0 0

Μοιράσου την:

ή αντέγραψε και μοιράσου τη διεύθυνση URL

Συστατικά

Ρυθμίστε τις μερίδες:
Ζύμη
245 γρ. Γάλα αμυγδάλου
76 γρ. Ηλιέλαιο
100 γρ. Ζάχαρη
1 φακ. Μαγιά ξηρή
630 γρ. Αλεύρι (γ.τσ.)
1 κ.γ. Μπέικιν πάουντερ
Αλάτι
Γέμιση
Κανέλα
300 γρ. Ταχίνι
120 γρ. Ζάχαρη καφέ

Προσθήκη στους σελιδοδείκτες

[userpro_bookmark width="100%"]

Νηστίσιμα ρολάκια με Ταχίνι

Νηστίσιμα ρολάκια με ταχίνι

Κουζίνες:
  • 90'
  • Μερίδες 14
  • Εύκολη

Συστατικά

  • Ζύμη

  • Γέμιση

Σημειώσεις

Κοινοποίηση

Ρολάκια με Ταχίνι

Αυτά τα ρολάκια είναι η νηστίσιμη – vegan εκδοχή της συνταγής μου με τα cinnamon rolls. Τη δοκίμασα και πέτυχε στο έπακρο. Αυτά τα ρολάκια, έχουν μια απίστευτη γεύση που δε ζηλεύουν σε τίποτα τα μη νηστίσιμα γλυκά. Η ζύμη λιώνει στο στόμα καθώς η γέμιση είναι καραμελωμένη και απογειώνει τις γεύσεις. Το ταχίνι από μόνο του σαν υλικό δεν μπορώ να πω ότι είμαι και πολύ φαν, αλλά όταν ψήνεται παίρνει μια άλλη διαφορετική γεύση. Και σε συνδυασμό με την κανέλα και την καστανή ζάχαρη, έρχεται και σε αποτελειώνει. Ρολάκια με ταχίνι λοιπόν η συνταγή μας. Την κάνετε και εσείς και μας λέτε τις εντυπώσεις σας. Εύκολη συνταγή, οικονομική και πεντανόστιμη. Ακολουθήστε τα βήματα της συνταγής και η επιτυχία είναι δεδομένη.

Υλικά

Ζυμάρι

  • 245 γρ. γάλα αμυγδάλου
  • 76 γρ. ηλιέλαιο
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 1 φακελάκι μαγιά ξηρή
  • 630 γρ. αλεύρι για τσουρέκια
  • 1 κ.γ μπέικιν
  • αλάτι

Γέμιση

  • κανέλα
  • 300 γρ. ταχίνι
  • 120 γρ. μαύρη ζάχαρη

Εκτέλεση

  • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε όλα τα υλικά για το ζυμάρι μαζί. Χτυπάμε σε αργή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά και μετά άλλα 2-3 λεπτά αναλόγως, μέχρι να έχουμε ένα ζυμάρι που να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.
  • Βάζουμε το ζυμάρι μας σε μπολ να ξεκουραστεί και το σκεπάζουμε με μεμβράνη. Αφήνουμε τουλάχιστον 1 ώρα να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
  • Αφού φουσκώσει, αλευρώνουμε τον πάγκο μας και ανοίγουμε το ζυμάρι σε ορθογώνιο πάχους 2 χιλιοστών. Προσθέτουμε πρώτα το ταχίνι, μετά πασπαλίζουμε τη ζάχαρη και τέλος την κανέλα.
  • Τυλίγουμε ρε ρολό και έπειτα κόβουμε σε ρολάκια πάχους ενός δακτύλου. Τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και τα πατάμε ελαφρώς να γίνουν πιο επίπεδα.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς αέρα και αφήνουμε τα ρολάκια να φουσκώσουν.
  • Αφού ζεσταθεί ο φούρνος, ψήνουμε για 17 λεπτά περίπου λεπτά.
  • Αφήνουμε να κρυώσουν και απολαμβάνουμε.



(Επισκέψεις συνολικά 48 , 1 επισκέψεις σήμερα)

Βήματα

1
Έγινε

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε όλα τα υλικά για το ζυμάρι μαζί. Χτυπάμε σε αργή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά και μετά άλλα 2-3 λεπτά αναλόγως, μέχρι να έχουμε ένα ζυμάρι που να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.

2
Έγινε

Βάζουμε το ζυμάρι μας σε μπολ να ξεκουραστεί και το σκεπάζουμε με μεμβράνη. Αφήνουμε τουλάχιστον 1 ώρα να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

3
Έγινε

Αφού φουσκώσει, αλευρώνουμε τον πάγκο μας και ανοίγουμε το ζυμάρι σε ορθογώνιο πάχους 2 χιλιοστών. Προσθέτουμε πρώτα το ταχίνι, μετά πασπαλίζουμε τη ζάχαρη και τέλος την κανέλα.

4
Έγινε

Τυλίγουμε ρε ρολό και έπειτα κόβουμε σε ρολάκια πάχους ενός δακτύλου. Τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και τα πατάμε ελαφρώς να γίνουν πιο επίπεδα.

5
Έγινε

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς αέρα και αφήνουμε τα ρολάκια να φουσκώσουν.

6
Έγινε

Αφού ζεσταθεί ο φούρνος, ψήνουμε για 17 λεπτά περίπου λεπτά.

7
Έγινε

Αφήνουμε να κρυώσουν και απολαμβάνουμε.

Κριτικές συνταγών

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Philly Chessestake
προηγούμενο
Philly Cheesesteak
κουλουράκια
επόμενο
Κουλουράκια Κανέλας Νηστίσιμα
Philly Chessestake
προηγούμενο
Philly Cheesesteak
κουλουράκια
επόμενο
Κουλουράκια Κανέλας Νηστίσιμα

Προσθέστε το σχόλιό σας