0 0

Μοιράσου την:

ή αντέγραψε και μοιράσου τη διεύθυνση URL

Συστατικά

Ρυθμίστε τις μερίδες:
225 γρ. Βούτυρο αγελαδινό
220 γρ. Ζάxαρη κρυσταλλική
1 Αυγό
450 γρ. Αλεύρι (γ.ο.χ.)
3/4 κ.γ. Μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. Βανίλια υγρή
1/4 κ.γ. Αλάτι
Γλάσο
2 τμχ. Ασπράδι αυγού
450 γρ. Άχνη ζάχαρη
2 κ.σ. Νερό
1 κ.γ. Βανίλια υγρή

Χριστουγεννιάτικα Μπισκότα

Κουζίνες:
  • Μερίδες 30
  • Εύκολη

Συστατικά

  • Γλάσο

Σημειώσεις

Κοινοποίηση

Χριστουγεννιάτικα Μπισκότα

Κάντε ένα διάλειμμα από την μονοτονία της καθημερινότητας και φτιάξτε στο σπίτι σας αυτά τα υπέροχα χριστουγεννιάτικα μπισκότα. Είναι τόσο εύκολα που η ζύμη δεν χρειάζεται καν ξεκούραση στο ψυγείο. Είναι τα κλασικά μπισκότα βουτύρου, μόνο που με την συνταγή αυτή, τα μπισκότα κρατάνε το σχήμα τους κατά το ψήσιμο. Άρα είναι τα τέλεια μπισκότα για να φτιάξουμε και να τα σχηματίσουμε όπως εμείς θέλουμε. Μπορούμε να τα ζωγραφίσουμε με το υπέροχο και απλό γλάσο που θα σας δώσω, ή και να τα αφήσουμε σκέτα. Καλό θα ήταν πάντως μιας και κάνουμε χριστουγεννιάτικα μπισκότα, να παίξουμε με τα διάφορα χρώματα των Χριστουγέννων. Συνταγή με απλά υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι μας, ακόμα και για το υπέροχο γλάσο. 

Υλικά

  • 225 γρ. Βούτυρο αγελαδινό
  • 220 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κ.γ. βανίλια
  • 1 αυγό
  • 450 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 3/4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • λίγο αλάτι

Γλάσο

  • 2 ασπράδια αυγών
  • 450 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 2 κ.σ. νερό
  • 1 κ.γ. βανίλια υγρή

Εκτέλεση

  • Αφήνουμε το βούτυρο να μαλακώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Παράλληλα, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς αέρα.
  • Αφού μαλακώσει το βούτυρο, με ένα μίξερ χειρός, χτυπάμε μαζί με την ζάχαρη, μέχρι να έχουμε μια ωραία κρέμα.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το αυγό και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθεί.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπείκιν, το αλάτι και τη βανίλια. Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά. Στη συνέχεια μεταφέρουμε σε αλευρωμένο πάγκο και ζυμώνουμε με το χέρι μας μέχρι να γίνει ένα ζυμαράκι.
  • Χωρίζουμε το ζυμαράκι στα δύο. Αλευρώνουμε το κάθε ζυμαράκι καλά και ανοίγουμε με έναν πλάστη σε λεπτό φύλλο λιγότερο από ένα εκατοστό.
  • Κόβουμε με τα διάφορα κουπάτ που θέλουμε και μεταφέρουμε τα κομμένα ζυμαράκια σε ταψί με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 160 για 10 λεπτά.
  • Βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
  • Μέχρι να κρυώσουν τα μπισκότα μας, κάνουμε το γλάσο. Χτυπάμε στο μίξερ χειρός τα ασπράδια. Μόλις αρχίζουν να αφρίζουν, προσθέτουμε λίγο λίγο την άχνη, μέχρι να τη βάλουμε ολόκληρη. Στη συνέχεια προσθέτουμε το νερό και τη βανίλια. Χωρίζουμε το γλάσο και χρωματίζουμε αναλόγως των επιθυμιών μας. Μπορούμε να το αφήσουμε και σκέτο άσπρο. Θα βάλετε τη φαντασία σας να δουλέψει.
  • Αφού κρυώσουν τα μπισκότα, τα στολίζουμε με το γλάσο και αφήνουμε να στεγνώσει μέχρι να τα απολαύσουμε.
(Επισκέψεις συνολικά 3.359 , 5 επισκέψεις σήμερα)

Βήματα

1
Έγινε

Αφήνουμε το βούτυρο να μαλακώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Παράλληλα, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς αέρα.

2
Έγινε

Αφού μαλακώσει το βούτυρο, με ένα μίξερ χειρός, χτυπάμε μαζί με την ζάχαρη, μέχρι να έχουμε μια ωραία κρέμα.

3
Έγινε

Στη συνέχεια προσθέτουμε το αυγό και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθεί.

4
Έγινε

Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπείκιν, το αλάτι και τη βανίλια. Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά. Στη συνέχεια μεταφέρουμε σε αλευρωμένο πάγκο και ζυμώνουμε με το χέρι μας μέχρι να γίνει ένα ζυμαράκι.

5
Έγινε

Χωρίζουμε το ζυμαράκι στα δύο. Αλευρώνουμε το κάθε ζυμαράκι καλά και ανοίγουμε με έναν πλάστη σε λεπτό φύλλο λιγότερο από ένα εκατοστό.

6
Έγινε

Κόβουμε με τα διάφορα κουπάτ που θέλουμε και μεταφέρουμε τα κομμένα ζυμαράκια σε ταψί με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 160 για 10 λεπτά.

7
Έγινε

Βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν καλά.

8
Έγινε

Μέχρι να κρυώσουν τα μπισκότα μας, κάνουμε το γλάσο. Χτυπάμε στο μίξερ χειρός τα ασπράδια. Μόλις αρχίζουν να αφρίζουν, προσθέτουμε λίγο λίγο την άχνη, μέχρι να τη βάλουμε ολόκληρη. Στη συνέχεια προσθέτουμε το νερό και τη βανίλια. Χωρίζουμε το γλάσο και χρωματίζουμε αναλόγως των επιθυμιών μας. Μπορούμε να το αφήσουμε και σκέτο άσπρο. Θα βάλετε τη φαντασία σας να δουλέψει.

9
Έγινε

Αφού κρυώσουν τα μπισκότα, τα στολίζουμε με το γλάσο και αφήνουμε να στεγνώσει μέχρι να τα απολαύσουμε.

γιουβέτσι μοσχαράκι
προηγούμενο
Γιουβέτσι Μοσχαράκι στη χύτρα
επόμενο
Οικονομικά Πανεύκολα Τσουρέκια
γιουβέτσι μοσχαράκι
προηγούμενο
Γιουβέτσι Μοσχαράκι στη χύτρα
επόμενο
Οικονομικά Πανεύκολα Τσουρέκια

Προσθέστε το σχόλιό σας