0 0

Μοιράσου την:

ή αντέγραψε και μοιράσου τη διεύθυνση URL

Συστατικά

Ρυθμίστε τις μερίδες:
Παντεσπάνι
6 Αυγά (χωριστά)
120 γρ. Ζάχαρη για κρόκους
30 γρ. Ζάχαρη για ασπράδια
50 γρ. Κακάο
Αλάτι
1/4 κ.γ. Βανίλια υγρή
Βουτυρόκρεμα Σοκολάτας
200 γρ. Σοκολάτα κουβερτούρα
100 γρ. Βούτυρο
100 γρ. Κρέμα γάλακτος
Κρέμα σαντιγί
150 γρ. Κρέμα γάλακτος
1 κ.σ. Άχνη ζάχαρη

Ρολό Σοκολάτας με κρέμα Σαντιγί

  • Μερίδες 8
  • Εύκολη

Συστατικά

  • Παντεσπάνι

  • Βουτυρόκρεμα Σοκολάτας

  • Κρέμα σαντιγί

Σημειώσεις

Κοινοποίηση

Ρολό Σοκολάτας με κρέμα Σαντιγί

Αυτό το ρολό σοκολάτας, πραγματικά λιώνει στο στόμα. Αφράτο παντεσπάνι χωρίς αλεύρι, αφράτη κρέμα σαντιγί και από πάνω μια υπέροχη, βελούδινη βουτυρόκρεμα σοκολάτας. Εύκολο γλυκό, γρήγορη παρασκευή και πεντανόστιμο αποτέλεσμα. Μπορούμε να συνοδεύσουμε με το ρολό αυτό, το τσάι, τον καφέ μας, αλλά ακόμα μπορεί και να πάρει μέρος σε ένα οικογενειακό χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

Υλικά

Για το παντεσπάνι

  • 6 αυγά (χωριστά)
  • 120 γρ. ζάχαρη (για κρόκους)
  • 30 γρ. ζάχαρη (για το ασπράδι)
  • 50 γρ. κακάο
  • λίγο αλάτι
  • 1/2 κ.γ. βανίλια υγρή

Για τη βουτυρόκρεμα σοκολάτας

  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος

Για την κρέμα σαντιγί

  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.σ. άχνη ζάχαρη

Παντεσπάνι εκτέλεση:
Χτυπάμε τους κρόκους με την αντίστοιχη ζάχαρη να αφρατέψουν καλά. Ταυτόχρονα, χτυπάμε τα ασπράδια με την αντίστοιχη ζάχαρη σε σφιχτή μαρέγκα. Αφού αφρατέψουν οι κρόκοι, προσθέτουμε το κακάο , το αλάτι και τη βανίλια. Χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν. Προσθέτουμε σιγά σιγά τη μαρέγκα και ανακατεύουμε με σπάτουλα για να μη πέσει ο αέρας. Μεταφέρουμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς αέρα για 10 λεπτά. Βγάζουμε, κρυώνουμε για 2 λεπτά και τυλίγουμε σε ρολό στη πετσέτα μέχρι να κρυώσει εντελώς και να το χρησιμοποιήσουμε.

 

Βουτυρόκρεμα εκτέλεση:
Λιώνουμε στα μικροκύματα ή μπεν μαρί τη σοκολάτα με το βούτυρο. Προσθέτουμε κρύα την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε μέχρι να σφίξει.

 

Κρέμα σαντιγί εκτέλεση:
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη σε σαντιγί αλλά να είναι 90% έτοιμη. Να μην είναι πολύ σφιχτή η σαντιγί.

(Επισκέψεις συνολικά 2.692 , 1 επισκέψεις σήμερα)

Βήματα

1
Έγινε

Παντεσπάνι

Χτυπάμε τους κρόκους με την αντίστοιχη ζάχαρη να αφρατέψουν καλά. Ταυτόχρονα, χτυπάμε τα ασπράδια με την αντίστοιχη ζάχαρη σε σφιχτή μαρέγκα. Αφού αφρατέψουν οι κρόκοι, προσθέτουμε το κακάο , το αλάτι και τη βανίλια. Χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν. Προσθέτουμε σιγά σιγά τη μαρέγκα και ανακατεύουμε με σπάτουλα για να μη πέσει ο αέρας. Μεταφέρουμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς αέρα για 10 λεπτά. Βγάζουμε, κρυώνουμε για 2 λεπτά και τυλίγουμε σε ρολό στη πετσέτα μέχρι να κρυώσει εντελώς και να το χρησιμοποιήσουμε.

2
Έγινε

Βουτυρόκρεμα

Λιώνουμε στα μικροκύματα ή μπεν μαρί τη σοκολάτα με το βούτυρο. Προσθέτουμε κρύα την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε μέχρι να σφίξει.

3
Έγινε

Σαντιγί

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη σε σαντιγί αλλά να είναι 90% έτοιμη. Να μην είναι πολύ σφιχτή η σαντιγί.

μπισκότα καρδούλες
προηγούμενο
Μπισκότα Καρδούλες με 3 υλικά
επόμενο
Πασχαλινά Τσουρέκια
μπισκότα καρδούλες
προηγούμενο
Μπισκότα Καρδούλες με 3 υλικά
επόμενο
Πασχαλινά Τσουρέκια

Προσθέστε το σχόλιό σας