0 0
Croque monsieur με mac n cheese

Μοιράσου την:

ή αντέγραψε και μοιράσου τη διεύθυνση URL

Συστατικά

Ρυθμίστε τις μερίδες:
Μπεσαμέλ
3 κ.σ. Βούτυρο
3 κ.σ. Αλεύρι (γ.ο.χ.)
320 γρ. Γάλα
Αλάτι
Πιπέρι
1 κ.γ. Θυμάρι
1 Κρόκος αυγού
150 γρ. Γραβιέρα τριμμένη
1 πρζ. Μοσχοκάρυδο
1/4 κ.γ. Σκόρδο σκόνη
Croque monsieur
8 τεμ. Φέτες τόστ
6 φέτ. Κασέρι
6 φέτ. Ζαμπόν
4-5 κ.γ. Σάλτσα ντομάτας
1 κ.γ. Ρίγανη
Ταλιατέλες
400 γρ. Ταλιατέλες
Νερό
2 πρζ. Αλάτι

Προσθήκη στους σελιδοδείκτες

[userpro_bookmark width="100%"]

Croque monsieur με mac n cheese

Ο απόλυτος και χορταστικός συνδυασμός για ένα δυναμικό πρωινό

  • 60 λεπτά
  • Μερίδες 4
  • Εύκολη

Συστατικά

  • Μπεσαμέλ

  • Croque monsieur

  • Ταλιατέλες

Σημειώσεις

Κοινοποίηση

Το Croque monsieur είναι το απόλυτο brunch της Γαλλικής κοινότητας. Κανονικά είναι ένα είδος σάντουιτς με ζαμπόν και κασέρι εμπλουτισμένο με σάλτσα μπεσαμέλ.

Η δική μου παραλλαγή με mac n cheese απογειώνει αυτό το απλό σάντουιτς και μπορεί να φαγωθεί και ως κυρίως γεύμα.

(Επισκέψεις συνολικά 105 , 1 επισκέψεις σήμερα)

Βήματα

1
Έγινε

Βράσιμο ζυμαρικών

Ξεκινάμε με το βράσιμο των ζυμαρικών. Βάζουμε νερό σε μια κατσαρόλα και περιμένουμε να βράσει. Μόλις βράσει, βάζουμε αλάτι 2 πρέζες και τα ζυμαρικά. Βράζουμε για 7 λεπτά και στραγγίζουμε. Κρυώνουμε τα ζυμαρικά και αφήνουμε στην άκρη.

2
Έγινε

Μπεσαμέλ

Σε κατσαρολάκι και σε μέτρια φωτιά, κάνουμε ένα ρου με το βούτυρο και το αλεύρι. Λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι αλλά δεν αφήνουμε να κάψουν πολλή ώρα. Αρχίζουμε να προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς με σύρμα. Μόλις βάλουμε όλο το γάλα, αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και στο τέλος τον κρόκο. Ανακατεύουμε πολύ καλά για να μην ψηθεί ο κρόκος και ξαναβάζουμε πάνω στη φωτιά. Αφήνουμε να πάρει βράση και το βάζουμε πάλι στην άκρη. Αλατοπιπερώνουμε κατά προτίμηση.

3
Έγινε

Croque monsieur

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε ένα ταψί - πυρέξ στρώνουμε μια λαδόκολλα. Απλώνουμε 4 φέτες τόστ, βάζουμε σάλτσα ντομάτας και απλώνουμε τις φέτες του ζαμπόν και το κασέρι. Πασπαλίζουμε παντού τη ρίγανη, βάζουμε λίγη σάλτσα ντομάτας από πάνω και κλείνουμε με άλλες 4 φέτες του τόστ.
Ψήνουμε στους 200 για 10 λεπτά και βγάζουμε από το φούρνο.

4
Έγινε

Στο μεταξύ ενώνουμε τις ταλιατέλες με τη μπεσαμέλ που ετοιμάσαμε.
Μόλις περάσουν 10 λεπτά και βγάλουμε από το φούρνο το σάντουιτς, το ανοίγουμε στη μέση και βάζουμε το μισό mac n cheese (συνδυασμός ζυμαρικών με μπεσαμέλ), κλείνουμε και από πάνω βάζουμε το υπόλοιπο.
Βάζουμε πάλι στο φούρνο και ψήνουμε στους 200 για περίπου 20 λεπτά.
Θέλουμε να πάρει λίγο χρώμα αλλά να μην καεί. Αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσει και σερβίρουμε.
Καλή σας όρεξη!!

Κριτικές συνταγών

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
προηγούμενο
Φακές
επόμενο
Πίτσα σκεπαστή
προηγούμενο
Φακές
επόμενο
Πίτσα σκεπαστή

Προσθέστε το σχόλιό σας