0 0

Μοιράσου την:

ή αντέγραψε και μοιράσου τη διεύθυνση URL

Συστατικά

Ρυθμίστε τις μερίδες:
150 γρ. Βούτυρο αγελαδινό
100 γρ. Βούτυρο βουβαλίσιο
1 κλ. Αλεύρι (γ.ο.χ.)
1 τμχ. Ξύσμα Πορτοκάλι
2 τμχ. Βανίλια
1 κ.γ. Μπέικιν πάουντερ
10 γρ. Αμμωνία
1 κ.γ. Κορν φλάουερ
130 γρ. Γάλα
4 τμχ. Αυγά
1 τμχ. Αυγό για επάλυψη
250 γρ. Ζάχαρη

Προσθήκη στους σελιδοδείκτες

[userpro_bookmark width="100%"]

Πασχαλινά Κουλουράκια

Η καλύτερη συνταγή για τα αγαπημένα σας πασχαλινά κουλουράκια

Κουζίνες:

Πασχαλινά Κουλουράκια

  • 30'
  • Μερίδες 60
  • Εύκολη

Συστατικά

Σημειώσεις

Κοινοποίηση

Κάθε φορά που πλησίαζε το Πάσχα, θυμάμαι το σπίτι να μοσχοβολάει από το άρωμα του φρέσκου βουτύρου και του πορτοκαλιού. Ήταν τα πασχαλινά κουλουράκια που ετοίμαζε η μητέρα μου, δεκάδες για να συνοδεύουμε τα πρωινά μας, εγώ το γάλα μου και εκείνη τον καφέ της. Θυμάμαι, ήταν τραγανά και από μέσα σαν αφρός, κάτι που τα έκανε τόσο ξεχωριστά. Μεγαλώνοντας λοιπόν, αφού ασχολήθηκα με τη μαγειρική, ήρθε η στιγμή να κάνω και εγώ στη δική μου οικογένεια αυτά τα κουλουράκια. Βέβαια, έχοντας αποκτήσει κάποιες γνώσεις φρόντισα να βάλω λίγο το χεράκι μου στη συνταγή και να τη φέρω στα δικά μου θέλω. Τα πασχαλινά κουλουράκια νομίζω πως τα αγαπάμε όλοι και κάθε χρόνο κάθε νοικοκυρά αναζητά μια καλή συνταγή για να ικανοποιήσει την οικογένειά της. Αυτή τη συνταγή θα σας δώσω παρακάτω, όπου θα την έχετε για χρόνια γιατί είμαι σίγουρος ότι θα ενθουσιαστείτε.

Υλικά

  • 150 γρ. βούτυρο αγελαδινό
  • 100 γρ. βούτυρο βουβαλίσιο ( προαιρετικά, αλλιώς 250 αγελαδινό )
  • 250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 αυγά
  • 2 βανίλιες
  • 10 γρ. αμμωνία μαγειρική
  • 1 κ.γ. κόρν φλάουρ
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουτερ
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 130 γρ. γάλα
  • 1 αυγό ( για την επάλυψη )

Συνταγή 

  1. Βάζουμε στο μίξερ τα βούτυρα και χρησιμοποιώντας το φτερό τα αφρατεύουμε πολύ καλά.

  2. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να γίνει το βούτυρο σαν κρέμα.

  3. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα.

  4. Μετά προσθέτουμε το αλεύρι, τις βανίλιες, το ξύσμα, το γάλα, το μπέικιν και την αμμωνία.

  5. Ανακατεύουμε σιγά σιγά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

  6. Βγάζουμε από τον κάδο του μίξερ και σχηματίζουμε μια μπάλα. Τυλίγουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα μέχρι να σφίξει καλά.

  7. Βγάζουμε από το ψυγείο. Σχηματίζουμε μπαλάκια ισοβαρή περίπου 40 γραμμάρια το καθένα.

  8. Αλευρώνουμε ελαφρώς τον πάγκο μας και πλάθουμε τα μπαλάκια σε κουλουράκια ό,τι σχήματος θέλουμε. Είναι σημαντικό να αλευρώσουμε τον πάγκο μας, αλλά θέλει ελάχιστο αλεύρωμα ανά 2-3 κουλουράκια.

  9. Τοποθετούμε σε ταψιά με λαδόκολλα. Αλείφουμε με ένα αυγό.

  10. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.

  11. Αφήνουμε να κρυώσουν πάνω στο ταψί.

  12. Τα κουλουράκια μας είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε.

(Επισκέψεις συνολικά 388 , 1 επισκέψεις σήμερα)

Βήματα

1
Έγινε

Βάζουμε στο μίξερ τα βούτυρα και χρησιμοποιώντας το φτερό τα αφρατεύουμε πολύ καλά.

2
Έγινε

Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να γίνει το βούτυρο σαν κρέμα.

3
Έγινε

Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα.

4
Έγινε

Μετά προσθέτουμε το αλεύρι, τις βανίλιες, το ξύσμα, το γάλα, το μπέικιν και την αμμωνία.

5
Έγινε

Ανακατεύουμε σιγά σιγά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

6
Έγινε

Βγάζουμε από τον κάδο του μίξερ και σχηματίζουμε μια μπάλα. Τυλίγουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα μέχρι να σφίξει καλά.

7
Έγινε

Βγάζουμε από το ψυγείο. Σχηματίζουμε μπαλάκια ισοβαρή περίπου 40 γραμμάρια το καθένα.

8
Έγινε

Αλευρώνουμε ελαφρώς τον πάγκο μας και πλάθουμε τα μπαλάκια σε κουλουράκια ό,τι σχήματος θέλουμε. Είναι σημαντικό να αλευρώσουμε τον πάγκο μας, αλλά θέλει ελάχιστο αλεύρωμα ανά 2-3 κουλουράκια.

9
Έγινε

Τοποθετούμε σε ταψιά με λαδόκολλα. Αλείφουμε με ένα αυγό.

10
Έγινε

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.

11
Έγινε

Αφήνουμε να κρυώσουν πάνω στο ταψί.

12
Έγινε

Τα κουλουράκια μας είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε. 

Κριτικές συνταγών

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
τσουρέκι γεμιστό
προηγούμενο
Τσουρέκι Γεμιστό
Τσουρέκι Νηστίσιμο
επόμενο
Τσουρέκι Νηστίσιμο
τσουρέκι γεμιστό
προηγούμενο
Τσουρέκι Γεμιστό
Τσουρέκι Νηστίσιμο
επόμενο
Τσουρέκι Νηστίσιμο

Προσθέστε το σχόλιό σας