0 0

Μοιράσου την:

ή αντέγραψε και μοιράσου τη διεύθυνση URL

Σαλάτα Κινόα με Σολομό

Κουζίνες:
  • Μερίδες 4
  • Εύκολη

Συστατικά

  • Βινεγκρέτ

Σημειώσεις

Κοινοποίηση

Σαλάτα Κινόα με Σολομό

Μία δροσιστική σαλάτα με κινόα, λαχανικά και σολομό. Πολύ θρεπτική σαλάτα, μπορεί να θεωρηθεί και σαν γεύμα. Η σαλάτα γίνεται πολύ εύκολα και απλά, με κόκκινη και πράσινη πιπεριά, αγγούρι, ντοματίνια, αβοκάντο, σολομό και ραπανάκι. Συνοδεύεται με μία πολύ δροσιστική βινεγκρέτ εσπεριδοειδών και αρώματα βασιλικού και ρίγανης. Η επιλογή των λαχανικών, είναι προσωπική επιλογή, αφού ο καθένας μπορεί να βάλει στη δική του σαλάτα ό,τι λαχανικό επιθυμεί.

Υλικά

  • 200 γρ κινόα
  • 400 γρ νερό
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 2 αβοκάντο
  • 1 φιλέτο σολομού
  • 6 ντοματίνια
  • 2 ραπανάκια
  • 1 αγγούρι
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • φρέσκος βασιλικός
  • αλάτι

Υλικά για τη βινεγκρέτ

  • Χυμός από 1 πορτοκάλι
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • Ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.γ. μουστάρδα ντιζόν
  • αλάτι
  • πιπέρι

 Μέθοδος

  • Αρχικά βράζουμε την κινόα. Σε κατσαρολάκι, βάζουμε την κινόα μαζί με το νερό. Μόλις βράσει το νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και βάζουμε το καπάκι. Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά, μέχρι να πιει η κινόα το νερό. Αφού βράσει, αφαιρούμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και αφήνουμε 10 λεπτά με κλειστό καπάκι για να αφρατέψει η κινόα. Στη συνέχεια την κρυώνουμε και αφήνουμε να στραγγίξουν τα νερά μέχρι να στεγνώσει.

  • Όσο περιμένουμε να γίνει η κινόα, μαγειρεύουμε τον σολομό. Βάζουμε ένα τηγάνι να κάψει σε μέτρια θερμοκρασία. Τον σολομό πρέπει να τον στεγνώσουμε πολύ καλά για να ψηθεί ομοιόμορφα. Αλατοπιπερώνουμε τον σολομό. Αφού κάψει το τηγάνι, προσθέτουμε ελαιόλαδο, και βάζουμε τον σολομό. Τηγανίζουμε μέτρια θερμοκρασία περίπου 3 λεπτά από κάθε μεριά. Μόλις είναι έτοιμος, αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί.

  • Αφού γίνει ο σολομός και η κινόα, κόβουμε τα λαχανικά μας και φτιάχνουμε τη βινεγκρέτ. Βάζουμε όλα τα υλικά της βινεγκρέτ σε ένα μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να γίνει σάλτσα. Ελαιόλαδο βάζουμε 3 φορές την ποσότητα από τους χυμούς (πορτοκάλι, λεμόνι).

  • Κόβουμε τον σολομό σε μπουκίτσες και ενώνουμε όλα τα υλικά μαζί με τη βινεγκρέτ. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε τη σαλάτα μας.

(Επισκέψεις συνολικά 221 , 2 επισκέψεις σήμερα)

Βήματα

1
Έγινε

Αρχικά βράζουμε την κινόα. Σε κατσαρολάκι, βάζουμε την κινόα μαζί με το νερό. Μόλις βράσει το νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και βάζουμε το καπάκι. Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά, μέχρι να πιει η κινόα το νερό. Αφού βράσει, αφαιρούμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και αφήνουμε 10 λεπτά με κλειστό καπάκι για να αφρατέψει η κινόα. Στη συνέχεια την κρυώνουμε και αφήνουμε να στραγγίξουν τα νερά μέχρι να στεγνώσει.

2
Έγινε

Όσο περιμένουμε να γίνει η κινόα, μαγειρεύουμε τον σολομό. Βάζουμε ένα τηγάνι να κάψει σε μέτρια θερμοκρασία. Τον σολομό πρέπει να τον στεγνώσουμε πολύ καλά για να ψηθεί ομοιόμορφα. Αλατοπιπερώνουμε τον σολομό. Αφού κάψει το τηγάνι, προσθέτουμε ελαιόλαδο, και βάζουμε τον σολομό. Τηγανίζουμε μέτρια θερμοκρασία περίπου 3 λεπτά από κάθε μεριά. Μόλις είναι έτοιμος, αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί.

3
Έγινε

Αφού γίνει ο σολομός και η κινόα, κόβουμε τα λαχανικά μας και φτιάχνουμε τη βινεγκρέτ. Βάζουμε όλα τα υλικά της βινεγκρέτ σε ένα μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να γίνει σάλτσα. Ελαιόλαδο βάζουμε 3 φορές την ποσότητα από τους χυμούς (πορτοκάλι, λεμόνι). 

4
Έγινε

Κόβουμε τον σολομό σε μπουκίτσες και ενώνουμε όλα τα υλικά μαζί με τη βινεγκρέτ. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε τη σαλάτα μας.

προηγούμενο
Πένες Arrabbiata
red velvet
επόμενο
Red Velvet Κέικ
προηγούμενο
Πένες Arrabbiata
red velvet
επόμενο
Red Velvet Κέικ

Προσθέστε το σχόλιό σας