0 0

Μοιράσου την:

ή αντέγραψε και μοιράσου τη διεύθυνση URL

Συστατικά

600 γρ Γάλα
3 κ.σ. Ζάχαρη
2 κ.σ. Κακάο
2 κ.σ. Κορν φλάουερ

Σπιτική Κρέμα Σοκολάτας

  • 5'
  • Εύκολη

Συστατικά

Σημειώσεις

Κοινοποίηση

Σπιτική Κρέμα Σοκολάτας

Η κρέμα σοκολάτας, είναι από αυτά τα γλυκά που θυμάμαι να τρώω από πολύ μικρός. Απλά άνοιγες ένα φακελάκι, το ανακάτευες με γάλα και ήταν έτοιμη. Οπότε αποφάσισα, να κάνω αυτή τη συνταγή εντελώς σπιτική, χειροποίητη, χωρίς έτοιμα μείγματα. Θα καταλάβετε και εσείς, ότι πρόκειται για μία πολύ εύκολη κρέμα σοκολάτας, που είναι έτοιμη σε μόλις πέντε λεπτά. Ναι καλά το διαβάσατε. Πέντε λεπτά, υλικά που έχετε όλοι στο σπίτι και θα έχετε μία Πεντανόστιμη κρέμα σοκολάτας. Φυσικά, μπορείτε να απολαύσετε είτε ζεστή, είτε κρύα. Δείτε παρακάτω τη συνταγή.

Υλικά

  • 600 γρ γάλα
  • 3 κ.σ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. κακάο
  • 2 κ.σ. κορν φλάουερ

Εκτέλεση

  • Αρχικά, από τα 600 γρ γάλα, κρατάμε 100 γρ στην άκρη για να τα ενώσουμε με το κορν φλάουερ. Σε ένα κατσαρολάκι, θα βάλουμε τα 500 γρ γάλα μαζί με τη ζάχαρη. Θα το βάλουμε πάνω στο μάτι και θα περιμένουμε να αρχίζει να κοχλάζει.
  • Αφού ξεκινήσει να κοχλάζει, θα προσθέσουμε το κακάο και θα ανακατέψουμε πολύ καλά με ένα σύρμα, ώστε να διαλυθεί το κακάο.
  • Μόλις πάρει βράση και πάει να φουσκώσει, θα προσθέσουμε το κορν φλάουερ που έχουμε ανακατέψει με τα 100 γρ γάλα. Θα ανακατέψουμε πολύ καλά και θα το αφήσουμε να σιγοβράσει για 2-3 λεπτά.
  • Αφαιρούμε από το μάτι και το μοιράζουμε σε μπολάκια της αρεσκείας μας. Μπορούμε να απολαύσουμε την κρέμα σοκολάτας, είτε ζεστή, είτε κρύα από το ψυγείο.
(Επισκέψεις συνολικά 89 , 1 επισκέψεις σήμερα)

Βήματα

1
Έγινε

Αρχικά, από τα 600 γρ γάλα, κρατάμε 100 γρ στην άκρη για να τα ενώσουμε με το κορν φλάουερ. Σε ένα κατσαρολάκι, θα βάλουμε τα 500 γρ γάλα μαζί με τη ζάχαρη. Θα το βάλουμε πάνω στο μάτι και θα περιμένουμε να αρχίζει να κοχλάζει.

2
Έγινε

Αφού ξεκινήσει να κοχλάζει, θα προσθέσουμε το κακάο και θα ανακατέψουμε πολύ καλά με ένα σύρμα, ώστε να διαλυθεί το κακάο.

3
Έγινε

Μόλις πάρει βράση και πάει να φουσκώσει, θα προσθέσουμε το κορν φλάουερ που έχουμε ανακατέψει με τα 100 γρ γάλα. Θα ανακατέψουμε πολύ καλά και θα το αφήσουμε να σιγοβράσει για 2-3 λεπτά.

4
Έγινε

Αφαιρούμε από το μάτι και το μοιράζουμε σε μπολάκια της αρεσκείας μας. Μπορούμε να απολαύσουμε την κρέμα σοκολάτας, είτε ζεστή, είτε κρύα από το ψυγείο.

πασχαλινά κουλουράκια
προηγούμενο
Πασχαλινά Κουλουράκια Νο2 (χωρίς γάλα)
πασχαλινά κουλουράκια
προηγούμενο
Πασχαλινά Κουλουράκια Νο2 (χωρίς γάλα)

Προσθέστε το σχόλιό σας