0 0

Μοιράσου την:

ή αντέγραψε και μοιράσου τη διεύθυνση URL

Συστατικά

Ρυθμίστε τις μερίδες:
1 λίτρο Γάλα
50 γρ Ζάχαρη
50 γρ Ρύζι γλασσέ
50 γρ Κορν φλάουερ διαλυμένο σε νερό
1 Βανίλια
Κανέλα τριμμένη

Ρυζόγαλο Παραδοσιακό “της νοικοκυράς”

Κουζίνες:
  • Μερίδες 5
  • Εύκολη

Συστατικά

Σημειώσεις

Κοινοποίηση

Παραδοσιακό Ρυζόγαλο “της νοικοκυράς”

Παραδοσιακό ρυζόγαλο της νοικοκυράς. Εύκολα και γρήγορα μπορείτε να κάνετε αυτό το ρυζόγαλο, χωρίς τον φόβο μη σας κολλήσει το ρύζι. Όλες οι νοικοκυρές σε κάθε σπίτι, κάνουν αυτή τη συνταγή. Για το ρυζόγαλο αυτό, θα χρειαστείτε απλά, αγνά και ποιοτικά υλικά, τα οποία θα κάνουν τη μεγάλη διαφορά και θα απογειώσουν το έδεσμα. Η γεύση από τη βανίλια υπάρχει. Αλλά εάν χρησιμοποιήσετε ένα καλό γάλα, τον πρώτο λόγο στη γεύση, θα έχει το γάλα. Το γλυκό, έρχεται και το δένει τέλεια, το άρωμα της φρεσκοτριμμένης κανέλας, την οποία θα την πασπαλίσουμε πάνω από κάθε μερίδα.

Υλικά

  • 1 λίτρο γάλα
  • 50 γρ ρύζι γλασσέ
  • 50 γρ ζάχαρη
  • 50 γρ κορν φλάουρ (διαλυμένο σε νερό)
  • 1 βανίλια
  • τριμμένη κανέλα για σερβίρισμα

Εκτέλεση

  • Σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε το ρύζι, νερό να το καλύπτει 1 δάχτυλο και 100 γρ. από το γάλα. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.
  • Αφού πιει το νερό, προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα, τη ζάχαρη και τη βανίλια και δυναμώνουμε σε μέτρια φωτιά.
  • Βράζουμε για 10-15 λεπτά ανακατεύοντας τακτικά. Όσο βράζουμε το ρυζόγαλο, ρίχνουμε σταδιακά το διαλυμένο κορν φλάουρ.
  • Το ρυζόγαλο είναι έτοιμο όταν το ρύζι μαλακώσει αρκετά και έχει χυλώσει το μείγμα.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και γεμίζουμε ατομικά μπολ. Αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο.
  • Πριν σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με τριμμένη κανέλα.
(Επισκέψεις συνολικά 3.739 , 21 επισκέψεις σήμερα)

Βήματα

1
Έγινε

Σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε το ρύζι, νερό να το καλύπτει 1 δάχτυλο και 100 γρ. από το γάλα. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.

2
Έγινε

Αφού πιει το νερό, προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα, τη ζάχαρη και τη βανίλια και δυναμώνουμε σε μέτρια φωτιά.

3
Έγινε

Βράζουμε για 10-15 λεπτά ανακατεύοντας τακτικά. Όσο βράζουμε το ρυζόγαλο, ρίχνουμε σταδιακά το διαλυμένο κορν φλάουρ.

4
Έγινε

Το ρυζόγαλο είναι έτοιμο όταν το ρύζι μαλακώσει αρκετά και έχει χυλώσει το μείγμα.

5
Έγινε

Αποσύρουμε από τη φωτιά και γεμίζουμε ατομικά μπολ. Αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο.

6
Έγινε

Πριν σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με τριμμένη κανέλα. 

μακαρονάδα
προηγούμενο
Viral Μακαρονάδα με ψητή φέτα και ντοματίνια
τούρτα
επόμενο
Τούρτα γενεθλίων “Gabby’s dollhouse”
μακαρονάδα
προηγούμενο
Viral Μακαρονάδα με ψητή φέτα και ντοματίνια
τούρτα
επόμενο
Τούρτα γενεθλίων “Gabby’s dollhouse”

Προσθέστε το σχόλιό σας