0 0

Μοιράσου την:

ή αντέγραψε και μοιράσου τη διεύθυνση URL

Συστατικά

Ρυθμίστε τις μερίδες:
1 Τσιπούρα
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
λαδολέμονο
1 κ.σ. Μαγιονέζα
1 κ.σ. Μουστάρδα
3 κ.σ. Ελαιόλαδο
1 κ.σ. Χυμό Λεμόνι
1 κ.σ. Νερό
1/2 σκ. Σκόρδο
Αλάτι

Προσθήκη στους σελιδοδείκτες

[userpro_bookmark width="100%"]

Τσιπούρα στο Γκριλ

Τσιπούρα στο γκριλ

Κουζίνες:
  • 30'
  • Μερίδες 1
  • Εύκολη

Συστατικά

  • λαδολέμονο

Σημειώσεις

Κοινοποίηση

Τσιπούρα στο γκριλ

 

Η τσιπούρα είναι ψάρι που το βρίσκουμε κυρίως στη θάλασσα της Μεσογείου και είναι πλούσιο σε λιπαρά οξέα ω-3. Η τσιπούρα είναι από τα αγαπημένα εδέσματα των Ελληνικών νοικοκυριών, καθώς είναι από τα ψάρια που είναι προσιτά σε τιμή. Πέραν όμως του ότι είναι αρκετά οικονομικό, σαν ψάρι θεωρώ ότι είναι από τα πιο εύγευστα ψάρια. Βέβαια η γεύση του ψαριού ποικίλει ανάλογα και με το αν είναι ελευθέρας βοσκής ή ιχθυοκαλλιέργειας. Συνήθως η τσιπούρα μαγειρεύεται στα κάρβουνα, στο τηγάνι ή και στο φούρνο. Η συνταγή μας εδώ, είναι για τσιπούρα στο φούρνο και συγκεκριμένα στο γκριλ. Μαγειρεύεται πολύ γρήγορα και αν πάρετε και καθαρισμένο το ψάρι, τότε σίγουρα δεν θα ταλαιπωρηθείτε. Θα δείτε παρακάτω πως η συνταγή είναι πολύ εύκολη και θα σας δώσω και ένα διαφορετικό λαδολέμονο για να συνοδέψετε την τσιπούρα σας γευστικά στο απόλυτο.

Υλικά

  • Τσιπούρα καθαρισμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη
  • ελαιόλαδο
  • Λαδολέμονο
  • 1 κ.σ. μαγιονέζα
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. χυμό λεμόνι
  • 1 κ.σ. νερό
  • 1/2 σκελίδα σκόρδο
  • αλάτι

Εκτέλεση

  • Αρχικά τοποθετούμε το ψάρι σε ένα ταψί. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 βαθμούς στο γκριλ.

  • Καρυκεύουμε το ψάρι μας σε συνδυασμό και με το ελαιόλαδο. Θέλουμε το καρύκευμα να πάει σε όλο το ψάρι.

  • Βάζουμε ένα ποτήρι νερό στο ταψί και μεταφέρουμε στο φούρνο.

  • Ψήνουμε για 20 λεπτά, ανάλογα πάντα και με το φούρνο. Θέλουμε η πέτσα του ψαριού να είναι τραγανή. Αφού περάσουν τα 20 λεπτά, βγάζουμε από το φούρνο το ταψί και γυρνάμε τη τσιπούρα. Ψήνουμε για άλλα 15-20 λεπτά μέχρι η πέτσα να γίνει τραγανή.

  • Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε στην άκρη και ετοιμάζουμε το λαδολέμονο.

  • Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια δεμένη σάλτσα. Σερβίρουμε το ψάρι με λίγη σάλτσα. Το λαδολέμονο αν δεν το χρησιμοποιήσουμε όλο, το αποθηκεύουμε για μελλοντική χρήση.

(Επισκέψεις συνολικά 52 , 1 επισκέψεις σήμερα)

Βήματα

1
Έγινε

Αρχικά τοποθετούμε το ψάρι σε ένα ταψί. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 βαθμούς στο γκριλ.

2
Έγινε

Καρυκεύουμε το ψάρι μας σε συνδυασμό και με το ελαιόλαδο. Θέλουμε το καρύκευμα να πάει σε όλο το ψάρι.
Βάζουμε ένα ποτήρι νερό στο ταψί και μεταφέρουμε στο φούρνο.

3
Έγινε

Ψήνουμε για 20 λεπτά, ανάλογα πάντα και με το φούρνο. Θέλουμε η πέτσα του ψαριού να είναι τραγανή. Αφού περάσουν τα 20 λεπτά, βγάζουμε από το φούρνο το ταψί και γυρνάμε τη τσιπούρα. Ψήνουμε για άλλα 15-20 λεπτά μέχρι η πέτσα να γίνει τραγανή.

4
Έγινε

Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε στην άκρη και ετοιμάζουμε το λαδολέμονο.

5
Έγινε

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια δεμένη σάλτσα. Σερβίρουμε το ψάρι με λίγη σάλτσα. Το λαδολέμονο αν δεν το χρησιμοποιήσουμε όλο, το αποθηκεύουμε για μελλοντική χρήση.

Κριτικές συνταγών

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
γαριδομακαρονάδα
προηγούμενο
Γαριδομακαρονάδα Νηστίσιμη
γαριδομακαρονάδα
προηγούμενο
Γαριδομακαρονάδα Νηστίσιμη

Προσθέστε το σχόλιό σας