0 0

Μοιράσου την:

ή αντέγραψε και μοιράσου τη διεύθυνση URL

Συστατικά

Ρυθμίστε τις μερίδες:
250 γρ Βούτυρο
700 γρ Αλεύρι (γ.ο.χ.)
220 γρ Ζάχαρη
2 Αυγά
1 Πορτοκάλι Ξύσμα και Χυμός
1 κγ Κανέλα
1 κγ Κορν φλάουερ
1/2 κγ Μπέικιν πάουντερ
1 Βανίλια
1/4 κγ Αμμωνία
1 κγ Μαχλέπι
2 κσ Κακάο προαιρετικά
1/4 κγ Μαστίχα

Πασχαλινά Κουλουράκια Νο2 (χωρίς γάλα)

Κουζίνες:
  • Μερίδες 42
  • Εύκολη

Συστατικά

Σημειώσεις

Κοινοποίηση

Πασχαλινά Κουλουράκια Νο2 (χωρίς γάλα)

Από τις καλύτερες συνταγές μου. Αυτά τα πασχαλινά κουλουράκια, έχουν αρώματα, έχουν γεύση. Είναι τραγανά, αλλά ταυτόχρονα το εσωτερικό τους λιώνει στο στόμα. Η συνταγή γίνεται πολύ εύκολα, είτε έχετε μίξερ, είτε την κάνετε στο χέρι. Θα έχετε πάντα τα τέλεια κουλουράκια. Φυσικά με τη συνταγή μπορείτε να πειραματιστείτε και εκτός Πάσχα. Τα αρώματα που έχει στη συνταγή, επιτρέπουν να φτιάχνουμε τη συνταγή κάθε εποχή του χρόνου.

Υλικά

  • 250 γρ βούτυρο (θερμοκρασία δωματίου)

  • 700 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

  • 2 αυγά

  • 220 γρ ζάχαρη

  • 1 πορτοκάλι (ξύσμα και χυμό)

  • 1 βανίλια

  • 1/4 κ.γ. αμμωνία

  • 1 κ.γ. κανέλα

  • 1 κ.γ. μαχλέπι

  • 1/4 κ.γ. μαστίχα

  • 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

  • 1 κ.γ. κορν φλάουερ

  • 2 κ.σ. κακάο (για την μισή ζύμη) προαιρετικά

Μέθοδος

  • Αφρατεύουμε πολύ καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη. Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό για περίπου 3 λεπτά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

  • Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά. Χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν. Τέλος θα προσθέσουμε τα υπόλοιπα υλικά και θα ανακατέψουμε σε αργή ταχύτητα μέχρι να σχηματιστεί το ζυμάρι μας.

  • Μπορούμε αν θέλουμε, να αφαιρέσουμε το μισό ζυμάρι και στο υπόλοιπο να βάλουμε το κακάο για να έχουμε δύο διαφορετικά κουλουράκια.

  • Τυλίγουμε τα ζυμαράκια με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά με 1 ώρα να ξεκουραστεί και να δέσει.

  • Αφού βγάλουμε από το ψυγείο, ζυγίζουμε κομμάτια 30 γραμμαρίων κάθε από αυτά θα είναι ένα κουλουράκι. Πλάθουμε τα κουλουράκια και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα. Μπορούμε να τα βάλουμε και κοντά το ένα με το άλλο, καθώς δεν φουσκώνουν πάρα πολύ κατά το ψήσιμο.

  • Αλείφουμε κάθε κουλουράκι με διάλυμα αυγού πριν το ψήσιμο.  Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 για 25 λεπτά.

  • Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν και είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε.

(Επισκέψεις συνολικά 150 , 1 επισκέψεις σήμερα)

Βήματα

1
Έγινε

Αφρατεύουμε πολύ καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη. Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό για περίπου 3 λεπτά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

2
Έγινε

Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά. Χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν. Τέλος θα προσθέσουμε τα υπόλοιπα υλικά και θα ανακατέψουμε σε αργή ταχύτητα μέχρι να σχηματιστεί το ζυμάρι μας.

3
Έγινε

Μπορούμε αν θέλουμε, να αφαιρέσουμε το μισό ζυμάρι και στο υπόλοιπο να βάλουμε το κακάο για να έχουμε δύο διαφορετικά κουλουράκια.

4
Έγινε

Τυλίγουμε τα ζυμαράκια με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά με 1 ώρα να ξεκουραστεί και να δέσει.

5
Έγινε

Αφού βγάλουμε από το ψυγείο, ζυγίζουμε κομμάτια 30 γραμμαρίων κάθε από αυτά θα είναι ένα κουλουράκι. Πλάθουμε τα κουλουράκια και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα. Μπορούμε να τα βάλουμε και κοντά το ένα με το άλλο, καθώς δεν φουσκώνουν πάρα πολύ κατά το ψήσιμο.

6
Έγινε

Αλείφουμε κάθε κουλουράκι με διάλυμα αυγού πριν το ψήσιμο.  Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 για 25 λεπτά.

7
Έγινε

Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν και είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε.

Νηστίσιμη Μαγιονέζα
προηγούμενο
Νηστίσιμη Χειροποίητη Μαγιονέζα
Κρέμα σοκολάτας
επόμενο
Σπιτική Κρέμα Σοκολάτας
Νηστίσιμη Μαγιονέζα
προηγούμενο
Νηστίσιμη Χειροποίητη Μαγιονέζα
Κρέμα σοκολάτας
επόμενο
Σπιτική Κρέμα Σοκολάτας

Προσθέστε το σχόλιό σας