0 0

Μοιράσου την:

ή αντέγραψε και μοιράσου τη διεύθυνση URL

Συστατικά

Ρυθμίστε τις μερίδες:
150 γρ. Ταραμάς λευκός
600-700 γρ. Φέτες του τόστ
1 Κρεμμύδι
180 γρ. Ελαιόλαδο
2-3 Λεμόνι

Προσθήκη στους σελιδοδείκτες

[userpro_bookmark width="100%"]

Παραδοσιακή Ταραμοσαλάτα

Παραδοσιακή Ταραμοσαλάτα

Κουζίνες:
  • 4'
  • Μερίδες 8
  • Εύκολη

Συστατικά

Σημειώσεις

Κοινοποίηση

Παραδοσιακή ταραμοσαλάτα

Σε περιόδους νηστείας είναι γνωστό ότι ψάχνουμε υλικά που να μπορούν να διευρύνουν τους γευστικούς μας κάλυκες. Έτσι λοιπόν φτιάχτηκε και η παραδοσιακή ταραμοσαλάτα. Μια πολύ γευστική συνταγή, αλλά παράλληλα εύκολη, οικονομική και νηστίσιμη. Κατά τη προσωπική μου άποψη, είναι άδικο να εμφανίζεται η ταραμοσαλάτα μόνο σε περιόδους νηστείας. Θα μπορούσε άνετε να συμπεριληφθεί στο καθημερινό μας μενού. Η αλήθεια είναι, ότι σαν Γιάννης άργησα στη ζωή μου να φάω ταραμοσαλάτα. Παρ’ όλα αυτά όμως πιστεύω πως η συνταγή που σας δίνω ταιριάζει σε όλα τα γούστα. Άλλωστε μπορείς να κάνεις αυτή τη συνταγή με δύο διαφορετικούς τρόπους. Είτε με ψωμί, είτε με πατάτα. Ας δούμε τη συνταγή, η οποία είναι πανεύκολη και οικονομική με λίγα υλικά.

Υλικά

  • 150 γρ. ταραμά λευκό
  • 600-700 γρ. φέτες του τόστ
  • 1 κρεμμύδι
  • 180 γρ. ελαιόλαδο
  • 2-3 λεμόνια

Εκτέλεση

  • Σε ένα μίξερ, χτυπάμε πολύ καλά τον ταραμά με το κρεμμύδι μέχρι να γίνει πολτός.
  • Παράλληλα μουλιάζουμε τις φέτες του τόστ και τις στεγνώνουμε πολύ καλά να μην έχουν καθόλου υγρασία.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το λεμόνι. Δεν προσθέτουμε όλο το λεμόνι, ώστε να μπορούμε να δοκιμάσουμε στο τέλος και αν θέλουμε προσθέτουμε μετά.
  • Ενώ χτυπάμε τα υλικά, βάζουμε τις φέτες μέσα στο μίξερ και το μισό λάδι της συνταγής. Μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά, θα προσθέσουμε και το υπόλοιπο λάδι σιγά σιγά, μέχρι να έχουμε μια κρέμα.
  • Σερβίρουμε τον ταραμά σε λίγο ψωμάκι και απολαμβάνουμε!!!



(Επισκέψεις συνολικά 64 , 1 επισκέψεις σήμερα)

Βήματα

1
Έγινε

Σε ένα μίξερ, χτυπάμε πολύ καλά τον ταραμά με το κρεμμύδι μέχρι να γίνει πολτός.

2
Έγινε

Παράλληλα μουλιάζουμε τις φέτες του τόστ και τις στεγνώνουμε πολύ καλά να μην έχουν καθόλου υγρασία.

3
Έγινε

Στη συνέχεια προσθέτουμε το λεμόνι. Δεν προσθέτουμε όλο το λεμόνι, ώστε να μπορούμε να δοκιμάσουμε στο τέλος και αν θέλουμε προσθέτουμε μετά.

4
Έγινε

Ενώ χτυπάμε τα υλικά, βάζουμε τις φέτες μέσα στο μίξερ και το μισό λάδι της συνταγής. Μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά, θα προσθέσουμε και το υπόλοιπο λάδι σιγά σιγά, μέχρι να έχουμε μια κρέμα.

5
Έγινε

Σερβίρουμε τον ταραμά σε λίγο ψωμάκι και απολαμβάνουμε!!!

Κριτικές συνταγών

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
πανσέτα
προηγούμενο
Τραγανή Πανσέτα
Μπακαλιάρος
επόμενο
Μπακαλιάρος Σκορδαλιά
πανσέτα
προηγούμενο
Τραγανή Πανσέτα
Μπακαλιάρος
επόμενο
Μπακαλιάρος Σκορδαλιά

Προσθέστε το σχόλιό σας