0 0

Μοιράσου την:

ή αντέγραψε και μοιράσου τη διεύθυνση URL

Συστατικά

Ρυθμίστε τις μερίδες:
4 Ασπράδι αυγού
220 γρ. Ζάχαρη
2 κ.γ. Χυμό Λεμόνι
1/2 κ.γ. Βανίλια υγρή
2 κ.γ. Κορν φλάουερ
Σαντιγί
200 γρ. Κρέμα γάλακτος
1 κ.σ. Άχνη ζάχαρη
Φρούτα

Προσθήκη στους σελιδοδείκτες

[userpro_bookmark width="100%"]

Τραγανή και Μαστιχωτή Πάβλοβα

Η πιο νόστιμη Πάβλοβα

  • 90'
  • Μερίδες 4
  • Εύκολη

Συστατικά

  • Σαντιγί

Σημειώσεις

Κοινοποίηση

Πάβλοβα

‘Ενα από τα πιο καλοκαιρινά επιδόρπια είναι η Πάβλοβα. Ένα γλυκό με βάση τη μαρέγκα, το οποίο πήρε το όνομά του από μια διάσημη Ρωσίδα μπαλαρίνα, την Άννα Πάβλοβα. Τραγανό εξωτερικά, μαλακό και ελαφρύ εσωτερικά, όπου γαρνίρεται με φρούτα και σαντιγί. Το επιδόρπιο αυτό είναι σημαντικό κομμάτι της εθνικής κουζίνας τόσο της Αυστραλίας, όσο και της Νέας Ζηλανδίας. Η πάβλοβα βέβαια είναι ένα από τα αγαπημένα γλυκά του κόσμου παγκοσμίως. Τόσο η υφή, αλλά όσο και η γεύση του γλυκού, το καθιστούν ως ένα από τα καλύτερα και πιο όμορφα γλυκά. Μαστιχωτή υφή με τραγανό εξωτερικό σου μαγεύει τον ουρανίσκο. Βέβαια η συνταγή όσο εύκολη φαίνεται, κρύβει αρκετά μυστικά, τα οποία θα τα δούμε στη συνταγή που θα σας δώσω, ώστε να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα. Μαγέψτε καλεσμένους και μη, με τη συνταγή που θα σας δώσω παρακάτω.

Υλικά
Για τη Μαρέγκα

  • 4 ασπράδια
  • 220 γρ. ζάχαρη
  • 2 κ.γ. χυμός λεμονιού
  • 1/2 κ.γ. βανίλια υγρή
  • 2 κ.γ. κορν φλάουρ
    Για τη σαντιγί
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • Φρούτα της επιλογής σας

Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε καλά το μπολ του μίξερ και το εξάρτημα που θα χτυπήσουμε την μαρέγκα.
    Βάζουμε τα ασπράδια στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε σε αργή ταχύτητα μέχρι σπάσουν τα ασπράδια και να βγάλουν φουσκάλες.
  • Στη συνέχεια χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα. Μόλις αρχίζει να σφίγγει η μαρέγκα, χαμηλώνουμε ταχύτητα και προσθέτουμε σιγά σιγά τη ζάχαρη.
    Αφού βάλουμε τη ζάχαρη, συνεχίζουμε το χτύπημα στο δυνατό μέχρι να σφίξει η μαρέγκα.
  • Σταματάμε την ανάδευση και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και την βανίλια. Ανακατεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
  • Σταματάμε την ανάδευση και προσθέτουμε το κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε απαλά με ένα κουτάλι μέχρι να ενσωματωθεί.
  • Μεταφέρουμε τη μαρέγκα σε ταψί με λαδόκολλα. Δίνουμε στρόγγυλο σχήμα και κάνουμε στη κορυφή μια λακούβα. Ισιώνουμε τα πλαϊνά και δίνουμε σχήμα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 130 βαθμούς αέρα για 10 λεπτά. Στη συνέχεια χαμηλώνουμε στους 100 και ψήνουμε για άλλα 90 λεπτά. Σβήνουμε το φούρνο και αφήνουμε μέσα τη μαρέγκα μέχρι να κρυώσει ο φούρνος χωρίς να τον ανοίξουμε.
  • Για τη σαντιγί, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη μέχρι να σφίξει.
    Αφού κρυώσει η πάβλοβα, ανοίγουμε λίγο την κορυφή και βάζουμε τη μισή σαντιγί. Βάζουμε λίγα φρούτα, την υπόλοιπη σαντιγί και μερικά φρούτα ακόμα.
  • Πασπαλίζουμε με λίγο άχνη και σερβίρουμε το γλυκό κρύο!!
(Επισκέψεις συνολικά 290 , 4 επισκέψεις σήμερα)

Βήματα

1
Έγινε

Καθαρίζουμε καλά το μπολ του μίξερ και το εξάρτημα που θα χτυπήσουμε την μαρέγκα.
Βάζουμε τα ασπράδια στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε σε αργή ταχύτητα μέχρι σπάσουν τα ασπράδια και να βγάλουν φουσκάλες.

2
Έγινε

Στη συνέχεια χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα. Μόλις αρχίζει να σφίγγει η μαρέγκα, χαμηλώνουμε ταχύτητα και προσθέτουμε σιγά σιγά τη ζάχαρη.
Αφού βάλουμε τη ζάχαρη, συνεχίζουμε το χτύπημα στο δυνατό μέχρι να σφίξει η μαρέγκα.

3
Έγινε

Σταματάμε την ανάδευση και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και την βανίλια. Ανακατεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.

4
Έγινε

Σταματάμε την ανάδευση και προσθέτουμε το κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε απαλά με ένα κουτάλι μέχρι να ενσωματωθεί.
Μεταφέρουμε τη μαρέγκα σε ταψί με λαδόκολλα. Δίνουμε στρόγγυλο σχήμα και κάνουμε στη κορυφή μια λακούβα. Ισιώνουμε τα πλαϊνά και δίνουμε σχήμα.

5
Έγινε

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 130 βαθμούς αέρα για 10 λεπτά. Στη συνέχεια χαμηλώνουμε στους 100 και ψήνουμε για άλλα 90 λεπτά. Σβήνουμε το φούρνο και αφήνουμε μέσα τη μαρέγκα μέχρι να κρυώσει ο φούρνος χωρίς να τον ανοίξουμε.

6
Έγινε

Για τη σαντιγί, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη μέχρι να σφίξει.
Αφού κρυώσει η πάβλοβα, ανοίγουμε λίγο την κορυφή και βάζουμε τη μισή σαντιγί. Βάζουμε λίγα φρούτα, την υπόλοιπη σαντιγί και μερικά φρούτα ακόμα.
Πασπαλίζουμε με λίγο άχνη και σερβίρουμε το γλυκό κρύο!!

Κριτικές συνταγών

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Παγωτό OREO
προηγούμενο
Παγωτό OREO
Βeauty and the Beast
επόμενο
Cupcakes Beauty and the Beast
Παγωτό OREO
προηγούμενο
Παγωτό OREO
Βeauty and the Beast
επόμενο
Cupcakes Beauty and the Beast

Προσθέστε το σχόλιό σας