0 0

Μοιράσου την:

ή αντέγραψε και μοιράσου τη διεύθυνση URL

Τυροπιτάκια με φέτα και μανούρι

Κουζίνες:
  • Εύκολη

Συστατικά

  • Γέμιση

  • Ζύμη

Σημειώσεις

Κοινοποίηση

Τυροπιτάκια με φέτα και μανούρι

Ποιός μπόρεσε να αρνηθεί έστω και ένα κομμάτι από φρεσκοψημένη τυρόπιτα. Είτε με χωριάτικο φύλλο, είτε με σφολιάτα, είτε με ζύμη κουρού, δεν λείπει από κανένα τραπέζι. Το άρωμα της φρεσκοψημένης πίτας, σε προκαλεί για δοκιμή, ακόμα και αν δεν είσαι φαν της τυρόπιτας. Στην Ελλάδα, είμαστε ευλογημένοι που έχουμε τόση πληθώρα αγαθών α΄ποιότητας και μπορούμε να απολαμβάνουμε τις καλύτερες πίτες στον κόσμο. Η συνταγή που σας δίνω, τυροπιτάκια με φέτα και μανούρι, είναι με ζυμή κουρού, στην οποία η προσθήκη ελαιόλαδου δίνει μια έξτρα τραγανότητα.

Υλικά για τη γέμιση

  • 1 αυγό
  • 1 ασπράδι
  • 250 γρ φέτα
  • 150 γρ μανούρι
  • λίγο θυμάρι φρέσκο
  • λίγο πιπέρι
  • λεμονοθύμαρο
  • φρέσκια ή ξερή ρίγανη

Ζύμη Κουρού

  • 250 γρ στραγγιστό γιαούρτι
  • 125 γρ ελαιόλαδο
  • 350-400 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 αυγό

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 αέρα.
  • Για τη γέμιση, βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε στην άκρη και κάνουμε το ζυμάρι.
  • Για το ζυμάρι, ενώνουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά με το χέρι μέχρι να γίνει ζυμάρι. Ανοίγουμε με πλάστη, πάχος 3 χιλιοστών.
  • Κόβουμε με τσέρκι κύκλους 10 εκατοστών. Βάζουμε με ένα κουταλάκι του γλυκού γέμιση στο μισό στρόγγυλο και κλείνουμε σφιχτά.
  • Αλείφουμε με διάλυμα  κρόκου με 1 κ.σ. γάλα και ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 30 λεπτά. Σερβίρονται σε θερμοκρασία δωματίου ή ζεστά.
(Επισκέψεις συνολικά 1.851 , 12 επισκέψεις σήμερα)

Βήματα

1
Έγινε

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 αέρα.

2
Έγινε

Για τη γέμιση, βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε στην άκρη και κάνουμε το ζυμάρι.

3
Έγινε

Για το ζυμάρι, ενώνουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά με το χέρι μέχρι να γίνει ζυμάρι. Ανοίγουμε με πλάστη, πάχος 3 χιλιοστών.

4
Έγινε

Κόβουμε με τσέρκι κύκλους 10 εκατοστών. Βάζουμε με ένα κουταλάκι του γλυκού γέμιση στο μισό στρόγγυλο και κλείνουμε σφιχτά.

5
Έγινε

Αλείφουμε με διάλυμα  κρόκου με 1 κ.σ. γάλα και ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 30 λεπτά. Σερβίρονται σε θερμοκρασία δωματίου ή ζεστά.

προηγούμενο
Ρυζόγαλο
επόμενο
Γαλακτομπούρεκο
προηγούμενο
Ρυζόγαλο
επόμενο
Γαλακτομπούρεκο

Προσθέστε το σχόλιό σας