0 0

Μοιράσου την:

ή αντέγραψε και μοιράσου τη διεύθυνση URL

Συστατικά

Ρυθμίστε τις μερίδες:
1 κλ. Χταπόδι
100 γρ. Ελαιόλαδο
100 γρ. Ξύδι
150 γρ. Λευκό κρασί
1 τμχ. Δαφνόφυλλα
5 φυλ. Ρίγανη
5 τμχ. Μαύρο πιπέρι κόκους

Προσθήκη στους σελιδοδείκτες

[userpro_bookmark width="100%"]

Χταπόδι ξυδάτο

Χταπόδι ξυδάτο ο καλύτερος καλοκαιρινός μεζές

Κουζίνες:
  • 45'
  • Μερίδες 4
  • Εύκολη

Συστατικά

Σημειώσεις

Κοινοποίηση

Το χταπόδι ξυδάτο είναι ο αγαπημένος καλοκαιρινός μεζές και όχι μόνο. Μπορούμε να το σερβίρουμε σαν ορεκτικό, σαν σαλάτα, αλλά και σαν κυρίως γεύμα. Παρακάτω σας έχω τη συνταγή για χταπόδι ξυδάτο. Αγαπημένη μου συνταγή, πανεύκολη και πεντανόστιμη. Το τέλειο συνοδευτικό για τα Κυριακάτικα οικογενειακά τραπέζια, και ο τέλειος μεζές να απολαύσεις παρέα με το ουζάκι τους καλοκαιρινούς μήνες.

(Επισκέψεις συνολικά 1,293 , 1 επισκέψεις σήμερα)

Βήματα

1
Έγινε

Προετοιμασία

Πλένουμε καλά το χταπόδι και αφαιρούμε το δόντι σε περίπτωση που υπάρχει.
Το βάζουμε σε μια κατσαρόλα με την κουκούλα προς τα πάνω και τα πλοκάμια ανοιχτά. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα όλα τα υλικά.

2
Έγινε

Μαγείρεμα

Βάζουμε την κατσαρόλα στο μάτι και μόλις αρχίσει να βράζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία και βάζουμε καπάκι.
Μαγειρεύουμε το χταπόδι μέχρι να μαλακώσει για περίπου 40 λεπτά.
Μόλις μαλακώσει, το βγάζουμε από την κατσαρόλα και το πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη.
Αφού κρυώσει το κόβουμε σε μερίδες.

3
Έγινε

Αν έχουν μείνει ζουμιά στην κατσαρόλα, τα βράζουμε μέχρι να γίνουν σάλτσα και τα περιχύνουμε πάνω από το χταπόδι.
Σερβίρουμε κρύο με λίγο ελαιόλαδο, φρέσκια ρίγανη και λίγο ξύδι.
Καλή απόλαυση!

Κριτικές συνταγών

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
προηγούμενο
Μπάμιες μελωμένες
Ντόνατς
επόμενο
Ντόνατς / Doughnuts
προηγούμενο
Μπάμιες μελωμένες
Ντόνατς
επόμενο
Ντόνατς / Doughnuts

Προσθέστε το σχόλιό σας