2 0

Μοιράσου την:

ή αντέγραψε και μοιράσου τη διεύθυνση URL

Συστατικά

Ρυθμίστε τις μερίδες:
Ζυμάρι
245 γρ. Γάλα Ζεστό 45 βαθμούς
76 γρ. Βούτυρο Λιωμένο
100 γρ. Ζάxαρη κρυσταλλική
2 1/2 κ.γ. Μαγιά ξηρή 1 φακελάκι
2 Αυγά
630 γρ. Αλεύρι (γ.τσ.) Μπορεί να χρειαστεί λίγο παραπάνω
1 Αλάτι Πρέζα
Γέμιση
110 γρ. Μαύρη ζάχαρη
1 κ.σ. Κανέλα
120 γρ. Βούτυρο μαλακό
Επικάλυψη (Icing Frosting)
200 γρ. Κρέμα τυρί
2 κ.σ. Βούτυρο Λιωμένο
450 γρ. Άχνη ζάχαρη

Ρολά Κανέλας (Cinnamon rolls)

Τα πιο αφράτα και πιο νόστιμα ρολά κανέλας που έχετε δοκιμάσει ποτέ στη ζωή σας!!!

  • 1 h και 25 min
  • Μερίδες 12
  • Εύκολη

Συστατικά

  • Ζυμάρι

  • Γέμιση

  • Επικάλυψη (Icing Frosting)

Σημειώσεις

Κοινοποίηση



Τα ρολά κανέλας (Cinnamon Rolls) έκαναν αρχικά την εμφάνισή τους στη Σουηδία. Είναι το χριστουγεννιάτικο πρωινό των Σουηδών, αλλά η νοστιμιά τους δεν άργησε να γίνει γνωστή και στον υπόλοιπο κόσμο. Σήμερα τα Cinnamon Rolls εμφανίζονται σε κάθε γωνιά της γης και έχουν αμέτρητους θαυμαστές. Μέσα σε αυτούς είμαι και εγώ και έτσι ήθελα να μοιραστώ μαζί σας την συνταγή μου για τα πιο αφράτα και πιο νόστιμα Cinnamon Rolls.

(Επισκέψεις συνολικά 22.628 , 6 επισκέψεις σήμερα)

Βήματα

1
Έγινε

Ζεσταίνουμε το γάλα, λιώνουμε το βούτυρο και τα ρίχνουμε σε μία μπασίνα μαζί με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Προσθέτουμε και την μαγιά και ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί μέσα στο μείγμα για να μπορέσει να δουλέψει καλύτερα.

2
Έγινε

Ρίχουμε τα υπόλοιπα υλικά στο μείγμα, τα αυγά, το αλεύρι και αρχίζουμε να ζυμώνουμε καλά. Μόλις πάρει την μορφή ζυμαριού, βάζουμε και το αλάτι. Βάζουμε το αλάτι στο τέλος γιατί θέλουμε να δέσει τις γεύσεις και όχι να καταστρέψει τη μαγιά. Εάν βάζαμε το αλάτι στην αρχή, θα έκαιγε την μαγιά και δεν θα φούσκωνε το ζυμάρι μας.

3
Έγινε

Ζυμώνουμε μέχρι το ζυμάρι μας να γίνει λείο, ελαστικό και να μην κολλέι στα χέρια μας. Προσέχουμε όμως να μην μας γίνει πολύ σκληρό γιατί τα ρολάκια μας δεν θα γίνουν αφράτα! Αν δούμε ότι το ζυμάρι έχει σφίξει πολύ, μπορούμε να το σώσουμε προσθέτοντας λίγο ζεστό γάλα.

4
Έγινε

Όταν είναι έτοιμο το ζυμάρι, κλείνουμε την μπασίνα με μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε μέγεθος για περίπου 1.30 - 2 ώρες.

5
Έγινε

Μόλις το ζυμάρι φουσκώσει, αλευρώνουμε τον πάγκο μας και βάζουμε το ζυμάρι πανω στον πάγκο. Ρίχνουμε λίγο αλεύρι πάνω από το ζυμάρι και με έναν πλάστη ανοίγουμε το ζυμάρι τόσο ώστε να γίνει ένα ορθογώνιο ούτε πολύ λεπτό αλλά ούτε πολύ χοντρό.

6
Έγινε

Μόλις το ανοίξουμε, απλώνουμε το μαλακό βούτυρο σε όλο το ζυμάρι. Ανακατεύουμε την κανέλα με τη ζάχαρη και απλώνουμε στο ζυμάρι. Μετά περνάμε με τον πλάστη έτσι ώστε να σταθεροποιηθεί η γέμιση.

7
Έγινε

Τυλίγουμε σε ρολό από την πλευρά με το μεγαλύτερο πλάτος και έπειτα κόβουμε σε ρολάκια. Βγαίνουν περίπου 12 αναλόγως το μέγεθος που θέλετε. Το μέγεθος να είναι περίπου 2 δάχτυλα. Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα, κλείνουμε με μεμβράνη και περίμενουμε να φουσκώσουν. Στο μεταξύ εμείς προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς.

8
Έγινε

Μόλις φουσκώσουν και διπλασιαστούν σε μέγεθος, τα ψήνουμε στο φούρνο για 15-20 λεπτά περίπου.

9
Έγινε

Επικάλυψη

Για την επικάλυψη ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί με ένα μίξερ χειρός μέχρι να γίνει κρέμα. Μόλις τα ρολάκια μας βγουν από το φούρνο και κρυώσουν, περιχύνουμε από πάνω. Έτσι θα έχουμε τα πιο αφράτα και απολαυστικά ρολάκια κανέλας που έχετε δοκιμάσει ποτέ εσείς και οι φίλοι σας ή η οικογένειά σας!!!!!!!

προηγούμενο
Ζυμάρι για Ζυμαρικά
επόμενο
Σαλάτα Coleslaw
προηγούμενο
Ζυμάρι για Ζυμαρικά
επόμενο
Σαλάτα Coleslaw

Προσθέστε το σχόλιό σας