έγινε

Παίρνουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου. Τα βουτάμε πρώτα σε λίγο αλεύρι και στη συνέχεια στο κουρκούτι. Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα. Στραγγίζουμε τα λάδια σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε.

Κριτικές συνταγών

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
προηγούμενο
Παραδοσιακή Ταραμοσαλάτα
Philly Chessestake
επόμενο
Philly Cheesesteak
προηγούμενο
Παραδοσιακή Ταραμοσαλάτα
Philly Chessestake
επόμενο
Philly Cheesesteak

Προσθέστε το σχόλιό σας