0 0

Μοιράσου την:

ή αντέγραψε και μοιράσου τη διεύθυνση URL

Συστατικά

Ρυθμίστε τις μερίδες:
250 γρ. Ριγκατόνι
3 κ.σ. Βούτυρο αγελαδινό
2 σκ. Σκόρδο
400 γρ. Γάλα
100 γρ. Κρέμα γάλακτος
200 γρ. Κρέμα τυρί
80 γρ. Παρμεζάνα
Αλάτι
Πιπέρι
Θυμάρι
3-4 φύλλα Βασιλικός
120 γρ. Σπανάκι baby

Ριγκατόνι με Alfredo σως

Πλούσια σε σάλτσα ριγκατόνι με Alfredo σως

  • 25'
  • Μερίδες 4
  • Εύκολη

Συστατικά

Σημειώσεις

Κοινοποίηση

Όταν μιλάμε για ζυμαρικά με πλούσια σάλτσα, δεν μπορούμε παρά να χρησιμοποιήσουμε ζυμαρικά ριγκατόνι. Κατά τη γνώμη μου τα ριγκατόνι είναι τα ζυμαρικά που ταιριάζουν άψογα με σάλτσες λόγω του σχήματός τους που τα βοηθάει να κρατάνε τη σάλτσα στο εσωτερικό τους. Η σάλτσα Alfredo είναι πλούσια σε λιπαρά καθώς χρησιμοποιούμε βούτυρα, κρέμα γάλακτος και τυριά. Είναι η αγαπημένη σάλτσα των “pasta lovers”. Ριγκατόνι με Alfredo σως λοιπόν, πρέπει να τη δοκιμάσετε και θα γίνει η αγαπημένη σας συνταγή.

(Επισκέψεις συνολικά 1.067 , 1 επισκέψεις σήμερα)

Βήματα

1
Έγινε

Ξεκινάμε τη συνταγή βράζοντας τα ριγκατόνι σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν "al dente", να κρατάνε λίγο. Μόλις είναι έτοιμα τα ριγκατόνι, στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στο σουρωτήρι να κρυώσουν.

2
Έγινε

Ταυτόχρονα με τα ριγκατόνι μπορούμε να ετοιμάζουμε και τη σάλτσα alfredo.
Σε βαθύ τηγάνι, βάζουμε το βούτυρο με το σκόρδο (ψιλοκομμένο) και σωτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 1-2 λεπτά. Δεν θέλουμε να καεί το σκόρδο και να μαυρίσει.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά λίγο και προσθέτουμε το γάλα, τη κρέμα γάλακτος και την κρέμα τυρί. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί η κρέμα τυριού και να ενσωματωθεί καλά με το γάλα.

3
Έγινε

Στη συνέχεια προσθέτουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε μέχρι η σάλτσα να έρθει σε ελαφρύ βρασμό.
Όσο κοχλάζει η σάλτσα, τόσο πήζει. Οπότε χαμηλώνουμε στο σιγανό τη φωτιά και αλατοπιπερώνουμε καλά.
Προσθέτουμε μέσα το σπανάκι και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθεί.

4
Έγινε

Αφού μαραθεί το σπανάκι, προσθέτουμε τα βρασμένα ριγκατόνι στη σάλτσα και κλείνουμε τη φωτιά.
Ανακατεύουμε καλά, να καλυφθούν τα ζυμαρικά από τη σάλτσα και προσθέτουμε το θυμάρι και το βασιλικό. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.
Καλή απόλαυση!!!!

προηγούμενο
Κέικ Μήλου
επόμενο
Σούπα Τοσκάνης με τορτελλίνια
προηγούμενο
Κέικ Μήλου
επόμενο
Σούπα Τοσκάνης με τορτελλίνια

Προσθέστε το σχόλιό σας