


Σουηδικά Kanelbullar (ρολάκια κανέλας) με ζάχαρη σε κρυστάλλους
Δεν υπάρχει πιο νόστιμο συνοδευτικό, πρωινό, βραδινό, κέρασμα, από τα ρολάκια κανέλας. Πόσο μάλλον, όταν μπορείτε να έχετε την αυθεντική Σουηδική συνταγή των Kanelbullar σπίτι σας. Θέλετε να συνοδέψετε τον καφέ σας; Θέλετε το απόλυτο χορταστικό πρωινό; Προσοχή!!! Κανένας δεν μπορεί να φάει μόνο ένα από τα πιο νόστιμα ρολάκια κανέλας. Λιώνουν στο στόμα σας, γιατί είναι πάρα πολύ αφράτα. Αυτά τα ρολάκια, δεν χρειάζονται κάποιο επιπλέον frosting να επισκιάζει την υπέροχη γεύση τους. Λίγη πασπαλισμένη ζάχαρη σε κρυστάλλους είναι αρκετή, ώστε να συμπληρώσει την όχι και τόσο γλυκιά ζύμη.
Αυτά θα γίνουν τα αγαπημένα σας ρολάκια κανέλας. Δεν θα ξανά αγοράσετε από την γνωστή εταιρεία που είναι και πανάκριβα.
Μία μικρή περιγραφή
Υφή. Η συνταγή μου αυτή, μας δίνει από τα πιο πλούσια ζυμάρια. Απαλή, μαλακή και γεμάτη γεύση ζύμη. Χρησιμοποιώ αλεύρι για τσουρέκια για να δημιουργηθούν οι αγαπημένες μου “κλωστές” την ώρα που κόβεται το ρολάκι.
Άρωμα – Γεύση. Το άρωμα που έχει τον κυρίαρχο ρόλο είναι η αγαπημένη μου κανέλα. Μπορείτε όμως να πειραματιστείτε ελεύθερα με διάφορες γεμίσεις που αγαπάτε εσείς. Η προσθήκη του κακουλέ στο ζυμάρι δίνει αυτό το ενισχυμένο άρωμα στο ζυμάρι.
Ευκολία. Από τις πιο εύκολες συνταγές με ζυμάρια, καθώς δεν υπάρχει η μεγάλη αναμονή, όπως σε άλλα ζυμάρια τέτοιου είδους. Ανακατεύουμε τα υλικά και έχουμε ένα ζυμάρι που δεν σ κλείνει το μάτι από την αρχή. Όταν όμως το αφήσεις να ξεκουραστεί, καταλαβαίνεις αμέσως τι θα ακολουθήσει.
Συνταγή
Υλικά
Γέμιση
Διακόσμηση
Εκτέλεση
1 Έγινε |
Μία ώρα πριν ξεκινήσουμε τη συνταγή αφήνουμε τα υλικά μας σε θερμοκρασία δωματίου. |
2 Έγινε |
Λιώνουμε τα 50γρ. βούτυρο και προσθέτουμε μέσα το σπορέλαιο. Αφήνουμε στην άκρη. Ζεσταίνουμε το γάλα να γίνει χλιαρό, όχι καυτό. |
3 Έγινε |
Προσθέτουμε στο χλιαρό γάλα τη μαγιά, 30γρ από τη ζάχαρη και 200γρ. αλεύρι. Αφήνουμε να ενεργοποιηθεί η μαγιά περίπου 10 λεπτά. |
4 Έγινε |
Στον κάδο του μίξερ, ανακατεύουμε το αυγό με την υπόλοιπη ζάχαρη. Προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι, το αλάτι και τον κακουλέ. Ζυμώνουμε με τον γάντζο σε μέτρια ταχύτητα και σιγά σιγά προσθέτουμε το βούτυρο με το σπορέλαιο. Το ζυμάρι θα βγει κάπως σφιχτό, γι αυτό θα τελειώσουμε το ζύμωμα στο χέρι μας. |
5 Έγινε |
Βάζουμε στον κάδο λίγο λάδι και τοποθετούμε το ζυμάρι μας. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Θα χρειαστεί περίπου μισή ώρα. |
6 Έγινε |
Μέχρι να φουσκώσει το ζυμάρι, ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης να σχηματίσουμε μια πάστα από βούτυρο, καστανή ζάχαρη και κανέλα. |
7 Έγινε |
Απλώνουμε από τη μισή γέμιση σε κάθε φύλλο και τυλίγουμε σε ρολό. Αν θέλουμε να κάνουμε ρολάκια, κόβουμε το κάθε ρολό σε 12-18 ίσα κομμάτια. Απλώνουμε σε ταψί με λαδόκολλα χωρίς να αφήνουμε μεγάλο κενό μεταξύ τους. Αφήνουμε να ξεκουραστούν μέχρι να διπλασιαστούν. |
8 Έγινε |
Πριν το ψήσιμο, αλείφουμε τα ρολάκια με λιωμένο βούτυρο και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη σε κρυστάλλους. |