0 0

Μοιράσου την:

ή αντέγραψε και μοιράσου τη διεύθυνση URL

Συστατικά

Ρυθμίστε τις μερίδες:
660 γρ. Αλεύρι (γ.ο.χ.) συν για το άνοιγμα της ζύμης
70 γρ. Βούτυρο αγελαδινό λιωμένο
375 γρ. Γάλα χλιαρό
75 γρ. Νερό χλιαρό
3 κ.γ. Μαγιά ξηρή
50 γρ. Ζάχαρη
2 τμχ. Αυγά
1 πρζ. Αλάτι
1 τμχ. Βανίλια
1 πρζ. Κανέλα
Γλάσσο
400 γρ. Άχνη ζάχαρη
2 κ.γ. Μέλι
90 γρ. Νερό χλιαρό

Προσθήκη στους σελιδοδείκτες

[userpro_bookmark width="100%"]

Ντόνατς / Doughnuts

Αφράτα Ντόνατς που λιώνουν στο στόμα

Τα καλύτερα Ντόντατς που έχετε δοκιμάσει

  • 1 ώρα και 3 λεπτά
  • Μερίδες 9
  • Μεσαία

Συστατικά

  • Γλάσσο

Σημειώσεις

Κοινοποίηση

Νομίζω ότι τα Ντόνατς είναι από τα αγαπήμενα μου γλυκά! Μου αρέσει να τα απολαμβάνω στην παραλία. Αλλά και όλο τον χρόνο, μου αρέσει να συνοδεύουν τον καφέ μου στα πρωινά μου. Για το λόγο αυτό κατάφερα να βγάλω μια συνταγή για Ντόνατς. Θέλω να τα απολαμβάνω όπως ακριβώς μου αρέσουν κάθε φορά που θα τα τρώω. Γνωρίζω πως είναι πολύ πιο εύκολο να τα αγοράσουμε από τον φούρνο της γειτονιάς, αλλά πιστέψτε με πως αυτή η συνταγή θα σας συναρπάσει.

Δεν μπορώ να παραλείψω βέβαια αυτό το απίστευτο γλάσο. Απογειώνει ακόμα περισσότερο τη γεύση και κάνει τη κάθε δαγκωνιά, να σου προσφέρει τη μεγαλύτερη ευχαρίστηση της ζωής σου.

 

(Επισκέψεις συνολικά 3,140 , 1 επισκέψεις σήμερα)

Βήματα

1
Έγινε

Η συνταγή

Ξεκινάμε ρίχνοντας τη μαγιά στο χλιαρό νερό και αφήνουμε στην άκρη.
Στο μίξερ αφρατεύουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε 1-1 τα αυγά μέχρι να ενσωματωθούν καλά.
Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε.

2
Έγινε

Σε ξεχωριστό μπολ, προσθέτουμε το αλεύρι με το αλάτι, τη βανίλια και την κανέλα.
Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Προσθέτουμε στο μίξερ το νερό με τη μαγιά.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε σιγά σιγά το αλέυρι στο μίξερ.
Στο τέλος το ζυμάρι μας θα είνα πολύ μαλακό.
Παίρνουμε ένα ανάλογο μπολ και αλείφουμε με λίγο λάδι.
Βάζουμε μέσα το ζυμάρι και καλύπτουμε με μεμβράνη.
Αφήνουμε να φουσκώσει για μια ώρα. Για καλύτερο αποτέλεσμα μπορούμε να αφήσουμε να φουσκώσει στο ψυγείο για ένα βράδυ.

3
Έγινε

Αφού φουσκώσει το ζυμάρι, αλεύρώνουμε πολύ καλά τον πάγκο μας.
Μεταφέρουμε το ζυμάρι στον πάγκο και αλεύρωνουμε πάλι καλά. Δουλεύουμε το ζυμάρι μας και το ζυμώνουμε σε μπάλα.
Το ζυμάρι είναι ελαστικό και κολλώδες, αλλά αυτό κάνει τη συνταγή ξεχωριστή. Αλευρώνουμε καλά, αλλά όχι πολύ.
Ανοίγουμε το ζυμάρι περίπου 1 δάχτυλο πάχος.
Κόβουμε τα ντόνατς με κουπάτ. Θα χρειαστούμε ένα κουπάτ να τα κόψουμε στο μέγεθος που θέλουμε και ένα μικρότερο να κάνουμε την τρύπα στη μέση.

4
Έγινε

Κόβουμε τα ντόνατς και τα αφήνουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια (εγώ τα έβαλα σε αλευρωμένο ταψί). Σκεπάζουμε και αφήνουμε να διπλασιαστούν σε όγκο.
Στο μεταξύ, μπορούμε να ετοιμάσουμε το γλάσσο μας.
Απλώς ενώνουμε τα υλικά μαζί και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει το γλάσο μας.

5
Έγινε

Μόλις έιναι έτοιμα, τηγανίζουμε σε μεσαία θερμοκρασία για περίπου 1.5 λεπτό από κάθε μεριά.
Μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσό χρώμα.
Μεταφέρουμε τα τηγανισμένα ντόνατς σε απορροφητικό χαρτί.
Στη συνέχεια να βουτάμε στο γλάσο και τα βάζουμε σε μία σχάρα μέχρι να στεγώσει το γλάσσο.

6
Έγινε

Είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε!!!!
Καλή απόλαυση!!!!

Κριτικές συνταγών

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
προηγούμενο
Χταπόδι ξυδάτο
επόμενο
Ριγκατόνι με ψαρονέφρι
προηγούμενο
Χταπόδι ξυδάτο
επόμενο
Ριγκατόνι με ψαρονέφρι

Προσθέστε το σχόλιό σας