0 0

Μοιράσου την:

ή αντέγραψε και μοιράσου τη διεύθυνση URL

Συστατικά

1 κλ. Χοιρινή Πανσέτα
Μαρινάδα
1 κ.σ. Μουστάρδα
1 κ.γ. Σκόρδο σκόνη
1 κ.γ. Κρεμμύδι σκόνη
1 κ.γ. Πάπρικα γλυκιά
1 κ.γ. Μαύρη ζάχαρη
1 κ.γ. Ρίγανη
Κρούστα Αλατιού
1 κ.σ. Λευκό ξύδι
3 κ.σ. Αλάτι χοντρό
λίγο Μπέικιν σόδα

Προσθήκη στους σελιδοδείκτες

[userpro_bookmark width="100%"]

Τραγανή Πανσέτα

Καραμελωμένη τραγανή Πανσέτα

Κουζίνες:
  • Εύκολη

Συστατικά

  • Μαρινάδα

  • Κρούστα Αλατιού

Σημειώσεις

Κοινοποίηση

Πανσέτα

Τι καλύτερο από το να μπορείς να έχεις στο σπίτι σου το κρέας των ονείρων σου. Να μπορείς να το μαγειρέψεις και να το απολαύσεις. Ένα κομμάτι πανσέτα, το οποίο θα έχει τραγανό λίπος και ζουμερό κρέας. Τόσο απλή συνταγή με το αποτέλεσμα της πανσέτας να είναι θεϊκό!!! Οι μυρωδιές στο σπίτι θα σας κάνουν να ανυπομονείτε για την ώρα του τραπεζιού.  Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ακολουθήσετε πιστά, τα βήματα της συνταγής και η πανσέτα θα βγει απλά υπέροχη!

Υλικά

  • 1 κιλό χοιρινή πανσέτα

Μαρινάδα

  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.γ. σκόρδο σκόνη
  • 1 κ.γ. κρεμμύδι σκόνη
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 κ.γ. καστανή ζάχαρη
  • 1 κ.γ. ρίγανη

Κρούστα αλατιού

  • 1 κ.σ. λευκό ξύδι
  • 3 κ.σ. χοντρό αλάτι
  • λίγο μπέικιν σόδα

Εκτέλεση

  • Πολύ σημαντικό είναι να αφήσουμε από το προηγούμενο βράδυ το κρέας ξεσκέπαστο μέσα στο ψυγείο ώστε να αφυδατωθεί το λίπος.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο αρχικά στους 120 βαθμούς στον αέρα και φτιάχνουμε τη μαρινάδα. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας. Χαράζουμε το κρέας από την κάτω μεριά και απλώνουμε τη μαρινάδα, χωρίς να έρθουμε σε επαφή με το λίπος στη πάνω μεριά.
  • Παίρνουμε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο ανάλογο του κρέατος και το τοποθετούμε πάνω με το λίπος προς τα πάνω. Δημιουργούμε μια φωλιά και αφήνουμε να προεξέχει το λίπος.
  • Με ένα μαχαίρι, κάνουμε πολλές τρυπίτσες στο λίπος. Απλώνουμε το ξύδι με τη σόδα. Στην συνέχεια απλώνουμε καλά επάνω στο λίπος το αλάτι. Αυτό θα βοηθήσει να αφυδατωθεί το λίπος ώστε στη συνέχεια να ξεροψηθεί. Μεταφέρουμε σε ταψί και ψήνουμε για 1 ώρα και 10 λεπτά.
  • Αφού περάσει ο χρόνος του πρώτου ψησίματος, βγάζουμε το κρέας από το φούρνο και δυναμώνουμε στους 200.  Καθαρίζουμε καλά το αλάτι και ψήνουμε στους 200 για 35 λεπτά και 7 λεπτά στο γκριλ. Κοιτάμε το λίπος να καραμελώσει και να είναι τραγανό.
  • Βγάζουμε από το φούρνο και σερβίρουμε όπως το βίντεο!!



(Επισκέψεις συνολικά 45 , 1 επισκέψεις σήμερα)

Βήματα

1
Έγινε

Πολύ σημαντικό είναι να αφήσουμε από το προηγούμενο βράδυ το κρέας ξεσκέπαστο μέσα στο ψυγείο ώστε να αφυδατωθεί το λίπος.

2
Έγινε

Προθερμαίνουμε το φούρνο αρχικά στους 120 βαθμούς στον αέρα και φτιάχνουμε τη μαρινάδα. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας. Χαράζουμε το κρέας από την κάτω μεριά και απλώνουμε τη μαρινάδα, χωρίς να έρθουμε σε επαφή με το λίπος στη πάνω μεριά.

3
Έγινε

Παίρνουμε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο ανάλογο του κρέατος και το τοποθετούμε πάνω με το λίπος προς τα πάνω. Δημιουργούμε μια φωλιά και αφήνουμε να προεξέχει το λίπος.

4
Έγινε

Με ένα μαχαίρι, κάνουμε πολλές τρυπίτσες στο λίπος. Απλώνουμε το ξύδι με τη σόδα. Στην συνέχεια απλώνουμε καλά επάνω στο λίπος το αλάτι. Αυτό θα βοηθήσει να αφυδατωθεί το λίπος ώστε στη συνέχεια να ξεροψηθεί. Μεταφέρουμε σε ταψί και ψήνουμε για 1 ώρα και 10 λεπτά.

5
Έγινε

Αφού περάσει ο χρόνος του πρώτου ψησίματος, βγάζουμε το κρέας από το φούρνο και δυναμώνουμε στους 200.  Καθαρίζουμε καλά το αλάτι και ψήνουμε στους 200 για 35 λεπτά και 7 λεπτά στο γκριλ. Κοιτάμε το λίπος να καραμελώσει και να είναι τραγανό.

6
Έγινε

Βγάζουμε από το φούρνο και σερβίρουμε όπως το βίντεο!!

Κριτικές συνταγών

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Γαλακτοφέτες
προηγούμενο
Γαλακτοφέτες
επόμενο
Παραδοσιακή Ταραμοσαλάτα
Γαλακτοφέτες
προηγούμενο
Γαλακτοφέτες
επόμενο
Παραδοσιακή Ταραμοσαλάτα

Προσθέστε το σχόλιό σας