0 0

Μοιράσου την:

ή αντέγραψε και μοιράσου τη διεύθυνση URL

Συστατικά

Ρυθμίστε τις μερίδες:
2 Αυγά
2 κ.σ. Ζάχαρη
2 κ.σ. Ηλιέλαιο
240 γρ. Γάλα
1 τεμ. Βανίλια βανιλίνη
250 γρ. Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του να είναι πυκτός χυλός
1 πρζ. Αλάτι
30 γρ. Βούτυρο Προσθέτουμε λιωμένο πριν το ψήσιμο
1.5 κ.σ. Μαύρο χρώμα σε σκόνη
Toppings
150 γρ. Λευκή σοκολάτα αμυγδάλου κατ' επιλογήν
4-5 τεμ. Φράουλες κατ' επιλογήν

Προσθήκη στους σελιδοδείκτες

[userpro_bookmark width="100%"]

Black Velvet Pancakes

Black velvet pancakes για να τους εντυπωσιάσετε όλους!!!!

  • 15 λεπτά
  • Μερίδες 4
  • Εύκολη

Συστατικά

  • Toppings

Σημειώσεις

Κοινοποίηση

Τα pancakes οφείλω να ομολογήσω ότι είναι η αγαπημένη μου breakfast συνταγή. Είτε αλμυρή, είτε γλυκιά. Για το λόγο αυτό ασχολούμαι πολύ και ψάχνω να βρω την τέλεια συνταγή ανάλογα με το τι σας παρουσιάζω. Ύστερα λοιπόν από πολλές αστοχίες που είχα γιατί πάντα κάτι μου έλειπε να φτάσω στο τέλειο, ήρθε επιτέλους η στιγμή να σας παρουσιάσω τα black velvet pancakes εμπνευσμένος από breakfast μαγαζιά του Σίνδεϋ και του Ντουμπάι.

Ελπίζω λοιπόν να σας βοηθήσω να καταπλήξετε είτε τον σύντροφό σας, είτε κάποιον φίλο σας μέσα από τη συνταγή μου.

(Επισκέψεις συνολικά 321 , 1 επισκέψεις σήμερα)

Βήματα

1
Έγινε

Διαδικασία

Σε ένα μπωλ βάζουμε τα αυγά, τη ζάχαρη, το γάλα, τη βανίλια και το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθούν τα υλικά.

2
Έγινε

Στη συνέχεια, προσθέτουμε το χρώμα και το αλάτι και ανακατεύουμε να διαλυθεί τελείως η σκόνη και να μην έχει κόκκους.

3
Έγινε

Προσθέτουμε το αλεύρι λίγο λίγο κάθε φορά και ανακατεύουμε καλά για να μην σβολιάσει ο χυλός. Μπορεί να μην το πάρει όλο το αλεύρι και σε άλλες περιπτώσεις μπορεί να χρειαστεί κι άλλο. Αυτό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Μπορεί να εξαρτηθεί από τον τύπο άλευρου που θα χρησιμοποιήσουμε, την εταιρεία, μέχρι και την υγρασία που έχει ο χώρος που εργαζόμαστε. Για το λόγο αυτό δεν βάζουμε το αλεύρι όλο μαζί από την αρχή.
Θέλουμε ο χυλός να είναι πυχτός αλλά όχι μαστιχωτός. Να είναι λίγο ρευστός γιατί στο ψυγείο όπου θα ξεκουραστεί το μείγμα, θα δέσει κ' άλλο.

4
Έγινε

Αφού λοιπόν προσθέσουμε το αλεύρι μας, σκεπάζουμε με μεμβράνη το μπωλ και το αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο από μία ώρα έως ένα βράδυ.

5
Έγινε

Βγάζουμε το χυλό μας από το ψυγείο και πριν τον χρησιμοποιήσουμε, ρίχνουμε μέσα και το λιωμένο βούτυρο για έξτρα άρωμα.

6
Έγινε

Ψήνουμε τα πανκέικς μας σε τηγάνι, σε μέτρια φωτιά.
Λαδώνουμε ελάχιστα το τηγάνι στην αρχή και ρίχνουμε μια κουταλιά από το μείγμα μας. Το μέγεθος που θέλουμε το προσδιορίζουμε εμείς ανάλογα με τα γούστα μας.
Μόλις αρχίσει και βγάζει φουσκάλες γυρνάμε το πιτάκι μας να ψηθεί και από την άλλη μεριά. Αφού το γυρίσουμε θα χρειαστεί περίπου 1-2 λεπτά να ψηθεί, ανάλογα με το πόσο δυνατή φωτιά έχουμε. Αφαιρούμε από το τηγάνι και συνεχίζουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει ο χυλός.
Εάν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε όλο το μείγμα, το βάζουμε πάλι στο ψυγείο. Μπορούμε να το έχουμε στο ψυγείο μέχρι και για 3-5 μέρες.

7
Έγινε

Σερβίρουμε με λιωμένη λευκή σοκολάτα και φρέσκιες φράουλες!!!!

Καλή σας απόλαυση!!!

Κριτικές συνταγών

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
προηγούμενο
Μακαρόνια με κιμά
επόμενο
Κέικ Τσουρέκι με επικάλυψη πραλίνας
προηγούμενο
Μακαρόνια με κιμά
επόμενο
Κέικ Τσουρέκι με επικάλυψη πραλίνας

Προσθέστε το σχόλιό σας