0 0

Μοιράσου την:

ή αντέγραψε και μοιράσου τη διεύθυνση URL

Συστατικά

Ρυθμίστε τις μερίδες:
Μαρινάδα
1 Στήθος κοτόπουλο κομμένα σε μικρά κομμάτια
3 σκ. Σκόρδο ψιλοκομμένες
4 εκατοστά Τζίντζερ ψιλοκομμένο
1 τεμ. Τσίλι πιπεριά ψιλοκομμένο
1 τεμ. Χυμό Λεμόνι και ξύσμα
1 κ.γ. Κόλιαντρο σπόροι στο γουδί
1 κ.γ. Κύμινο σπόροι στο γουδί
1 κ.γ. Κουρκουμάς
1 πρζ. Αλάτι
1 πρζ. Πιπέρι
200 γρ. Γιαούρτι απλό να καλύψει
2 τεμ. Αστεροϊδή γλυκάνισο
Μαγείρεμα
1 τεμ. Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κ.σ. Ελαιόλαδο
2 σκ. Σκόρδο ψιλοκομ.
1 πρζ. Τζίντζερ σκόνη
1 κ.γ. Κουρκουμάς
1 κ.σ. Ντοματοπελτέ
25 γρ. Βούτυρο
1 σφην. Ούζο
Σερβίρισμα
350 γρ. Ταλιατέλες

Προσθήκη στους σελιδοδείκτες

[userpro_bookmark width="100%"]

Πικάντικο κοτόπουλο με τσίλι και γλυκάνισο

Ο απόλυτος πικάντικος μεζές σε ένα πιάτο γεμάτο αρώματα!!!!

  • 2 ώρες και 15 λεπτά
  • Μερίδες 2
  • Εύκολη

Συστατικά

  • Μαρινάδα

  • Μαγείρεμα

  • Σερβίρισμα

Σημειώσεις

Κοινοποίηση

Αυτό το πικάντικο και αρωματικό πιάτο, συνδυάζει μερικές συναρπαστικές αρωματικές γεύσεις, για να δημιουργήσετε ένα γεύμα στο οποίο θα χαλαρώσετε απολαμβάνοντας κάθε μπουκιά.

(Επισκέψεις συνολικά 143 , 1 επισκέψεις σήμερα)

Βήματα

1
Έγινε

Μαρινάδα

Ξεκινάμε με το να μαρινάρουμε το κοτόπουλο.
Παίρνουμε το κοτόπουλο και το κόβουμε σε μικρές μπουκιές. Το βάζουμε σε ένα μπολ.

2
Έγινε

Ψιλοκόβουμε το σκόρδο, το τζίντζερ και το τσίλι και τα ρίχνουμε μέσα στο μπολ με το κοτόπουλο. Ρίχνουμε και το χυμό από το λεμόνι. Προσθέτουμε μέσα το κύμινο και τον κόλιανδρο που έχουμε σπάσει στο γουδί. Βάζουμε τον κουρκουμά τον γλυκάνισο και τέλος το γιαούρτι να καλύψει το κοτόπουλο. Αλατοπιπερώνουμε, κλείνουμε το σκεύος και αφήνουμε να μαριναριστεί το λιγότερο μέχρι 2 ώρες εώς και ολόκληρο βράδυ.

3
Έγινε

Μαγείρεμα

Αφού έχει μαριναριστεί το κοτόπουλο, ξεκινάμε διαδικασία μαγειρέματος.
Παίρνουμε ένα τηγάνι και σε δυνατή φωτιά βάζουμε ελαιόλαδο. Μόλις αρχίζει και καπνίζει, χωρίς να έχει καεί, ρίχνουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και το τζίντζερ να σωταριστούν. Βάζουμε τον κόλιανδρο και τον κουρκουμά και μετά σβήνουμε με ούζο.

4
Έγινε

Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ, χαμηλώνουμε την φωτιά στο μέτριο προς δυνατό, και προσθέτουμε τον πελτέ και το βούτυρο. Μόλις λιώσει το βούτυρο βάζουμε το κοτόπουλο και όλη τη μαρινάδα και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο. Ανάλογα με το πόσο μεγάλα είναι τα κομμάτια.

5
Έγινε

Λίγο πριν ψηθεί το κοτόπουλο, βάζουμε μια κατσαρόλα με νερό να βράσει για τις ταλιατέλες μας.
Αφου βράσει το νερό, βάζουμε 2-3 πρέζες αλάτι και προσθέτουμε τις ταλιατέλες και βράζουμε για 7 λεπτά.
Στραγγίζουμε, βάζουμε μια κουταλιά ελαιόλαδο και περιμένουμε να γίνει το κοτόπουλο.

6
Έγινε

Αν δούμε ότι πάει να στεγνώσει το τηγάνι με το κοτόπουλο, μπορούμε να προσθέσουμε μία κουταλιά βρασμένο νερό από τα μακαρόνια μας.
Όταν είναι έτοιμο το κοτόπουλο ταυτόχρονα είναι έτοιμο και το φαγητό.
Σερβίρουμε το κοτόπουλο με τη σάλτσα και τις ταλιατέλες και καλή σας όρεξη!!!!

Κριτικές συνταγών

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
προηγούμενο
Ζύμη Μπριός
επόμενο
Φακές
προηγούμενο
Ζύμη Μπριός
επόμενο
Φακές

Προσθέστε το σχόλιό σας