0 0

Μοιράσου την:

ή αντέγραψε και μοιράσου τη διεύθυνση URL

Συστατικά

Ρυθμίστε τις μερίδες:
4 Αυγά
300 γρ Σάλτσα ντομάτας φρέσκια
1 Κρεμμύδι
Ελαιόλαδο
Πιπέρι
6 φύλλα Βασιλικός ψιλοκομμένος
Ρίγανη
100 γρ Φέτα
1 πρέζα Ζάχαρη
1 σκελίδα Σκόρδο

Στραπατσάδα (Καγιανάς)

Κουζίνες:
  • Μερίδες 4
  • Εύκολη

Συστατικά

Σημειώσεις

Κοινοποίηση

Στραπατσάδα (Καγιανάς)

Ελληνικό παραδοσιακό πρωινό με αυγά, ντομάτα και φέτα.
Η μέρα ξεκινάει νωρίς και όλοι μας χρειαζόμαστε το απόλυτο πρωινό για να έχουμε ενέργεια και όρεξη μέσα στη μέρα. Τι καλύτερο από μία γρήγορη στραπατσάδα, με φρέσκια ντομάτα, φρέσκα αυγά, φρέσκα μυρωδικά και την αγαπημένη μας φέτα. Νοστιμιά και θρεπτική αξία συνδυάζονται για ένα τέλειο πρωινό. Πρωινό; Είμαι σίγουρος, πως οι περισσότεροι μπορούμε να φάμε στραπατσάδα και για μεσημεριανό!!!!

Υλικά

  • 4 αυγά

  • 300 γρ σάλτσα φρέσκιας ντομάτας

  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

  • 100 γρ φέτα

  • 1 πρέζα ζάχαρη

  • πιπέρι

  • 6 φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα

  • Ρίγανη φρέσκια ψιλοκομμένη

  • Ελαιόλαδο

  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη

Παρασκευή

  • Παίρνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και το αφήνουμε να κάψει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

  • Μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και το κρεμμύδι μας. Σοτάρουμε το κρεμμύδι μας και μόλις καραμελώσει ρίχνουμε τη ντομάτα και χαμηλώνουμε τη φωτιά στη μέση.

  • Προσθέτουμε τη ντομάτα, το πιπέρι, το σκόρδο, τη ζάχαρη και τη ρίγανη.

  • Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά και τα χτυπάμε. Μόλις ψηθεί η ντομάτα λίγο, προσθέτουμε τα αυγά. Ανακατεύουμε 2-3 φορές και αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά. Δεν θέλουμε να μαγειρέψουμε πολύ ώρα και να στεγνώσει η στραπατσάδα.

  • Εκτός φωτιάς, προσθέτουμε τη φέτα τριμμένη με το χέρι και τον ψιλοκομμένο βασιλικό.

  • Σερβίρουμε σε φρυγανισμένο ψωμί με λίγο ελαιόλαδο. Καλή όρεξη!!

(Επισκέψεις συνολικά 45 , 1 επισκέψεις σήμερα)

Βήματα

1
Έγινε

Παίρνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και το αφήνουμε να κάψει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. 

2
Έγινε

Μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και το κρεμμύδι μας. Σοτάρουμε το κρεμμύδι μας και μόλις καραμελώσει ρίχνουμε τη ντομάτα και χαμηλώνουμε τη φωτιά στη μέση.

3
Έγινε

Προσθέτουμε τη ντομάτα, το πιπέρι, το σκόρδο, τη ζάχαρη και τη ρίγανη.

4
Έγινε

Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά και τα χτυπάμε. Μόλις ψηθεί η ντομάτα λίγο, προσθέτουμε τα αυγά. Ανακατεύουμε 2-3 φορές και αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά. Δεν θέλουμε να μαγειρέψουμε πολύ ώρα και να στεγνώσει η στραπατσάδα. 

5
Έγινε

Εκτός φωτιάς, προσθέτουμε τη φέτα τριμμένη με το χέρι και τον ψιλοκομμένο βασιλικό.

6
Έγινε

Σερβίρουμε σε φρυγανισμένο ψωμί με λίγο ελαιόλαδο. Καλή όρεξη!!

τούρτα
προηγούμενο
Τούρτα γενεθλίων “Gabby’s dollhouse”
τούρτα
προηγούμενο
Τούρτα γενεθλίων “Gabby’s dollhouse”

Προσθέστε το σχόλιό σας