0 0

Μοιράσου την:

ή αντέγραψε και μοιράσου τη διεύθυνση URL

Συστατικά

250 γρ Βούτυρο
250 γρ Ζάχαρη
4 Αυγά
1 κ.γ. Βανίλια
250 γρ Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κ.σ. Γάλα
Σιρόπι
200 γρ Νερό
200 γρ Ζάχαρη
Βουτυρόκρεμα
250 γρ Βούτυρο
220 γρ Άχνη ζάχαρη
400 γρ Κρέμα τυρί
1 κ.γ. Βανίλια
Γέμιση
900 γρ Κρέμα τυρί
90 γρ Άχνη ζάχαρη
300 γρ Κρέμα γάλακτος
1 Χυμό Λεμόνι
Μαρμελάδα
500 γρ Φράουλες κτψ
220 γρ Ζάχαρη
6 γρ Χυμό Λεμόνι
95 γρ Ζάχαρη
15 γρ Πηκτίνη
Γκανάζ Ρούμπι
100 γρ Σοκολάτα Ρούμπι
100 γρ Κρέμα γάλακτος
Κράμπλ Μπισκότου
60 γρ Μπισκότα
30 γρ Βούτυρο

Τούρτα γενεθλίων “Gabby’s dollhouse”

Κουζίνες:
  • Μεσαία

Συστατικά

  • Σιρόπι

  • Βουτυρόκρεμα

  • Γέμιση

  • Μαρμελάδα

  • Γκανάζ Ρούμπι

  • Κράμπλ Μπισκότου

Σημειώσεις

Κοινοποίηση

Τούρτα γενεθλίων “Gabby’s dollhouse”

Η τούρτα που ετοίμασα για τα τέταρτα γενέθλια της κόρης μου. Νομίζω πως θα την θυμάται μέχρι την επόμενα γενέθλιά της. Βλέποντας σε καθημερινή βάση το παιδικό gabby’s dollhouse μου ζήτησε να της φτιάξω μία τούρτα με το συγκεκριμένο θέμα. Και αυτό ήταν το αποτέλεσμα. Ενθουσίασε την κόρη μου και όλους τους καλεσμένους, καθώς πέρα από την εμφάνιση της τούρτας, η γεύση ήταν το κάτι άλλο. Κυρίαρχη γεύση αυτή της κρέμας τυριού σε συνδυασμό με μια απίστευτη μαρμελάδα φράουλα, επικάλυψη βουτυρόκρεμας από κρέμα τυρί και γκανάζ από σοκολάτα ruby. Ας τελειώσουν εδώ οι περιγραφές διότι γράφοντας μου άνοιξε η όρεξη. Ας δούμε τη συνταγή.

Υλικά
Για το παντεσπάνι (2 φόρμες στρόγγυλες 20 εκ.)

  • 250 γρ βούτυρο
  • 250 γρ ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 250 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 κ.σ. γάλα

Για το σιρόπι

  • 200 γρ νερό
  • 200 γρ ζάχαρη

Για τη βουτυρόκρεμα

  • 250 γρ βούτυρο
  • 220 γρ άχνη
  • 400 γρ κρέμα τυρί
  • 1 κ.σ. βανίλια

Για τη γέμιση

  • 900 γρ κρέμα τυρί
  • 90 γρ άχνη
  • 300 γρ κρέμα γάλακτος
  • χυμός από 1 λεμόνι

Για τη μαρμελάδα

  • 500 γρ φράουλες κατεψυγμένες
  • 220 γρ ζάχαρη
  • 6 γρ λεμόνι χυμός
  • 95 γρ ζάχαρη
  • 15 γρ πηκτίνη

Για τη γκανάζ Ρούμπι

  • 100 γρ σοκολάτα ρούμπι
  • 100 γρ κρέμα γάλακτος

Για το κραμπλ μπισκότου

  • 60 γρ μπισκότα πτι μπερ
  • 30 γρ βούτυρο λιωμένο

Παρασκευή

  • Από την προηγούμενη μέρα, μπορούμε να ξεκινήσουμε φτιάχνοντας το παντεσπάνι. Αφρατεύουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη για 5-6 λεπτά μέχρι να γίνει κρέμα. Προσθέτουμε 1-1 τα αυγά και τη βανίλια. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα απαλά να μη φύγει ο αέρας. Τέλος προσθέτουμε το γάλα και ενσωματώνουμε. Βουτυροαλευρώνουμε τα τσέρκι μας καλά και μοιράζουμε το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 αέρα για 30 λεπτά περίπου. Ελέγχουμε αν έχουν ψηθεί και τα βγάζουμε. Αφήνουμε 5 λεπτά και όσο είναι ζεστά, τα τυλίγουμε με μεμβράνη. Αφού κρυώσουν, τα αποθηκεύουμε ψυγείο ή και κατάψυξη.

  • Για να κάνουμε τη γέμιση θα ξεκινήσουμε αφρατεύοντας το κρέμα τυρί με την άχνη και τον χυμό λεμόνι. Στη συνέχεια, προσθέτουμε την κρέμα και χτυπάμε μέχρι να δέσει. Αποθηκεύουμε στο ψυγείο.

  • Φτιάχνοντας τη μαρμελάδα, σε κατσαρόλα προσθέτουμε τις φράουλες, το λεμόνι και τα 220 γρ ζάχαρη. Αφού έρθει σε σημείο βρασμού, προσθέτουμε την πηκτίνη ανακατεμένη με την υπόλοιπη ζάχαρη. Ανακατεύουμε για 5 πέντε λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Χτυπάμε με ραβδομπλέντερ και αποθηκεύουμε σκεπασμένο με μεμβράνη στο ψύγειο. Πριν τη χρήση, θα χρειαστεί να την αφρατέψουμε καλά για να γίνει κρέμα.

  • Για να κάνουμε τη βουτυρόκρεμα, θα χρειαστεί να έχουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, αλλά να μη λιώνει. Στο μίξερ με το φτερό, χτυπάμε το βούτυρο για 8 λεπτά μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε την άχνη και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 8 λεπτά. Προσοχή να μη σηκωθεί όλη η άχνη από τη δύναμη του μίξερ. Αρχίζουμε σιγά και συνεχίζουμε στο δυνατό. Τέλος προσθέτουμε την κρέμα τυρί και τη βανίλια. Ανακατεύουμε, μέχρι να ενσωματωθεί.

  • Για τη γκανάζ, θα βάλουμε σε ένα σκεύος τη σοκολάτα με την κρέμα και θα τα βάλουμε σκεπασμένα στον φούρνο μικροκυμάτων. Θα αφήσουμε 1 λεπτό στα 450W και θα δούμε αν λιώνει. Αλλιώς κάνουμε πάλι την ίδια διαδικασία. Χρησιμοποιούμε σε θερμοκρασία περίπου 27 βαθμών.

  • Για το μπισκότο, λιώνουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε με το τριμμένο μπισκότο.

  • Αφού έχουμε κάνει όλη τη προετοιμασία, στήνουμε τη τούρτα. Κόβουμε κάθε παντεσπάνι στα τρία ή στη μέση αν μας αρέσει να έχει πιο πολύ κέικ η τούρτα. Αν κόψουμε στα 3, δεν θα χρειαστούμε 2 κομμάτια. Μπορούμε να τυλίξουμε με μεμβράνη και να τα βάλουμε κατάψυξη για μελλοντική χρήση, ή να τα τρίψουμε και να κάνουμε κέικ ποπς από υλικά που θα περισσέψουν.

  • Σιροπιάζουμε κάθε στρώση κέικ και στη μέση βάζουμε αρχικά μαρμελάδα φράουλα. Περιμετρικά της μαρμελάδας στρώνουμε τη γέμιση και λίγο πάνω στη μαρμελάδα. Σπάμε λίγο από το κράμπλ και συνεχίζουμε έτσι και τις άλλες 2 στρώσεις.

  • Στη τελευταία στρώση, σιροπιάζουμε το κέικ και το αφήνουμε κενό για να βάλουμε τη βουτυρόκρεμα. Μέχρι να κάνουμε τη βουτυρόκρεμα, αφήνουμε τη τούρτα στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί. Αφού κάνουμε τη βουτυρόκρεμα, μπορούμε προαιρετικά να τη χρωματίσουμε. Χρησιμοποιώντας τη μισή κρέμα, βγάζουμε τη τούρτα από το ψυγείο και καλύπτουμε με κρέμα τη τούρτα. Επιστρέφουμε στο ψυγείο για περίπου 15 λεπτά να σφίξει η βουτυρόκρεμα.

  • Στη συνέχεια με την υπόλοιπη βουτυρόκρεμα στρώνουμε ξανά τη τούρτα και προσπαθούμε να την κάνουμε να έχει λεία επιφάνεια. Αν περισσέψει βουτυρόκρεμα, μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε για να κάνουμε κέικ ποπς. Επιστρέφουμε την τούρτα στο ψυγείο για να προετοιμάσουμε την γκανάζ.

  • Μόλις είναι έτοιμη η γκανάζ, βγάζουμε τη τούρτα από το ψυγείο και στρώνουμε πάνω στην τούρτα όπως στη φωτογραφία. Η γκανάζ δεν πρέπει να είναι πολύ ζεστή για να στρώσει όμορφα.

  • Στολίζουμε όπως τη φωτογραφία και βάζουμε τη τούρτα στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.

  • Καλή επιτυχία.

(Επισκέψεις συνολικά 107 , 1 επισκέψεις σήμερα)

Βήματα

1
Έγινε

Από την προηγούμενη μέρα, μπορούμε να ξεκινήσουμε φτιάχνοντας το παντεσπάνι. Αφρατεύουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη για 5-6 λεπτά μέχρι να γίνει κρέμα. Προσθέτουμε 1-1 τα αυγά και τη βανίλια. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα απαλά να μη φύγει ο αέρας. Τέλος προσθέτουμε το γάλα και ενσωματώνουμε. Βουτυροαλευρώνουμε τα τσέρκι μας καλά και μοιράζουμε το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 αέρα για 30 λεπτά περίπου. Ελέγχουμε αν έχουν ψηθεί και τα βγάζουμε. Αφήνουμε 5 λεπτά και όσο είναι ζεστά, τα τυλίγουμε με μεμβράνη. Αφού κρυώσουν, τα αποθηκεύουμε ψυγείο ή και κατάψυξη.

2
Έγινε

Για να κάνουμε τη γέμιση θα ξεκινήσουμε αφρατεύοντας το κρέμα τυρί με την άχνη και τον χυμό λεμόνι. Στη συνέχεια, προσθέτουμε την κρέμα και χτυπάμε μέχρι να δέσει. Αποθηκεύουμε στο ψυγείο.

3
Έγινε

Φτιάχνοντας τη μαρμελάδα, σε κατσαρόλα προσθέτουμε τις φράουλες, το λεμόνι και τα 220 γρ ζάχαρη. Αφού έρθει σε σημείο βρασμού, προσθέτουμε την πηκτίνη ανακατεμένη με την υπόλοιπη ζάχαρη. Ανακατεύουμε για 5 πέντε λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Χτυπάμε με ραβδομπλέντερ και αποθηκεύουμε σκεπασμένο με μεμβράνη στο ψύγειο. Πριν τη χρήση, θα χρειαστεί να την αφρατέψουμε καλά για να γίνει κρέμα.

4
Έγινε

Για το μπισκότο, λιώνουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε με το τριμμένο μπισκότο. 

5
Έγινε

Για τη γκανάζ, θα βάλουμε σε ένα σκεύος τη σοκολάτα με την κρέμα και θα τα βάλουμε σκεπασμένα στον φούρνο μικροκυμάτων. Θα αφήσουμε 1 λεπτό στα 450W και θα δούμε αν λιώνει. Αλλιώς κάνουμε πάλι την ίδια διαδικασία. Χρησιμοποιούμε σε θερμοκρασία περίπου 27 βαθμών.

6
Έγινε

Αφού έχουμε κάνει όλη τη προετοιμασία, στήνουμε τη τούρτα. Κόβουμε κάθε παντεσπάνι στα τρία ή στη μέση αν μας αρέσει να έχει πιο πολύ κέικ η τούρτα. Αν κόψουμε στα 3, δεν θα χρειαστούμε 2 κομμάτια. Μπορούμε να τυλίξουμε με μεμβράνη και να τα βάλουμε κατάψυξη για μελλοντική χρήση, ή να τα τρίψουμε και να κάνουμε κέικ ποπς από υλικά που θα περισσέψουν. 

7
Έγινε

Σιροπιάζουμε κάθε στρώση κέικ και στη μέση βάζουμε αρχικά μαρμελάδα φράουλα. Περιμετρικά της μαρμελάδας στρώνουμε τη γέμιση και λίγο πάνω στη μαρμελάδα. Σπάμε λίγο από το κράμπλ και συνεχίζουμε έτσι και τις άλλες 2 στρώσεις.

8
Έγινε

Στη τελευταία στρώση, σιροπιάζουμε το κέικ και το αφήνουμε κενό για να βάλουμε τη βουτυρόκρεμα. Μέχρι να κάνουμε τη βουτυρόκρεμα, αφήνουμε τη τούρτα στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί. Αφού κάνουμε τη βουτυρόκρεμα, μπορούμε προαιρετικά να τη χρωματίσουμε. Χρησιμοποιώντας τη μισή κρέμα, βγάζουμε τη τούρτα από το ψυγείο και καλύπτουμε με κρέμα τη τούρτα. Επιστρέφουμε στο ψυγείο για περίπου 15 λεπτά να σφίξει η βουτυρόκρεμα.

9
Έγινε

Στη συνέχεια με την υπόλοιπη βουτυρόκρεμα στρώνουμε ξανά τη τούρτα και προσπαθούμε να την κάνουμε να έχει λεία επιφάνεια. Αν περισσέψει βουτυρόκρεμα, μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε για να κάνουμε κέικ ποπς. Επιστρέφουμε την τούρτα στο ψυγείο για να προετοιμάσουμε την γκανάζ.

10
Έγινε

Μόλις είναι έτοιμη η γκανάζ, βγάζουμε τη τούρτα από το ψυγείο και στρώνουμε πάνω στην τούρτα όπως στη φωτογραφία. Η γκανάζ δεν πρέπει να είναι πολύ ζεστή για να στρώσει όμορφα.

11
Έγινε

Στολίζουμε όπως τη φωτογραφία και βάζουμε τη τούρτα στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.
Καλή επιτυχία.

ρυζόγαλο
προηγούμενο
Ρυζόγαλο Παραδοσιακό “της νοικοκυράς”
Στραπατσάδα
επόμενο
Στραπατσάδα (Καγιανάς)
ρυζόγαλο
προηγούμενο
Ρυζόγαλο Παραδοσιακό “της νοικοκυράς”
Στραπατσάδα
επόμενο
Στραπατσάδα (Καγιανάς)

Προσθέστε το σχόλιό σας