0 0

Μοιράσου την:

ή αντέγραψε και μοιράσου τη διεύθυνση URL

Συστατικά

Ρυθμίστε τις μερίδες:
4 Κολοκυθάκι
3 Αυγά
300 γρ Αλεύρι (γ.ο.χ.)
50 γρ Καλαμποκάλευρο
200 γρ Γιαούρτι στραγγιστό
100 γρ Γάλα
1 κ.γ. Μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα Μοσχοκάρυδο
Αλάτι
Πιπέρι
300 γρ Φέτα
100 γρ Μανούρι
1/2 ματσάκι Κρεμμυδάκι φρέσκο
Δυόσμος φρέσκος
Βασιλικός φρέσκος
Ρίγανη φρέσκια
Θυμάρι φρέσκο
Βούτυρο 10 κ.σ.

Μπατζίνα με Κολοκυθάκια και Φέτα

Κουζίνες:
  • 60'
  • Μερίδες 6
  • Εύκολη

Συστατικά

Σημειώσεις

Κοινοποίηση

Μπατζίνα με Κολοκυθάκια και Φέτα

Η συνταγή αυτή είναι μία από τις αγαπημένες μου. Υπάρχουν πολλές συνταγές για μπατζίνα, αλλά αυτό που κάνει την κάθε συνταγή είναι τα φρέσκα υλικά. Γενικά όταν κάνουμε πίτες, προσέχουμε να έχουμε καλή πρώτη ύλη, καθώς αυτό είναι που θα γευτούμε. Πέρα όμως από το βασικό υλικό, στην μπατζίνα μου αρέσει να χρησιμοποιώ φρέσκα αρωματικά και μυρωδικά φυτά. Είναι αυτό που ανεβάζει επίπεδο την δική μου μπατζίνα. Αρώματα όπως βασιλικός, δυόσμος, θυμάρι και ρίγανη, είναι αυτά που κυριαρχούν και σε συνδυασμό με το κολοκυθάκι και τη φέτα, απογειώνουν το αποτέλεσμα της πίτας.

Υλικά

  • 3-4 κολοκυθάκια

  • 3 αυγά

  • 300 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

  • 50 γρ καλαμποκάλευρο

  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο

  • 100 γρ γάλα

  • 200 γρ γιαούρτι στραγγιστό

  • 300 γρ φέτα

  • 100 γρ μανούρι

  • 1/2 ματσάκι κρεμμυδάκι φρέσκο

  • 1/2 ματσάκι δυόσμο

  • φρέσκο βασιλικό

  • φρέσκο θυμάρι

  • φρέσκια ρίγανη

  • 10 κ.σ. βούτυρο

  • αλάτι

  • πιπέρι

Μέθοδος

  • Αρχικά σε ένα μπολ με πετσέτα, θα τρίψουμε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη. Θα αφήσουμε στην άκρη μέχρι να κάνουμε το ζυμάρι για την πίτα.

  • Σε άλλο μπολ, θα βάλουμε τα αυγά, το γάλα, το γιαούρτι, το αλεύρι, το καλαμποκάλευρο, το μπέικιν και το μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά μας.

  • Στη συνέχεια θα τρίψουμε μέσα τη φέτα και το μανούρι. Μπορούμε να τα χοντροσπάσουμε με τα χέρια μας, σε ότι μέγεθος θέλουμε.

  • Αφού κάνουμε το ζυμαράκι, θα προσθέσουμε το κολοκυθάκι. Πρώτα όμως, θα στίψουμε το κολοκυθάκι μέσα στη πετσέτα για να βγάλει όλη την υγρασία του. Έτσι θα βάλουμε το κολοκυθάκι στο ζυμαράκι στεγνό. Θα προσθέσουμε και τα υπόλοιπα υλικά μας ψιλοκομμένα. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.

  • Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψάκι και σκορπίζουμε 5 κ.σ. βούτυρο. Βάζουμε το ζυμάρι, απλώνουμε στο ταψί και από πάνω σκορπίζουμε πάλι 5 κ.σ. βούτυρο.

  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 αέρα για 45-50 λεπτά. Θέλουμε να ροδίσει η πίτα.

  • Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε 20 λεπτά να σταθεί και μετά μπορούμε να την κόψουμε.

(Επισκέψεις συνολικά 271 , 1 επισκέψεις σήμερα)

Βήματα

1
Έγινε

Αρχικά σε ένα μπολ με πετσέτα, θα τρίψουμε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη. Θα αφήσουμε στην άκρη μέχρι να κάνουμε το ζυμάρι για την πίτα.

2
Έγινε

Σε άλλο μπολ, θα βάλουμε τα αυγά, το γάλα, το γιαούρτι, το αλεύρι, το καλαμποκάλευρο, το μπέικιν και το μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά μας. 

3
Έγινε

Στη συνέχεια θα τρίψουμε μέσα τη φέτα και το μανούρι. Μπορούμε να τα χοντροσπάσουμε με τα χέρια μας, σε ότι μέγεθος θέλουμε.

4
Έγινε

Αφού κάνουμε το ζυμαράκι, θα προσθέσουμε το κολοκυθάκι. Πρώτα όμως, θα στίψουμε το κολοκυθάκι μέσα στη πετσέτα για να βγάλει όλη την υγρασία του. Έτσι θα βάλουμε το κολοκυθάκι στο ζυμαράκι στεγνό. Θα προσθέσουμε και τα υπόλοιπα υλικά μας ψιλοκομμένα. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.

5
Έγινε

Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψάκι και σκορπίζουμε 5 κ.σ. βούτυρο. Βάζουμε το ζυμάρι, απλώνουμε στο ταψί και από πάνω σκορπίζουμε πάλι 5 κ.σ. βούτυρο.

6
Έγινε

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 αέρα για 45-50 λεπτά. Θέλουμε να ροδίσει η πίτα.

7
Έγινε

Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε 20 λεπτά να σταθεί και μετά μπορούμε να την κόψουμε.

κέικ καρότου
προηγούμενο
Κέικ Καρότου με αλεύρι Βρώμης
χταπόδι
επόμενο
Χταπόδι Ξιδάτο με Κόκκινο Κρασί
κέικ καρότου
προηγούμενο
Κέικ Καρότου με αλεύρι Βρώμης
χταπόδι
επόμενο
Χταπόδι Ξιδάτο με Κόκκινο Κρασί

Προσθέστε το σχόλιό σας