0 0

Μοιράσου την:

ή αντέγραψε και μοιράσου τη διεύθυνση URL

Συστατικά

Ρυθμίστε τις μερίδες:
4 φιλέτα Σολομός
2 κ.σ. Βούτυρο αγελαδινό λιωμένο
2 σκ. Σκόρδο τριμμένες
1/2 κ.γ. Ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι
1/2 κ.γ. Πάπρικα γλυκιά
2 κ.σ. Μέλι
1 τμχ. Λεμόνι ροδέλες

Προσθήκη στους σελιδοδείκτες

[userpro_bookmark width="100%"]

Σολομός ψημένος σε βούτυρο, μέλι και σκόρδο

Σολομός στο φούρνο με βούτυρο, μέλι και σκόρδο

Κουζίνες:
  • 20'
  • Μερίδες 4
  • Εύκολη

Συστατικά

Σημειώσεις

Κοινοποίηση
Σολομός ψημένος σε βούτυρο, μέλι και σκόρδο
Εσείς πόσες φορές την εβδομάδα τρώτε ψάρι στο σπίτι;
Καλό θα ήταν να τρώμε έστω 1-2 φορές την εβδομάδα ψάρι. Ο σολομός, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως υπερτροφή, καθώς αποτελεί μια εξαιρετική πηγή υψηλής ποιότητας πρωτεΐνης. Ο σολομός αποδεικνύεται εξαιρετικά ωφέλιμος στη διατροφή μας, καθώς έχει καρδιοπροστατευτική δράση και ευεργετικές ιδιότητες για το δέρμα, το ανοσοποιητικό και τον εγκέφαλο. Αποτελεί μία από τις καλύτερες πηγές ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία δημιουργούν μια φυσική ασπίδα προστασίας έναντι των εκφυλιστικών νοσημάτων. Αυτό το ξεχωριστό ψάρι είναι πλούσιο από βιταμίνες της ομάδας Β (κυρίως Β6 και Β12), βιταμίνη D, σελήνιο και φώσφορο. Πολύ σημαντικό είναι επίσης το γεγονός, πως ο σολομός είναι φτωχός σε θερμίδες και σε κορεσμένα λιπαρά οξέα και ότι δεν περιέχει καθόλου υδατάνθρακες και αλάτι.
Ο σολομός σαν ψάρι, είναι και πολύ νόστιμο και παρακάτω θα σας δώσω τη συνταγή που τον απογειώνει γευστικά. Εύκολη συνταγή, λίγα υλικά, γρήγορη συνταγή, αλλά πεντανόστιμη και υγιεινή.
Υλικά

 

  • 4 φιλέτα σολομού καθαρισμένα χωρίς αγκάθια
  • 2 κ.σ. βούτυρο αγελαδινό λιωμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
  • 1/2 κ.γ. ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λίγο πάπρικα γλυκιά
  • 1 λεμόνι σε φέτες
  • 2 κ.σ. μέλι
Υλικά για σαλάτα
  • Μίξ σαλάτα από baby φύλλα
  • 2 αβοκάντο κομμένα σε κυβάκια
  • 1 ακτινίδιο κομμένο σε κυβάκια
  • φέτα τριμμένη
  • καρύδια χοντροκομμένα
  • ντακάκια
  • βινεγκρέτ
Εκτέλεση
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς αέρα. Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί.
  • Βάζουμε τους σολομούς στο ταψί, με το δέρμα κάτω.
  • Σε ένα μπολ, θα φτιάξουμε το γλάσο μας.  Ανακατεύουμε μαζί το βούτυρο, το μέλι, το σκόρδο, την πάπρικα, το αλάτι και τη ρίγανη.
  • Μοιράζουμε το γλάσο πάνω στους σολομούς. Δεν μας πειράζει που θα στάξει στη λαδόκολλα.
  • Απλώνουμε τις φέτες του λεμονιού πάνω στους σολομούς και γύρω γύρω.
  • Βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 8 λεπτά. Στα 8 λεπτά, ανοίγουμε τον φούρνο και γλασάρουμε πάλι τους σολομούς, με τα ζουμιά που έσταξαν γύρω.
    Ψήνουμε για άλλα 5-6 λεπτά μέχρι να ψηθεί και να μαλακώσει ο σολομός.
  • Σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα.
(Επισκέψεις συνολικά 505 , 1 επισκέψεις σήμερα)

Βήματα

1
Έγινε

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς αέρα. Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί.

2
Έγινε

Βάζουμε τους σολομούς στο ταψί, με το δέρμα κάτω.

3
Έγινε

Σε ένα μπολ, θα φτιάξουμε το γλάσο μας.  Ανακατεύουμε μαζί το βούτυρο, το μέλι, το σκόρδο, την πάπρικα, το αλάτι και τη ρίγανη. 

4
Έγινε

Μοιράζουμε το γλάσο πάνω στους σολομούς. Δεν μας πειράζει που θα στάξει στη λαδόκολλα.

5
Έγινε

Απλώνουμε τις φέτες του λεμονιού πάνω στους σολομούς και γύρω γύρω.

6
Έγινε

Βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 8 λεπτά. Στα 8 λεπτά, ανοίγουμε τον φούρνο και γλασάρουμε πάλι τους σολομούς, με τα ζουμιά που έσταξαν γύρω.
Ψήνουμε για άλλα 5-6 λεπτά μέχρι να ψηθεί και να μαλακώσει ο σολομός.

7
Έγινε

Σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα.

Κριτικές συνταγών

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
κεφτεδάκια
προηγούμενο
Κεφτεδάκια τηγανητά με σάλτσα ντομάτας
keik
επόμενο
Αφράτο κέικ με σκόνη ζελέ
κεφτεδάκια
προηγούμενο
Κεφτεδάκια τηγανητά με σάλτσα ντομάτας
keik
επόμενο
Αφράτο κέικ με σκόνη ζελέ

Προσθέστε το σχόλιό σας