0 0

Μοιράσου την:

ή αντέγραψε και μοιράσου τη διεύθυνση URL

Συστατικά

Ρυθμίστε τις μερίδες:
350 γρ. Κουβερτούρα 55% και πάνω κακάο
300 γρ. Ζάχαρη
160 γρ. Βούτυρο αγελαδινό
200 γρ. Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και λίγο για τη φόρμα
4 τμχ. Αυγά
5 κ.σ. Φυστικοβούτυρο
4 κ.σ. Πραλίνα φουντουκιού

Προσθήκη στους σελιδοδείκτες

[userpro_bookmark width="100%"]

Brownies

Το απόλυτο σοκολατένιο brownies!!!

  • 40'
  • Μερίδες 8
  • Μεσαία

Συστατικά

Σημειώσεις

Κοινοποίηση

Το Brownies είναι ένα από τα αγαπημένα γλυκά όλου του κόσμου. Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί σε ένα κομμάτι του και πόσο μάλλον οι λάτρεις της σοκολάτας. Σε κάποιους αρέσει να είναι σφιχτό και σε κάποιους άλλους να είναι λίγο πιο ρευστό και μαλακό. Μπορείτε να το φάτε είτε ζεστό, είτε κρύο. Η συνταγή που θα σας δώσω παρακάτω, μπορεί να ευχαριστήσει και τον πιο απαιτητικό λάτρη του brownies και της σοκολάτας.

(Επισκέψεις συνολικά 314 , 1 επισκέψεις σήμερα)

Βήματα

1
Έγινε

Προετοιμασία

Κόβουμε τη σοκολάτα και το βούτυρο σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε σε μπεν μαρί να λιώσουν, ανακατεύοντας τακτικά.

2
Έγινε

Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν.
Αφού λιώσει η σοκολάτα, την προσθέτουμε στο μείγμα με τα αυγά και ανακατεύουμε καλά για να μην ψηθούν τα αυγά από τη θερμοκρασία της σοκολάτας.

3
Έγινε

Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο. Ανακατεύουμε με μία σπάτουλα καλά, ώστε να μην υπάρχουν γουρμπαλάκια.

4
Έγινε

Ψήσιμο

Μπορούμε να ψήσουμε το brownies σε ότι φόρμα μας αρέσει.
Εγώ χρησιμοποίησα 2 φόρμες μακρόστενες για κέικ. Βουτυροαλεύρώνουμε καλά τις φόρμες και μεταφέρουμε το μείγμα στις φόρμες. Γεμίζουμε περίπου μέχρι τη μέση.

5
Έγινε

Πάνω από το μείγμα βάζουμε με κουτάλι το φυστικοβούτυρο και τη πραλίνα και πιέζουμε ελαφρώς να μπουν προς τα μέσα. Μοιράζουμε την ποσότητα της συνταγής στις 2 φόρμες.

6
Έγινε

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά. Στα 20 λεπτά τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν πριν ξεφορμάρουμε. Δεν μας πειράζει που brownies θα είναι ρευστό στη μέση, γιατί έτσι ακριβώς το θέλουμε.

7
Έγινε

Εάν εσείς το θέλετε πιο σφιχτό το γλυκό, απλά το αφήνετε να ψηθεί άλλα 10 λεπτά.

8
Έγινε

Σερβίρισμα

Αφού κρυώσει, ξεφορμάρουμε και κόβουμε σε μερίδες.
Σερβίρουμε με φρέσκα φρούτα και παγωτό, αλλά μπορείτε να το απολαύσετε και σκέτο. Είναι πεντανόστιμο.
Καλή απόλαυση!!!!!

Κριτικές συνταγών

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
προηγούμενο
Φασολάδα
επόμενο
Μπριζόλα χοιρινή με πατάτες στον φούρνο
προηγούμενο
Φασολάδα
επόμενο
Μπριζόλα χοιρινή με πατάτες στον φούρνο

Προσθέστε το σχόλιό σας