0 0

Μοιράσου την:

ή αντέγραψε και μοιράσου τη διεύθυνση URL

Μπισκότα Βουτύρου για διακόσμηση

Κουζίνες:
 • Εύκολη

Συστατικά

Σημειώσεις

Κοινοποίηση

Μπισκότα Βουτύρου για διακόσμηση

Τα μπισκότα αυτά, είναι τα κατάλληλα μπισκότα για να τα διακοσμήσετε όπως θέλετε. Ζαχαρόπαστα ή κάποιο άλλο γλάσσο δένουν υπέροχα στο συγκεκριμένο μπισκότο. Η βάση του είναι το βούτυρο, γι αυτό είναι μπισκότα βουτύρου και στο ψήσιμο δεν αλλάζουν σχήμα. Ούτε φουσκώνουν, ούτε απλώνουν. Κάτι που τα κάνει κατάλληλα για διακόσμηση και για να τα κόψετε σε διάφορα σχήματα. Η συνταγή μπορεί να είναι απλή, αλλά θέλει προσοχή στα βήματα, ώστε η ζύμη να βγει σωστή για τη χρήση της.

Υλικά

 • 100 γρ βούτυρο αγελαδινό (θερμοκρασία δωματίου)
 • 100 γρ ζάχαρη
 • 180 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
 • 1 αυγό
 • βανίλια

Παρασκευή

 • Στον κάδο του μίξερ με το φτερό, αφρατεύουμε πολύ καλά το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη. Θέλουμε να χτυπηθεί καλά για να εξαφανιστεί η ζάχαρη.
 • Στη συνέχεια θα προσθέσουμε το αυγό και τη βανίλια. Ομογενοποιούμε πολύ καλά. Στην αρχή θα μοιάζει σαν κομμένο, αλλά χτυπώντας θα ενσωματωθεί το αυγό και θα γίνει το μείγμα σαν κρέμα.
 • Τέλος θα προσθέσουμε το αλεύρι. Εδώ θέλει προσοχή. Δεν πρέπει να χτυπήσουμε το αλεύρι υπερβολικά. Χτυπάμε αργά, μέχρι να ομογενοποιηθεί. Το ζυμαράκι πρέπει να είναι λείο σε υφή. Τυλίγουμε το ζυμάρι σε μεμβράνη και το αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο από 1 ώρα εώς και όλο το βράδυ.
 • Όταν έρθει η ώρα να το χρησιμοποιήσουμε, βάζοντας λίγο αλεύρι στον πάγκο, ανοίγουμε το ζυμάρι σε πάχος 2-3 χιλιοστών. Κόβουμε στο επιθυμητό σχήμα και απλώνουμε τα μπισκότα σε ταψί με λαδόκολλα. Να θυμάστε ότι δεν απλώνουν τα μπισκότα, οπότε δεν χρειάζεται απόσταση.
 • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς αέρα για 10 λεπτά. Βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν καλά πριν τα χρησιμοποιήσουμε για να τα στολίσουμε.(Επισκέψεις συνολικά 1.591 , 1 επισκέψεις σήμερα)

Βήματα

1
Έγινε

Στον κάδο του μίξερ με το φτερό, αφρατεύουμε πολύ καλά το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη. Θέλουμε να χτυπηθεί καλά για να εξαφανιστεί η ζάχαρη. 

2
Έγινε

Στη συνέχεια θα προσθέσουμε το αυγό και τη βανίλια. Ομογενοποιούμε πολύ καλά. Στην αρχή θα μοιάζει σαν κομμένο, αλλά χτυπώντας θα ενσωματωθεί το αυγό και θα γίνει το μείγμα σαν κρέμα.

3
Έγινε

Τέλος θα προσθέσουμε το αλεύρι. Εδώ θέλει προσοχή. Δεν πρέπει να χτυπήσουμε το αλεύρι υπερβολικά. Χτυπάμε αργά, μέχρι να ομογενοποιηθεί. Το ζυμαράκι πρέπει να είναι λείο σε υφή. Τυλίγουμε το ζυμάρι σε μεμβράνη και το αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο από 1 ώρα εώς και όλο το βράδυ. 

4
Έγινε

Όταν έρθει η ώρα να το χρησιμοποιήσουμε, βάζοντας λίγο αλεύρι στον πάγκο, ανοίγουμε το ζυμάρι σε πάχος 2-3 χιλιοστών. Κόβουμε στο επιθυμητό σχήμα και απλώνουμε τα μπισκότα σε ταψί με λαδόκολλα. Να θυμάστε ότι δεν απλώνουν τα μπισκότα, οπότε δεν χρειάζεται απόσταση.

5
Έγινε

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς αέρα για 10 λεπτά. Βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν καλά πριν τα χρησιμοποιήσουμε για να τα στολίσουμε.

Κοτόπουλο με πατάτες
προηγούμενο
Κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο
ρολάκια με καραμέλα και πεκάν
επόμενο
Ρολάκια με καραμέλα και πεκάν
Κοτόπουλο με πατάτες
προηγούμενο
Κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο
ρολάκια με καραμέλα και πεκάν
επόμενο
Ρολάκια με καραμέλα και πεκάν

Προσθέστε το σχόλιό σας